ΑρχικήΟχήματαΗ Γερμανία επέβαλε πρόστιμο 12 εκατομμυρίων ευρώ στην Tesla για παράβαση ανακύκλωσης...

Η Γερμανία επέβαλε πρόστιμο 12 εκατομμυρίων ευρώ στην Tesla για παράβαση ανακύκλωσης μπαταριών

Η Γερμανία επέβαλε πρόστιμο 12 εκατομμυρίων ευρώ στην Tesla για παράβαση των κανονισμών αναφορικά με την ανακύκλωση μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει πουλήσει στους πελάτες της. Τα νέα αναφέρθηκαν από το Der Spiegel, και εξηγεί πως επιβλήθηκε η κύρωση από την ομοσπονδιακή υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος. Η γερμανική νομοθεσία απαιτεί από τους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων να παίρνουν πίσω τις μπαταρίες στο τέλος του κύκλου της ζωής τους που υπάρχουν στα μοντέλα τους, ώστε να τα ανακυκλώνουν ή να ορίσουν έναν συνεργάτη για την εκτέλεση αυτής της εργασίας.

Η κύρωση είχε επιβληθεί καθώς η Tesla δεν συμμορφώνεται με την υφιστάμενη νομοθεσία. Ωστόσο, ο Αμερικανός κατασκευαστής αντέδρασε άμεσα, δηλώνοντας ότι ακολουθεί πιστά τις διατάξεις του νόμου αποσύροντας τους συσσωρευτές στο τέλος της ζωής τους και ότι το πρόστιμο αφορά τη μη εκπλήρωση ορισμένων συγκεκριμένων διοικητικών υποχρεώσεων. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία του Elon Musk φαίνεται να έχει ήδη κάνει ένσταση, κάτι που σημαίνει πως εάν δικαιωθεί στο δικαστήριο, τότε ενδεχομένως να μειωθεί το πρόστιμο ή ακόμη και να διαγραφεί, όμως δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως η Γερμανία είναι από τις χώρες που δεν αστειεύεται με τέτοιου είδους ζητήματα, ενώ η παραμικρή παρατυπία τιμωρείται με συνοπτικές διαδικασίες, δίχως να γίνονται διακρίσεις σε πρόσωπα ή εταιρείες.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόστιμο δεν θα έχει αντίκτυπο στις δραστηριότητες της αμερικανικής εταιρείας στη Γερμανία. Στην πραγματικότητα η Tesla είναι αρκετά ενεργή σε τούτο το κράτος, όπου έχει οικοδόμηση μιας νέα βιομηχανική μονάδα κοντά στο Βερολίνο, όπου, αρχής γενομένης από το επόμενο καλοκαίρι, το μοντέλο Υ θα είναι έτοιμο για να διατεθεί στο εμπόριο, εκτός απροόπτου φυσικά. Εν τούτοις, για τον αμερικανό κατασκευαστή, η άφιξη στη Γερμανία συνοδεύτηκε από πάρα πολλά προβλήματα.

Η κατασκευή αυτού του τεράστιου εργοστασίου, στην πραγματικότητα, αμφισβητήθηκε επανειλημμένα από περιβαλλοντολόγους με συνέπεια να επεκτείνετε διαρκώς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του εργου που κόστισε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Φυσικά υπήρχαν και άλλα μικρότερα εμπόδια που εν τέλει τα ξεπέρασε και πλέον κοιτάει προς το μέλλον.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166