ΑρχικήΕφαρμογέςΙνδοί νομοθέτες ζητούν την απαγόρευση του TikTok, λόγω πολιτιστικής υποβάθμισης

Ινδοί νομοθέτες ζητούν την απαγόρευση του TikTok, λόγω πολιτιστικής υποβάθμισης

Η χρήση του TikTok στην Ινδία οδήγησε τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες να συμμετάσχουν σε πράξεις “πολιτιστικής υποβάθμισης”, σύμφωνα με τους Ινδούς νομοθέτες, οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση κατά της εφαρμογής.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, η εταιρεία πίσω από το TikTok, η Bytedance αγόρασε στις 9 Νοεμβρίου 2017 την επιτυχημένη πλατφόρμα Musical.ly και συγχώνευσε αυτές τις δύο εφαρμογές.

Ο νομοθέτης Thamimun Ansari έθεσε το ζήτημα προς συζήτηση στην Κεντρική Νομοθετική Συνέλευση, λέγοντας σε συνέντευξη του στους The Economic Times πως: «Ο λόγος που έχω προέβη σε αυτό το διάβημα οφείλεται στο γεγονός ό,τι οι υπάλληλοι στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας μου διαβίβασαν το μήνυμα πως η εφαρμογή για κινητά (TikTok) λειτουργεί ως πλατφόρμα για ανάρμοστες συζητήσεις, και την ανταλλαγή σεξουαλικού περιεχομένου.

Η ανησυχία για το επιβλαβές και ακραίο περιεχόμενο που διαδίδεται στο TikTok δεν είναι ένα καινούργιο ζήτημα. Αρκετοί χρήστες από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα συχνά-πυκνά δημοσιεύουν απαράδεκτο υλικό προάγοντας διάφορες μορφές εξτρεμισμού που αναμφισβήτητα μόνο αρρωστημένα μυαλά θα το έπρατταν υπό κανονικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του αντισημιτικού περιεχομένου και των ρατσιστικών βίντεο.

Οι νομοθέτες στην Ινδία το τελευταίο διάστημα εκφράζουν τις ανησυχίες τους πως στο TikTok διακινείται σεξουαλικό περιεχόμενο – προπαγανδιστικά βίντεο – και ακραίες περιπτώσεις εκφοβισμού, και το κακό της υπόθεσης είναι πως αυτά τα στοιχεία έχουν κάποια βάση και δεν πρόκειται για συκοφαντίες.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο The New Indian Express αναφέρει ό,τι τον Δεκέμβριο του 2018, 36 Ινδοί έφηβοι απευθύνθηκαν σε γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης γιατί βίωσαν διαδικτυακό εκφοβισμό (αγγλικά: cyber bullying) στο TikTok. Μάλιστα, κάποιο άτομο φέρεται να έχει αυτοκτονήσει μετά από εκφοβισμό δεν δέχτηκε μέσα από ετούτη την πλατφόρμα.

Ενώ το ζήτημα δεν επηρεάζει μόνο τους χρήστες στην Ινδία, ένα μεγάλο μέρος της βάσης χρηστών του TikTok ζει στην Ινδία και σε άλλες Ασιατικές χώρες. Υπάρχουν 20 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες μόνο στην Ινδία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Ιανουαρίου που εξέδωσε η εταιρεία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Zathura: A Space Adventure (2005)

Hoard (video game review)

Zatoichi (2003)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166