Η Ford σκοπεύει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της παγκοσμίως

Η Ford σκοπεύει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της παγκοσμίως

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford, η οποία είχε προβεί σε σημαντική αναδιάρθρωση της εταιρείας της τον Ιούλιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της σε όλο τον κόσμο, χωρίς να διευκρινίσει την έκταση του σχεδίου και πώς σκοπεύει να το πράξει.

Η Ford δήλωσε την Παρασκευή: «Είμαστε στα αρχικά στάδια της αναδιοργάνωσης του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού μας για να υποστηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας μας, και συνάμα να δημιουργήσουμε ένα πιο δυναμικό και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον για όλους τους υπαλλήλους μας, ούτως ώστε να ωφελήσει στο μέγιστο την αυτοκινητοβιομηχανία μας».

Επιπρόσθετα η Ford επισήμανε πως «Η αναδιοργάνωση θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των εργαζομένων με την πάροδο του χρόνου και αυτό θα ποικίλει ανάλογα με την περιοχή, την ομάδα και τη θέση των εργαζομένων. Θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες στο κατάλληλο χρονικό διάστημα».

Στις 25 Ιουλίου, η Ford ανακοίνωσε ότι η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας θα μπορούσε να οδηγήσει σε σε μείωση των εξόδων κατά 11 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, κάτι που φυσικά αν επιτευχθεί θα σημαίνει ταυτόχρονα και σημαντική οικονομική αναζωογόνηση της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε αν η παρούσα ενέργεια θα είχε ως αποτέλεσμα απλά την περικοπή θέσεων εργασίας ή το κλείσιμο εργοστασίων. Εν τούτοις αρκετοί οικονομικοί αναλυτές που είναι ειδήμονες στο συγκεκριμένο θέμα εξηγούν πως μάλλον σκοπεύει να επανασχεδιάσει ορισμένα μοντέλα δραστηριοτήτων της εταιρείας, ανακατανέμοντας το ρευστό χρήμα σε κερδοφόρα τμήματα και επανεξετάζοντας ορισμένες στρατηγικές εταιρικές σχέσεις.

Τον Απρίλιο, η Ford εξέπληξε πολλούς αναλυτές, αναγγέλλοντας τεράστιους στόχους για τη μείωση του λειτουργικού κόστους και ταυτόχρονα πως σχεδιάζει τη σταδιακή κατάργηση πολλών sedans στη Βόρεια Αμερική εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για σπορ οχήματα και φορτηγά.

Η Ford δήλωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου πως η εταιρεία της γνώρισε μειωμένα έσοδα κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων που επέβαλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως στις μέρες μας ο ανταγωνισμός μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών έχει φτάσει στο ζενίθ για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως η αυτόνομη οδήγηση οχημάτων, τη μείωση τιμών στα αυτοκίνητα, την αύξηση ποιότητας, τις οικονομικές κυρώσεις μεταξύ των χωρών κλπ.

Όλα αυτά έχουν ως αρνητικό αποτέλεσμα οι αυτοκινητοβιομηχανίες να βγαίνουν εκτός του οικονομικού προγραμματισμού τους, και να δημιουργούνται αρνητικά πλεονάσματα στην κερδοφορία τους. Και όπως πάντα την πληρώνει ο αδύναμος κρίκος που είναι οι εργαζόμενοι, δηλαδή ένα γεγονός που φυσικά δεν μπορεί να αποφευχθει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας