Η Huawei βγήκε αρκετά κερδισμένη από τις πωλήσεις smartphone το β’ τρίμηνο του 2018

Η Huawei βγήκε αρκετά κερδισμένη από τις πωλήσεις smartphone το β' τρίμηνο του 2018

Η Huawei βγήκε η μεγάλη κερδισμένη από τις πωλήσεις smartphone το β’ τρίμηνο του 2018.

Με το πέρασμα των χρόνων η Huawei κατάφερε να εδραιώσει την φήμη της ως μία κορυφαία τεχνολογική εταιρεία παγκοσμίως και αυτό προκύπτει από την σταθερή κερδοφορία που παρουσιάζει στο τέλος κάθε οικονομικού τριμήνου.

Η κινεζική εταιρία κινητής τηλεφωνίας και διαφόρων ηλεκτρονικών συσκευών, η οποία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone παγκοσμίως πίσω από τη Samsung και την Apple, κυκλοφόρησε τα τελευταία της οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2018, δείχνοντας ότι η αύξηση των εσόδων της συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό.

Συνολικά, τα έσοδα της Huawei ανήλθαν στα 325,7 δισεκατομμύρια γιουάν (49,05 δισεκατομμύρια δολάρια) το πρώτο εξάμηνο του 2018, από 283,1 δισεκατομμύρια γιουάν πριν από ένα χρόνο – γνωρίζοντας αύξηση της τάξεως του 15%.

Ωστόσο για έναν περίεργο λόγο η Huawei δεν δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με τα καθαρά της κέρδη, κάτι που οι κύριοι ανταγωνιστές της το πράττουν χωρίς κανένα ενδοιασμό ή πρόβλημα.

Η Huawei υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που παίζουν τα smartphone σε αυτή την ανάπτυξη, καθώς η ίδια όπως και η θυγατρική της εταιρεία η Honor έχουν διευρύνει το μερίδιο τους στη συγκεκριμένη αγορά τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι δαπάνησε 89,7 δισεκατομμύρια γιουάν (13,2 δισεκατομμύρια δολάρια) στην έρευνα και την ανάπτυξη κατά την περσινή χρονιά, αντιπροσωπεύοντας το 14,9% των συνολικών της εξόδων.

Η Huawei, μετά τη δημοσίευση των παραπάνω προαναφερόμενων στοιχείων, δήλωσε ότι αναμένεται να ολοκληρώσει το τρέχον έτος με ακόμη ισχυρότερα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, αφού πρόκειται να παρουσιάσει αρκετές σημαντικές με συσκευές που είναι προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν κατά τους επόμενους μήνες, καθώς και να συνεχίσει τις προετοιμασίες για την κυκλοφορία του 5G, το οποίο εκτιμάται πως θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο χαρτοφυλάκιό της τα επόμενα έτη.

Επίσης ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία της Huawei είναι η σημαντική στήριξη που γνωρίζει από την τοπική κοινωνία, αφού οι Κινέζοι προτιμούν να αγοράζουν τις συσκευές της παρά των ανταγωνιστών από άλλες χώρες. επιπλέον δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως η Κίνα έχει πληθυσμό περίπου ενάμισι δισεκατομμύριο κατοίκους, κάτι που την καθιστά μία από τις σημαντικότερες αφορά στον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας