Η Google θα αγοράσει την Elastifile, πάροχος αποθήκευσης αρχείων στο cloud

Η Google θα αγοράσει την Elastifile, πάροχος αποθήκευσης αρχείων στο cloud

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ό,τι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την αγορά της Elastifile, ουσιαστικά πρόκειται για μία πλατφόρμα που παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων στο cloud για επιχειρήσεις με έδρα την Καλιφόρνια.

Παρόλο που δεν αποκαλύφθηκε το χρηματικό ποσό της εξαγοράς, εν τούτοις φημολογείται ό,τι η Google θα πληρώσει περίπου περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Φυσικά για να ολοκληρωθεί η παρούσα εξαγορά θα πρέπει να δοθεί η έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς.

Να επισημάνουμε δε, ό,τι η πλατφόρμα της Elastifile έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Google Cloud Platform, όσον αφορά την αποθήκευση, όμως εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι πως επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσαρμόζουν κατά προτίμηση τον τρόπο αποθήκευσης των αρχείων και των εφαρμογών στο Cloud, δηλαδή να αυξομειώνουν την ικανότητα αποθήκευσης κατά παραγγελία για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα. Προσφέρει επίσης μια υπηρεσία που ονομάζεται ClearTier που παρέχει έξυπνη οριοθέτηση μεταξύ αποθήκευσης αρχείων και των object.

Το GCP έχει το δικό του σύστημα αποθήκευσης αρχείων που φέρει την ονομασία Cloud Filestore, αλλά η υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων Cloud File Service της Elastifile είναι δυνητικά πιο ευέλικτη και οικονομικά αποδοτική για ορισμένες περιπτώσεις χρήσης σε επιχειρήσεις. Με αυτή τη συμφωνία, η Google σχεδιάζει να ενσωματώσει το Elastifile με το Cloud Filestore για να ενισχύσει τις δυνατότητες της υπηρεσίας της.

Ο CEO του Google Cloud, ο Thomas Kurian ανέφερε: «Η αποθήκευση αρχείων είναι θεμελιώδους σημασίας για την επιχειρηματική υποδομή στο διαδίκτυο και αποτελεί προτεραιότητα για τους πελάτες που επιδιώκουν να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησης τους. Για παράδειγμα, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το SAP χρειάζονται πρόσβαση σε εξαιρετικά μεγάλο και ευέλικτο χώρο αποθήκευσης αρχείων. Ενώ οι προγραμματιστές που χτίζουν εφαρμογές, χρησιμοποιώντας το Kubernetes χρειάζονται τέτοιου είδους υπηρεσίες ιδιαίτερα όταν υπάρχει αρκετός φόρτος εργασίας. Το Elastifile είναι πρωτοπόρος στην επίλυση των προκλήσεων που σχετίζονται με την αποθήκευση αρχείων για εφαρμογές σε επιχειρήσεις που εκτελούνται στο cloud».