Η Boeing θα μειώσει τον ρυθμό παραγωγής του προβληματικού 737 Max

Η Boeing θα μειώσει τον ρυθμό παραγωγής του προβληματικού 737 Max

Η Boeing θα μειώσει την παραγωγή του προβληματικού αεροσκάφους 737 Max, αρχής γενομένης από αυτόν τον μήνα.

Η εταιρεία δήλωσε την Παρασκευή ό,τι από τα μέσα Απριλίου θα μειώσει την παραγωγή του αεροσκάφους από 52 σε 42 αεροπλάνα το μήνα, έτσι ώστε να μπορεί να εστιάσει την προσοχή της στην άρτια ανάπτυξη του λογισμικού ελέγχου πτήσης που φέρεται να ευθύνεται για την πτώση των αεροπλάνων, στα αεροπορικά δυστυχήματα στην Αιθιοπία και στην Ινδονησία που σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι.

Η παρούσα κίνηση δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη. Η Boeing είχε ήδη αναστείλει τις παραδόσεις του μοντέλου Max από τον περασμένο μήνα, αφού οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο εξανάγκασαν τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν τις πτήσεις αυτών των αεροπλάνων, καθαρά για προληπτικούς λόγους, ούτως ώστε να αποφευχθούν νέα αεροπορικά δυστυχήματα.

Οι προκαταρκτικές αναφορές για τα ατυχήματα στην Ινδονησία και την Αιθιοπία διαπίστωσαν ό,τι οι ελαττωματικές αναγνώσεις των αισθητήρων είχε ως συνέπεια να δώσουν λάθος εντολή στο αυτόματο σύστημα ελέγχου με αρνητικό αποτέλεσμα να κατευθύνει το αεροπλάνο με την μύτη προς τα κάτω. Στις εκθέσεις και στα δυο πολύνεκρα περιστατικά αναφέρεται πως οι πιλότοι κάθε αεροσκάφους προσπάθησαν μάταια να αποκτήσουν τον έλεγχο του αυτοματοποιημένου συστήματος, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως δεν τα κατάφεραν.

Συνολικά και στα δύο περιστατικά, έχασαν τη ζωή τους 346 άνθρωπο , δηλαδή, σχεδόν ένα μικρό χωριό.

Από την άλλη πλευρά η Boeing βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν αυξανόμενο αριθμό αγωγών από τις οικογένειες των θυμάτων που προφανώς ζητούν δικαίωση και οικονομική αποζημίωση για το κακό που τους βρήκε.

Η Boeing ανακοίνωσε επίσης ό,τι δημιούργησε μια ειδική επιτροπή που αποτελείται από εμπειρογνώμονες στον τομέα της αεροναυπηγικής για την αναθεώρηση του σχεδιασμού και της ανάπτυξης των αεροπλάνων της.

Η ανακοίνωση για μείωση της παραγωγής του 737 Max οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ό,τι η Boeing αναγνώρισε πως υπήρξε και ένα δεύτερο ζήτημα στο συγκεκριμένο λογισμικό. Επομένως καταλαβαίνουμε όλοι πώς στην πορεία μπορεί να προκύψουν ακόμη περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με το αυτόματο σύστημα ελέγχου, και όχι μόνο αυτά που ήρθαν στην επιφάνεια.

Ωστόσο η εταιρεία επισήμανε πως παρά τη μείωση παραγωγής των αεροσκαφών δεν θα απολύσει κανέναν από τους υπαλλήλους της. Αν και αντικειμενικά μέσα από αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις θα προκύψει τεράστια οικονομική ζημιά για την Boeing, και ίσως να αναγκαστεί να το πράξει κάποια στιγμή στο μέλλον, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας