ΑρχικήΟχήματαΠτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Primera Air, γνωστή για τα φτηνά υπερατλαντικά ταξίδια

Πτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Primera Air, γνωστή για τα φτηνά υπερατλαντικά ταξίδια

Πτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Primera Air, γνωστή για τα φτηνά υπερατλαντικά ταξίδια.

Η Δανέζικη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Primera, η οποία προσέφερε υπερατλαντικές πτήσεις κάτω των 100 δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα (4 Οκτωβρίου 2018) ότι έπαυσε οριστικά τις δραστηριότητές της μετά από σοβαρά οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν εδώ και καιρό.

Για όσους δεν γνωρίζουν οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως επρόκειτο για μία εταιρεία που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων Primera Group, με γραφεία (Tour Operator) σε Δανία (Bravo Tours) Φινλανδία (Lomamatkat), Σουηδία (Solresor), Νορβηγία (Solia resor), και αρκετές άλλες χώρες με αρκετά μεγάλη απήχηση στο τουριστικό κοινό, λόγω των φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δήλωσε στην ιστοσελίδα της: «Οι αεροπορικές εταιρείες Primera Air και οι κώδικες IATA PF και 6F έχουν πάψει να λειτουργούν, αναστέλλοντας τη λειτουργία τους από σήμερα, 2 Οκτωβρίου 2018.

Η Primera Air χαρακτήρισε αυτό το γεγονός ως μία «θλιβερή μέρα» τόσο για τους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας όσο και για τους επιβάτες, επίσης η Primera Air δήλωσε ότι εργάστηκε σκληρά για την εξασφάλιση νέας μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης, λέγοντας πως

«Δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με την τράπεζά μας για νέο κύκλο χρηματοδότησης, και κατά συνέπεια δεν είχαμε άλλη επιλογή από την υποβολή πτώχευσης».

Η συγκεκριμένη πασίγνωστη εταιρεία ιδρύθηκε το 2003, και είχε επικεντρωθεί κυρίως σε πτήσεις τσάρτερ για σκανδιναβούς παραθεριστές, προωθώντας τα υπερατλαντικά ταξίδια χαμηλού κόστους, προσφέροντας απευθείας πτήσεις που συνδέουν το Παρίσι και το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη για 99 δολάρια (86 ευρώ).

Η Primera Air ήταν η πρώτη που θέσπισε τη χρήση του νέου Airbus A321neo για αυτά του είδους τα ταξίδια. Η επικαιροποιημένη, αποδοτικότερη από πλευράς καυσίμων έκδοση του συγκεκριμένου αεροσκάφους προσφέρει σημαντικά χαμηλότερο λειτουργικό κόστος σε σύγκριση με τα υπόλοιπα συμβατικά αεροσκάφη που κάνουν την ίδια διαδρομή.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία είπε ότι οι καθυστερήσεις στην παράδοση καινούργιων αεροσκαφών, όπως και τα διάφορα επιχειρησιακά ζητήματα την ανάγκασαν να ακυρώσει τις πτήσεις και τελικά να μισθώνει αεροσκάφη με υπερβολικό και αναπάντεχο κόστος.

Επιπλέον, αντιμετωπίζοντας καθυστερήσεις στα αεροσκάφη που είχε παραγγείλει, και σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές καυσίμων, συμπιέζοντας τα συνάμα στο μοντέλο χαμηλού κόστους, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι αποφάσισε να σταματήσει τις επιχειρησιακές δραστηριότητες τώρα που θα είχε μικρότερο αντίκτυπο για τους πελάτες.

Ο κύριος ανταγωνιστής της Primera Air στα υπερατλαντικά ταξίδια χαμηλού κόστους, είναι η Norwegian Air Shuttle, η οποία χρησιμοποιεί ένα ευρύ στόλο από Boeing Dreamliners, τα οποία προσφέρουν επίσης εξοικονόμηση καυσίμων σε σύγκριση με άλλα παρόμοια αεροσκάφη.

Τα φιλόδοξα σχέδια για περαιτέρω επέκταση την άφησαν με υψηλό χρέος και ταυτόχρονα απογοητεύτηκε από τις δαπανηρές καθυστερήσεις παράδοσης των αεροσκαφών που είχε παραγγείλει.

Επιπρόσθετα αξίζει να σημειώσουμε πως η Primera Air μετέφερε αρκετούς τουρίστες με απευθείας πτήσεις στην Ελλάδα, όπως Αθήνα, Ρόδο, Κρήτη, Πελοπόννησο, Κω, και Ζάκυνθο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166