ΑρχικήΟχήματαΗ Ford μειώνει την παραγωγή F-150 Lightning εν μέσω μεταβαλλόμενης δυναμικής ζήτησης

Η Ford μειώνει την παραγωγή F-150 Lightning εν μέσω μεταβαλλόμενης δυναμικής ζήτησης

Η Ford πρόκειται να μειώσει την εβδομαδιαία παραγωγή του φορτηγού της F-150 Lightning, επικαλούμενη μείωση της ζήτησης των πελατών.

Μείωση της εβδομαδιαίας παραγωγής

Από το επόμενο έτος η Ford σχεδιάζει να κατεβάσει τον εβδομαδιαίο μέσο όρο παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών στις 1.600 μονάδες στο εργοστάσιο Rouge Electric Vehicle Center που βρίσκεται στην πόλη Dearborn στην πολιτεία του Μίσιγκαν. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη πτώση από την τρέχουσα εβδομαδιαία παραγωγή 3.200 φορτηγών από την ίδια εγκατάσταση, όπως αναφέρθηκε από το Auto News.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα στοιχεία που αναφέρονται στην έκθεση, η εκπρόσωπος της Ford, η Emma Bergg απέφυγε να σχολιάσει το ζήτημα, απλά ανέφερε ότι η δέσμευση της εταιρείας είναι να ευθυγραμμίσει την παραγωγή Lightning με τη ζήτηση των πελατών.

Μετά δημοσίευση των στοιχείων για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου τον Οκτώβριο, τα στελέχη της Ford υπαινίχθηκαν σχέδια για «προσαρμογή» της παραγωγής των ηλεκτρικών της οχημάτων και αναβολή των επενδύσεων που θα γινόντουσαν, οι οποίες ανέρχονταν σε περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια, αποδίδοντας την απόφαση στη μείωση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα που ανήκουν στην κατηγορία Premium και που πρακτικά πωλούνται σε υψηλότερη τιμή σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα.

Ενώ σε αυτή τη συζήτηση (μετά τη δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων) δεν αναφέρθηκε ξεκάθαρα η μείωση παραγωγής του μοντέλου F-150 Lightning , η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στις οποίες θα προβεί σε μειώσεις και περικοπές, όπως η μείωση της παραγωγής Mustang Mach-E και η αναβολή ενός δεύτερου εργοστασίου κατασκευής μπαταριών στο Κεντάκι.

Αυτή η στρατηγική αλλαγή αντανακλά την ανταπόκριση της Ford στη δυναμική της αγοράς και τα προληπτικά της μέτρα για την ευθυγράμμιση των επενδύσεων με το εξελισσόμενο τοπίο της ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων.

Τέτοιου είδους ενέργειες επί της ουσίας σηματοδοτούν μεγάλες αλλαγές για την εταιρεία όπως για παράδειγμα τον Ιανουάριο του 2022, όταν η Ford, ήταν ικανοποιημένη από τις 200.000 παραγγελίες για το φορτηγό της, είχε δηλώσει περήφανα την πρόθεση της να διπλασιάσει σχεδόν την παραγωγική της ικανότητα σε 150.000 οχήματα ετησίως μέχρι τα μέσα του 2023, ανταποκρινόμενη στην αύξηση της ζήτησης των πελατών.

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, το Rouge Electric Vehicle Center στο Μίσιγκαν υποβλήθηκε σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας στις αρχές του 2023 για τις απαραίτητες αναβαθμίσεις για να φιλοξενήσει την αυξημένη παραγωγική ικανότητα.

Ωστόσο, εν μέσω αυτών των βελτιώσεων, η TechCrunch ανέφερε ότι εμφανίστηκε μείωση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα (EVs) σε όλη τη βιομηχανία.

Ενώ οι πωλήσεις EV στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να αυξάνονται, οδεύοντας προς μια αναμενόμενη αύξηση 50% από έτος σε έτος, ο ρυθμός αυτής της ανάπτυξης δεν συμβαδίζει με τις φιλόδοξες προβλέψεις των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Κατά συνέπεια, οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου αναπροσαρμόζουν τις στρατηγικές τους, ενώ ορισμένοι επιλέγουν να περιορίσουν τις επενδύσεις, να καθυστερήσουν τις βελτιώσεις των εργοστασίων ή ακόμη και να περιορίσουν την παραγωγική ικανότητα.

Αναθεώρηση των σχεδίων για την αυτοκινητοβιομηχανία

Είναι γεγονός πως οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, αν και όχι με τον ρυθμό που αναμένουν ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, εν τούτοις, το The Verge ανέφερε ότι αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Ford, έχουν αναθεωρήσει τα φιλόδοξα κατασκευαστικά τους σχέδια.

Η Ford, σε πρόσφατη ανακοίνωση, αποκάλυψε καθυστέρηση της επένδυσης ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που συνεπάγεται με παύση στην κατασκευή ενός από τα δύο προγραμματισμένα εργοστάσια μπαταριών στο Κεντάκι και αναθεώρηση των στόχων παραγωγής για ένα άλλο εργοστάσιο μπαταριών στο Μίσιγκαν.

Παρά την αύξηση των πωλήσεων EV, η Ford αντιμετωπίζει δύσκολες οικονομικές καταστάσεις όσον αφορά τον τομέα της ηλεκτροκίνησης, σημειώνοντας περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια απώλειες κερδών το περασμένο οικονομικό τρίμηνο. Σωρευτικά για το έτος, οι ζημίες της Ford στον τομέα των EV ανέρχονται σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, η αύξηση των πωλήσεων EV συνεχίζεται. Η Ford ανέφερε ότι πούλησε 20.365 φορτηγά F-150 Lightning το 2023, αντικατοπτρίζοντας μια σημαντική αύξηση 53% από τις 13.258 μονάδες που πουλήθηκαν το 2022. Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν λίγο λιγότερο από το 8% όλων των πωλήσεων οχημάτων στις ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166