Χάκερς επιτέθηκαν στην Ομοσπονδία Αστυνομικών της Αγγλίας και Ουαλίας

Χάκερς επιτέθηκαν στην Ομοσπονδία Αστυνομικών της Αγγλίας και Ουαλίας

Έγινε σήμερα γνωστό πως άγνωστοι χάκερς έπληξαν τα συστήματα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αγγλίας και Ουαλίας (αγγλικά: Police Federation of England and Wales ή εν συντομία PFEW) με μια επίθεση κακόβουλου λογισμικού τύπου malware attack και ουσιαστικά θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον οργανισμό, κάτι που τελικά αποφεύχθηκε.

Η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων που εκπροσωπεί περίπου 120.000 αξιωματικούς ειδοποιήθηκε για μια δυναμική επίθεση στις 9 Μαρτίου, εν τούτοις για ένα περίεργο λόγο το γεγονός δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα. Ωστόσο τα συστήματα προστασίας που διαθέτει ο οργανισμός κατάφεραν να αποτρέψουν τη συγκεκριμένη επίθεση, δείχνοντας την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στις απειλές του διαδικτύου.

Η Ομοσπονδία ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της: «Η επίθεση δεν θεωρείται ό,τι στόχευε ειδικά στην PFEW, αλλά μάλλον είναι πιο πιθανό να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας ransomware. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος, ούτε υπάρχουν αποδείξεις ό,τι οι δράστες αποκόμισαν οποιαδήποτε προσωπικά ή ευαίσθητα δεδομένα από τα συστήματα της PFEW.

«Η προτεραιότητά μας ήταν να μετριάσουμε τις ζημιές που προκλήθηκαν από την επίθεση και να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα των μελών μας και άλλων των οποίων τα δεδομένα διατηρούμε στα συστήματα μας», δήλωσε ο πρόεδρος της PFEW, κ. John Apter, ο οποίος ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό.

«Έχουμε δεσμευτεί να εκπροσωπούμε επάξια τους αστυνομικούς που απαρτίζουν το σώμα μας και να διασφαλίσουμε την προσωπική τους ασφάλεια σχετικά με τα προσωπικά του δεδομένα. Έχουμε δημιουργήσει μια ειδική ιστοσελίδα για να βοηθήσουμε τους αξιωματικούς και άλλα άτομα για οποιεσδήποτε απορίες ή ερωτήσεις μπορεί να έχουν αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, και μάλιστα μέσω αυτής μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη πληροφόρηση και καθοδήγηση σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τούτο το περιστατικό».

Το PFEW είναι ένα θεσμικό όργανο υπεύθυνο για την προστασία και την ευημερία των μελών του, που κυμαίνονται από τους κατώτερους αξιωματικούς μέχρι το βαθμό του Διοικητή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος οργανισμός συγκεντρώνει τις απόψεις των αξιωματικών της αστυνομίας σχετικά με τις πολιτικές και τις μεθόδους αστυνόμευσης και τα κοινοποιεί τακτικά τακτικά μέσω της ιστοσελίδας του για να ενημερώσει όλα τα μέλη.

Η επίθεση σε αυτό το επίπεδο ακόμη και αν δεν έχει στεφθεί με επιτυχία, αντικειμενικά δεν φαντάζει ως ένα συνηθισμένο γεγονός εν έτει 2019, τουλάχιστον για τη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο δείχνει απλώς ό,τι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο θα συνεχίσουν να επιτίθενται όπου και αν υπάρχουν τρωτά σημεία. Επομένως θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη το συγκεκριμένο περιστατικό και να προστατεύσουν τα νώτα τους από τους επιτήδειους, που καραδοκούν ανά πάσα στιγμή για να κάνουν το μεγάλο μπαμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας