Οι ψηφιακοί χώροι εργασίας αποτελούν το κλειδί για την επιχειρηματική επιτυχία

Οι ψηφιακοί χώροι εργασίας αποτελούν το κλειδί για την επιχειρηματική επιτυχία

Οι ψηφιακοί χώροι εργασίας αποτελούν το κλειδί για την επιχειρηματική επιτυχία.

Αρκετές νέες έρευνες δείχνουν συνεχώς ότι οι επιχειρήσεις που δεν υιοθετούν τη σωστή ψηφιακή υποδομή στα γραφεία τους για να υποστηρίξουν τον ευέλικτο τρόπο εργασίας είναι πρακτικά καταδικασμένες να μείνουν στο περιθώριο και να ξεπεραστούν κάποια στιγμή από τους ανταγωνιστές τους.

Σε μία πρόσφατη έρευνα με τίτλο ” Το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον” που διενεργήθηκε από την Ingram Micro Cloud και τη Microsoft αποκαλύπτει ότι το 60% των εργαζομένων που είναι κάτω των 35 ετών δίνουν μεγαλύτερη αξία στην ικανότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως, ακόμη κι αν ο ψηφιακός χώρος εργασίας βρίσκεται κάπου έξω στην εξοχή.

Οι επιχειρήσεις που υιοθετούν ολοένα και περισσότερο την κινητή, απομακρυσμένη και ευέλικτη εργασία λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων που προσφέρονται, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων επιπέδων παραγωγικότητας, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αγγίξουν την επιχειρηματική επιτυχία.

Ωστόσο, για να επιτευχθούν αυτά τα οφέλη, πρέπει να υπάρχουν τα καfτάλληλα εργαλεία και οι απαιτούμενες τεχνολογίες, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται με προχειρότητα, προφανώς γιατί υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι στο διαδίκτυο και υπάρχει πιθανότητα να μολύνουν όλο το δίκτυο της επιχείρησης.

Τα άτομα κάτω των 35 ετών νιώθουν πολύ άνετα και ιδιαίτερη ικανοποίηση όταν χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία συνεργασίας, επεξεργασίας και αρχειοθέτησης αρχείων και κοινή χρήση αρχείων που βασίζεται στο σύννεφο για να κάνουν τις δουλειές τους, επιπλέον αποδεικνύεται περίτρανα πως είναι μία κατάσταση win-win που βγαίνουν κερδισμένοι τόσο οι εργοδότες, όσο και οι υπάλληλοι.

Ο Διευθυντής του M-Files στη Μεγάλη Βρετανία, ο Tim Waterton εξήγησε πώς οι επιχειρήσεις πρέπει να σκέφτονται πιο έξυπνα σχετικά με την εφαρμογή των σωστών τεχνολογιών για τη διευκόλυνση και την παραγωγικότητα του προσωπικού τους, λέγοντας:

«Για την επίτευξη καλύτερης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, οι εργαζόμενοι κάτω των 35 ετών αναζητούν ενεργά ευέλικτες και απομακρυσμένες πρακτικές εργασίας, άσχετα εάν δεν προσφέρονται από τους εργοδότες τους, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Επιπλέον το ζήτημα δεν είναι απλά ο εργοδότης να επιτρέψει την απομακρυσμένη εργασία των υπαλλήλων του, αλλά είναι επίσης πώς θεωρητικά, θα πρέπει να καταστεί απλή, διαισθητική και απρόσκοπτη. Στην στην έρευνα που διεξήγαμε συμμετείχαν 250 ανώτατα στελέχη σημαντικών εταιρειών στον τομέα της πληροφορικής και αποκάλυψε ότι το 90% το βρήκε τουλάχιστον κάπως δύσκολο να αποκτήσουν πρόσβαση στα έγγραφα της επιχείρηση τους όταν εργάζονται εξ αποστάσεως, διότι προφανώς δεν υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογία για να υποστηρίξει αυτό το σκοπό».

Ο Waterton ρίχνει επίσης φως στο γεγονός ότι οι εταιρείες πρέπει να παρέχουν στους υπαλλήλους του την ίδια εύκολη πρόσβαση στα έγγραφα όταν βγαίνουν και εκτός γραφείου, όπως συμβαίνει κι όταν βρίσκονται στα γραφεία τους. Καθώς οι ψηφιακοί χώροι εργασίας αρχίζουν να υιοθετούνται όλο και περισσότερο από την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, ιδιαίτερα στον δυτικό πολιτισμό, είναι γεγονός πως θα αλλάξει άρδην το επιχειρηματικό τοπίο κατά τα επόμενα χρόνια.

Διάβασε επίσης: Μαύρη εργασία και αδήλωτοι εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι

Οι επιχειρήσεις που δεν είναι σε θέση να παρέχουν εξειδικευμένα εργαλεία υποστήριξης για την απομακρυσμένη εργασία θα διακινδυνεύσουν να χάσουν τους υπαλλήλους τους που πιθανόν κάποια στιγμή να στραφούν στους ανταγωνιστές τους που θα προσφέρουν αυτήν τη μεθοδολογία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας