ΑρχικήΟχήματαΈρευνα Peugeot UK: πάνω από τα μισά παιδιά (7-12 ετών) ζητούν από...

Έρευνα Peugeot UK: πάνω από τα μισά παιδιά (7-12 ετών) ζητούν από τους γονείς να επιλέξουν ηλεκτρικό όχημα

Η Peugeot UK διεξήγαγε μία πρωτότυπη έρευνα που συμμετείχαν ανήλικα παιδιά μεταξύ 7 και 12 ετών, προκειμένου να διερευνήσει τον τρόπο σκέψης τους σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, και προφανώς όλα αυτά, πάντα με επίκεντρο τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το αποτέλεσμα ήταν κατά κάποιο τρόπο απροσδόκητα ευχάριστο, αφού το 54,2% των ερωτηθέντων παιδιών είπε ότι συχνά προτρέπουν τους γονείς να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένης και της μετάβασης σε λιγότερο επιβαρυντικά οχήματα, δηλαδή να αγοράσουν υβριδικό ή ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και να μη χρησιμοποιούν τον συμβατικό όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μάλιστα, το 67,8% των ερωτηθέντων είναι πεπεισμένοι ότι τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να έχουν θετική επίδραση στο να καταστήσουν τον κόσμο μας καθαρότερο, με λιγότερα καυσαέρια που έχουν την αρνητική ιδιότητα να επιβαρύνουν την ανθρώπινη υγεία. Εν τούτοις, εκείνο το στοιχείο που χρήζει άξιο αναφοράς είναι ότι το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι συμμετείχε σε κάποιο βαθμό στην επιλογή διαφόρων αγορών που έκαναν οι γονείς τους, όπως για παράδειγμα αυτοκίνητο, διακοπές, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ., κάτι που συνεπάγεται πως τα παιδιά έχουν την ικανότητα να επεμβαίνουν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο στην επιλογή ενός προϊόντος.

Ωστόσο είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πως η Peugeot έχει βάλει ως στόχο, με χρονικό ορίζοντα το 2023, να διαθέτει για κάθε μοντέλο τουλάχιστον μία ηλεκτρική έκδοση στην αγορά. Όμως για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς στα γραφόμενα μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει αφόρητα όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες να σταματήσουν να παράγουν οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, και να τα αντικαταστήσουν με εκείνα που θα τροφοδοτούνται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ενώ αρκετοί εμπειρογνώμονες σε τούτο τον τομέα επισημαίνουν πως ίσως σε μία δεκαετία από τώρα, ενδεχομένως η ΕΕ να επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες εάν δεν συμμορφωθούν το συντομότερο δυνατό με αυτή την οδηγία.

Ας επιστρέψουμε πάλι πίσω στην έκθεση που διενέργησε η Peugeot. Το αποτέλεσμα της έρευνας παραμένει ενδιαφέρον. Ωστόσο δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί γονείς που όντως έχουν οικολογική συνείδηση, αλλά το πορτοφόλι οδηγεί σε διαφορετικές επιλογές σχετικά με την ηλεκτρική κινητικότητα, αφού τέτοιου είδους αυτοκίνητα είναι τουλάχιστον 50% ακριβότερα από τα συμβατικά μοντέλα της ίδιας σειράς. Αυτά είναι πρακτικά ζητήματα που είναι άγνωστα και δυσνόητα για άτομα ηλικίας μεταξύ 7 και 12 ετών, αλλά σίγουρα η έρευνα είναι μια περαιτέρω επιβεβαίωση για το πως οι νέες γενιές μεγαλώνουν με πιο ορθολογιστική σκέψη σε αντίθεση με τις παλαιότερες γενιές.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166