Η General Motors αρχίζει να λαμβάνει παραγγελίες για το πρώτο της e-bike, το Ariv

Η General Motors αρχίζει να λαμβάνει παραγγελίες για το πρώτο της e-bike, το Ariv

Τον περασμένο Νοέμβριο, η General Motors δήλωσε ό,τι θα ξεκινήσει να κατασκευάζει ηλεκτρικά ποδήλατα και ανήγγειλε πώς σκοπεύει να δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα e-bike στην αγορά που θα φέρει το δικό της εμπορικό σήμα.

Σήμερα, η Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κυκλοφόρησε τελικά το πρώτο της e-bike και ονομάζεται Ariv. Μάλιστα ανέφερε πως επίσημα έχει ξεκινήσει να λαμβάνει παραγγελίες από επιλεγμένες χώρες της Ευρώπης.

Η GM δήλωσε ό,τι θα κατασκευάσει δύο μοντέλα με το νέο εμπορικό σήμα της Ariv: το Meld, ένα συμπαγές ηλεκτρονικό ποδήλατο και το Merge, ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρονικό ποδήλατο.

Η General Motors ανέφερε ό,τι οι κινητήρες των μοτοποδηλάτων θα επιτρέψουν ταχύτητες έως 25 km/h (15,5 mph) με τέσσερα επίπεδα ισχύος στο πεντάλ. Οι αναβάτες μπορούν να φορτίζουν την μπαταρία του ηλεκτρονικού ποδηλάτου σε περίπου 3,5 ώρες και πως το όχημα θα έχει την ικανότητα (αυτονομίας) να διανύει έως 64 χιλιόμετρα (40 μίλια) οδήγησης με μία μόνο φόρτιση.

Η GM επί του παρόντος ξεκινά να διαθέτει τα ηλεκτρικά ποδήλατα της στη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, επισημαίνοντας πως η μπαταρία θα είναι ιόντων λιθίου.

Στο Βέλγιο και την Ολλανδία, το Ariv Meld θα πωλείται στην τιμή των 3.200 δολαρίων. ενώ το Merch θα κοστίζει περίπου 3.800 δολάρια, αλλά οι τιμές θα είναι ελαφρώς χαμηλότερες στη Γερμανία.

Η GM τόνισε πως θα αποστείλει τα πρώτα e-bike στους πελάτες της το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. βέβαια όσοι από σας ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.BikeExchange.com.

Οι τιμές πώλησης των Ariv Meld και Ariv Merch κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με άλλα high-end e-bikes όπως το VanMoof . Υπάρχουν μερικά πιο προσιτά μοντέλα στην αγορά αυτού του τύπου, αλλά με πιο ακριβά add-ons, όπως οι μπαταρίες, το Bluetooth και το λογισμικό.

Για όσους από εσάς δεν γνωρίζετε, πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως για να αγοράσετε ένα αξιόλογο ηλεκτρικό ποδήλατο θα πρέπει να καταβάλετε τουλάχιστον 1.300 ευρώ ή 1.500 δολάρια.

Και τα δύο ποδήλατα συνδέονται με μια εφαρμογή που παρέχει έγκυρες μετρήσεις, όπως η ταχύτητα, η απόσταση, το υπόλοιπο επίπεδο μπαταρίας, το επίπεδο υποβοήθησης του κινητήρα και η διανυθείσα απόσταση.

Η GM λέει ό,τι στην εφαρμογή για κινητά συσκευές θα μπουν και μερικά πρόσθετα δυναμικά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων μια λειτουργία που θα χρησιμοποιήσει ένα «ιδιόκτητο αλγόριθμο για να βοηθήσει τους αναβάτες φτάσουν στον προορισμό τους χωρίς να κοπιάσουν ιδιαίτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας