ΑρχικήSmartphonesΤα Κινεζικά τηλέφωνα αποτέλεσαν το 1/3 των πωλήσεων στην ΕΕ το...

Τα Κινεζικά τηλέφωνα αποτέλεσαν το 1/3 των πωλήσεων στην ΕΕ το 2018

Οι πωλήσεις των Κινεζικών έξυπνων τηλεφώνων (αγλλικά: smartphones) αποτελούν πλέον την πλειοψηφία των συγκεκριμένων συσκευών που πωλήθηκαν στην Ευρώπη το 2018, ένα πραγματικά εξωφρενικό επίτευγμα που πρέπει να προβληματίζει όλες τις ανταγωνίστριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα.

Αυτά τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα που διεξήγαγε η Canalys (ερευνήτρια εταιρεία στον τεχνολογικό τομέα) και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μάρκες Huawei, Xiaomi, Oppo όπως και τα υπόλοιπα Κινεζικά εμπορικά σήματα αποτελούν το 32% όλων των smartphones που πωλήθηκαν στην Ευρώπη κατά την περσινή χρονιά.

Μεμονωμένα, η Samsung εξακολουθεί να είναι ο νούμερο ένα κατασκευαστής smartphone στην Ευρώπη σε πωλήσεις, κατέχοντας το 28,7% της αγοράς, αφού κατόρθωσε να πουλήσει 16,2 εκατομμύρια μονάδες. Η Apple είναι στη δεύτερη θέση με 14,7 εκατομμύρια μονάδες, κατέχοντας το 26% της αγοράς.

Σύμφωνα με την αναλύτρια εταιρεία Canalys, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κινεζικές εταιρείες στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εξαιτίας του εμπορικού πολέμου που ξέσπασε μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα, είναι ένα μεγάλο αγκάθι για τα μεγάλα εμπορικά σήματα όπως η Huawei, και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα, τουλάχιστον άμεσα.

Η παρατεταμένη κακή πολιτική κατάσταση μεταξύ των Κινεζικών εταιρειών και της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχει ωφελήσει τους Ευρωπαίους καταναλωτές, αφού είναι οι κύριοι αγοραστές των προϊόντων τους, απολαμβάνοντας παράλληλα τις μεγάλες εκπτώσεις που κάνουν οι εταιρείες για να τους δελεάσουν.

Η Αμερικανική κυβέρνηση ουσιαστικά με αυτήν την επιμονή στάση της ανάγκασε τις Κινεζικές εταιρείες να στραφούν ολοκληρωτικά στην Ευρώπη και να επενδύσουν στη Γηραιά Ήπειρο αντί των ΗΠΑ.

Ο λόγος που οι Κινεζικές μάρκες όπως η Huawei και η Xiaomi καταφέρνουν να ξεπουλούν γρήγορα το εμπόρευμα τους οφείλεται στο γεγονός ό,τι μπορούν να βγαίνουν κερδισμένες και με μικρότερο περιθώριο κέρδους σε συνδυασμό με τις αυξημένες πωλήσεις, κάτι φυσικά η παρούσα κίνηση έχει κάμψει το ανταγωνισμό και κατ’ επέκταση έχουν διαβάλλει τους αντιπάλους τους.

Εδώ και καιρό, οι ΗΠΑ και η Κίνα εμπλέκονται σε ένα ανεξέλεγκτο εμπορικό πόλεμο που αναμφισβήτητα έχει επηρεάσει και την παγκόσμια οικονομία, εντούτοις οι εταιρείες που έχουν μεγάλο οικονομικό απόθεμα απέναντι στις οικονομικές ζημιές είναι εκείνες που στο τέλος θα αντέξουν μέσα από αυτό τον ορυμαγδό.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Huawei ό,τι κατασκευάζει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό για τις υποδομές 5G σε άλλα κράτη, όπου δίνει τη δυνατότητα στην Κινεζική κυβέρνηση να προβαίνει σε κατασκοπία κατά των αντιπάλων της, και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συχνά – πυκνά παροτρύνει τους συμμάχους της χώρας του να μην χρησιμοποιούν τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που προσφέρει η Huawei γιατί θα βάλουν σε κίνδυνο την εθνική τους ασφάλεια, πράγμα που οξύνει περαιτέρω την κατάσταση.

Η Huawei αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που τους προσάπτουν, λέγοντας ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία απόδειξη ό,τι συνεργάζεται με την κινεζική κυβέρνηση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166