Η Amazon ανέφερε έσοδα 96,1 δις δολ. στο τρίτο τρίμηνο του 2020

Η Amazon ανέφερε έσοδα 96,1 δις δολ. στο τρίτο τρίμηνο του 2020

Η Amazon ανέφερε σήμερα κέρδη για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2020, και πιο συγκεκριμένα, τα ακαθάριστα έσοδα ήταν της τάξεως του 37%, δηλαδή 96,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια, και κέρδη ανά μετοχή 12,37 $ (σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2019 που τα τα μικτά κέρδη ήταν 70,0 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα καθαρά έσοδα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια και κέρδη ανά μερίδιο μετοχής 4,23 $). Οι πωλήσεις της Βόρειας Αμερικής αυξήθηκαν κατά 39% στα 59,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι διεθνείς πωλήσεις αυξήθηκαν 37% στα 25,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό είναι το δεύτερο πλήρες τρίμηνο της Amazon κατά τη διάρκεια της πανδημίας που έφερε αναστάτωση στην παγκόσμια οικονομία. Δεδομένης της ηγετικής θέσης της εταιρείας στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο και το νέφος (cloud), τα αποτελέσματά της είναι ασταθή. Στο δεύτερο τρίμηνο, η Amazon διέθεσε 4,0 δισεκατομμύρια δολάρια που σχετίζονται με την προετοιμασία της πανδημίας, και ακολούθησαν άλλα 2,0 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο. Η εταιρεία δεν θέλει να θεωρηθεί ότι ωφελήθηκε πάρα πολύ από την πανδημία, εν τούτοις το τριμηνιαίο κέρδος ύψους 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία των 26 ετών της εταιρείας. Έσπασε αυτό το ρεκόρ το τρίτο τρίμηνο με 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε τριμηνιαία κέρδη.

Σε μια δήλωση του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos τόνισε ότι η εταιρεία του «δημιούργησε πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας μόνο κατά τη φετινή χρονιά], φτάνοντας έτσι στον ιλιγγιώδη αριθμό προκαλεί ρίγος τους 876.800 υπαλλήλους το 2ο τρίμηνο, και 1.125.300 το τρίτο τρίμηνο (αύξηση 50% από έτος σε έτος).

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, το Amazon Web Services (AWS) πέρασε το ορόσημο των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στο δεύτερο τρίμηνο, η ανάπτυξη AWS μειώθηκε στο 29%, ο πρώτος ρυθμός μειωμένης ανάπτυξης κάτω του 30% από τότε που η Amazon άρχισε να κοινοποιεί δημοσίως τα στατιστικά στοιχεία της κερδοφορίας του AWS. Έμεινε εκεί, στο 29%, και στο τρίτο τρίμηνο, πράγμα που σημαίνει πως ο ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια. Το AWS είναι ο ηγέτης της αγοράς cloud computing, μπροστά από το Microsoft Azure και το Google Cloud.

Προηγούμενο άρθροΆκρως απόρρητες συζητήσεις
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικο κήρυγμα του πάπα Βενέδικτου του 16ου
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας