ΗΠΑ και Βρετανία συνεργάζονται για τη δημιουργία εργαλείων έκτακτης ανάγκης

ΗΠΑ και Βρετανία συνεργάζονται για τη δημιουργία εργαλείων έκτακτης ανάγκης

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες τις Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ συνεργάζονται σε ένα ελπιδοφόρο πρόγραμμα με σκοπό να δημιουργήσουν καινοτόμα εργαλεία για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Σε μια κοινή προσπάθεια, υποστηριζόμενη από το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας (Dstl) στην Μεγάλη Βρετανία και το Ερευνητικό Εργαστήριο Πολεμικής Αεροπορίας (AFRL) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, καλούν τους μηχανικούς να αναπτύξουν μη επανδρωμένα συστήματα αεροσκαφών (αγγλικά: drones) για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση των πυρκαγιών, επίσης και για να βοηθήσουν στις αποστολές έρευνας και διάσωσης στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει οργανωθεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Wright Brothers Institute (WBI), θα εξετάσει επίσης τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα drones για την πρόβλεψη του πόσο γρήγορα και προς ποια κατεύθυνση θα εξαπλωθούν οι πυρκαγιές, και μάλιστα απώτερος σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα πρόληψης των πυρκαγιών.

Οι ερευνητές αναμένεται να διαμορφώσουν διάφορα σενάρια για να δουν πώς επηρεάζονται οι πυρκαγιές από διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Θα εξετάσουν επίσης τη συνεργατική συμπεριφορά για να παρατηρήσουν πώς μπορούν τα drones να χρησιμοποιηθούν όλα μαζί σε ένα «σμήνος» για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Ωστόσο, η Βρετανική κυβέρνηση επισημαίνει ό,τι ετούτο το εγχείρημα θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να διερευνήσουν τις πυρκαγιές, και όχι για το στρατό ή άλλες ενέργειες, όπως η κατασκοπεία ή οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Η συνεργασία στην καινοτόμο έρευνα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ συνεχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς βασισμένη πάνω στην προηγμένη τεχνολογία», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Stuart Andrew.

Ο Stuart Andrew πρόσθεσε: «Αυτό το πρόγραμμα θα συγκεντρώσει τα καλύτερα και πιο λαμπρά μυαλά από τον ακαδημαϊκό κόσμο και την τεχνολογική βιομηχανία για να ανακαλύψουν νέους τρόπους αξιοποίησης εκείνων των συστημάτων και τα εργαλείων που θεωρούνται απαραίτητα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες κ.λπ».

Οι συμμετέχοντες τόσο από την Μεγάλη Βρετανία, όσο και από τις Η.Π.Α. θα εργαστούν σε ομάδες και οι νικητές θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους τον Απρίλιο στο Vehicle Systems International.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας