Η BlackBerry υπέβαλε αγωγή κατά του Facebook για παράβαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Η BlackBerry υπέβαλε αγωγή κατά του Facebook για παράβαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Η BlackBerry υπέβαλε την Τρίτη (εχθές) αγωγή για παράβαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας κατά του Facebook και των εφαρμογών της, το WhatsApp και το Instagram, υποστηρίζοντας ότι αντέγραψε την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά από το BlackBerry Messenger.

Η επίλυση των διαφορών σχετικά με την παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Chief Executive BlackBerry, του John Chen, με την προοπτική να φέρει στην εταιρεία επιπλέον έσοδα, η οποία έχει χάσει τεράστια κέρδη από το μερίδιο που τις αντιστοιχούσε κάποτε στην αγορά των smartphones, μην ξεχνάμε πως πριν κάποια χρόνια η BlackBerry κυριαρχούσε σε αυτόν τον τομέα.

Η BlackBerry με έδρα το Καναδά, σε κατάθεση της στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, δήλωσε: Οι κατηγορούμενοι δημιούργησαν εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για κινητές συσκευές που μιμούνται τις καινοτομίες της BlackBerry, οι οποίες αντέγραψαν μια σειρά καινοτόμων λειτουργιών ασφάλειας, την διεπαφή του χρήστη και τη λειτουργικότητα του BlackBerry Messenger.

«Η προστασία των περιουσιακών στοιχείων των μετόχων μας και της πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας είναι έργο κάθε CEO», δήλωσε η εκπρόσωπος της BlackBerry Sarah McKinney.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως πριν κατατεθεί αγωγή ακολούθησαν χρόνια διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο εταιρειών, παρόλα αυτά η BlackBerry προχώρησε το ζήτημα ένα βήμα παραπέρα, υποχρεώνοντας τους μετόχους της να αναζητήσουν τα κατάλληλα ένδικα μέσα, για να δικαιωθούν από ετούτη την υπόθεση.

Ο αναπληρωτής γενικός σύμβουλος του Facebook, Paul Grewal, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της BlackBerry, και θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τα δικαιώματα της.

«Οι ενέργειες της Blackberry δυστυχώς αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα κατάσταση που υπάρχει στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της», ανέφερε ο Grewal. «Αφού εγκατέλειψε τις προσπάθειές της για καινοτομία, προσπαθεί τώρα να εμποδίσει την καινοτομία των άλλων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας