ΑρχικήΟικονομίαΗ Amazon αυξάνει τον κατώτατο μισθό για τους Αμερικανούς εργαζομένους

Η Amazon αυξάνει τον κατώτατο μισθό για τους Αμερικανούς εργαζομένους

Η Amazon ανακοίνωσε με ιδιαίτερη περηφάνια ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό για όλους τους Αμερικανούς εργαζόμενους σε 15 δολάρια την ώρα από τον επόμενο μήνα.

Η συγκεκριμένη πολιτική θα καλύπτει τόσο τους εποχικούς, όσο και τους τακτικούς υπαλλήλους, καθώς και τους υπαλλήλους που απασχολούνται στις θυγατρικές της Amazon, όπως το Whole Foods . Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα πολιτική θα καλύψει συνολικά 250.000 τακτικούς υπαλλήλους και 100.000 εποχικούς υπαλλήλους. Ομολογουμένως η παρούσα κίνηση απευθύνεται αντικειμενικά σε ένα τεράστιο αριθμό εργαζομένων που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στον επιχειρηματικό κόσμο

Η απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού των αμερικανών εργαζομένων έρχεται σε μια εποχή που η επιχείρηση αντιμετωπίζει αυξημένο έλεγχο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται και πληρώνονται οι εργαζόμενοι της.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, ο Jeff Bezos, εξήγησε γιατί η εταιρεία αποφάσισε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό των υπαλλήλων της σε ένα δελτίο τύπου που αναγγέλλει τα νέα, λέγοντας:

«Ακούσαμε τους επικριτές μας με ιδιαίτερη προσοχή, και σκεφτήκαμε να προβούμε σε αυτήν την ενέργεια. Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή την αλλαγή και ενθαρρύνουμε τους ανταγωνιστές μας, όπως και άλλους μεγάλους εργοδότες να πράξουν και εκείνοι το ίδιο».

Τα υπάρχοντα οφέλη της εταιρείας δεν θα αλλάξουν, αν και ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανέφερε ότι θα καταργήσει το πρόγραμμα επιχορήγησης RSU (είναι ένα είδος επιδόματος) για τους ωρομίσθιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και θα το αντικαταστήσει με ένα νέο.

Απομένει να δούμε αν η απόφαση της Amazon να προβεί σε αυτή την γενναιόδωρη πράξη, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό θα ικανοποιήσει τους επικριτές της, αλλά σίγουρα ετούτη η κίνηση είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για το εργατικό δυναμικό της εταιρείας, που αναμφισβήτητα θα το ζήλευαν όλοι οι εργαζόμενοι παγκοσμίως.

Εντούτοις, παρά την σπουδαία ενέργεια της εταιρείας να ανταμείψει γενναιόδωρα τους εργαζόμενους της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δεν ισχύει το ίδιο και για το υπόλοιπο υπαλληλικό προσωπικό σε άλλες χώρες, που μάλιστα είναι εξίσου τεράστιος αριθμός. Για παράδειγμα υπολογίζεται ότι μόνο στην Ινδία έχει δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ούτω καθεξής.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

300 Original Motion Picture Soundtrack

Ghost Rider: Original Motion Picture Soundtrack

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166