Η Kaspersky Lab εντόπισε 42 εκατ. απόπειρες χακαρίσματος σε smartphones

Η Kaspersky Lab εντόπισε 42 εκατ. απόπειρες χακαρίσματος σε smartphones

Η Kaspersky Lab εντόπισε 42 εκατ. απόπειρες χακαρίσματος σε smartphones.

Τα έξυπνα τηλέφωνα διαδραματίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στις επιχειρήσεις αφού σχεδόν ένας στους πέντε εργαζόμενους έχει πρόσβαση στα αρχεία του γραφείου του χρησιμοποιώντας τις προσωπικές του κινητές συσκευές, όπως smartphone και tablet.

Ωστόσο, καθώς αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η χρήση των κινητών συσκευών στο εργατικό δυναμικό των επιχειρήσεων, ο κίνδυνος για χακάρισμα από τους κυβερνοεγκληματίες αυξάνεται εκθετικά, και μάλιστα το περασμένο έτος η Kaspersky Lab ανακοίνωσε πως εντόπισε 42 εκατομμύρια απόπειρες χακαρίσματος σε smartphones.

Οι επιχειρήσεις δεν πρέπει απλά να εστιάζουν μόνο στην ασφάλεια του δικτύου τους, αλλά και να διασφαλίζουν ότι οι προσωπικές συσκευές των υπαλλήλων τους και τα ευαίσθητα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτά προστατεύονται από τις προηγμένες απειλές του διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Kaspersky Lab άλλαξε στάση 180 Μοιρών αναφορικά με αυτό το ζήτημα, αφού Η προστασία των κινητών συσκευών πλέον απαιτεί άλλες μεθόδους που είναι πιο εξελιγμένες από εκείνες του παρελθόντος.

Ενώ οι λύσεις MDM και EMM παρέχουν στους οργανισμούς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ελέγχουν ποιος αποκτά πρόσβαση στα εταιρικά έγγραφα και κατά συνέπεια να διαχειρίζονται αυτές τις συσκευές, ωστόσο ετούτες οι λύσεις δεν είναι ικανές, ούτε μπορούν να υπερασπιστούν τα συστήματα από προηγμένες απειλές, αφού ως γνωστόν οι χάκερς πλέον χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση για να προσπελάσουν οποιοδήποτε εμπόδιο βρεθεί μπροστά τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Kaspersky Lab επαναπροσδιόρισε το Kaspersky Security for Mobile, το οποίο συνδυάζει την προστασία από κακόβουλο λογισμικό με τη διαχείριση ασφάλειας όλων των συνδεδεμένων κινητών συσκευών. Η λύση ασφάλειας της κινητής τηλεφωνίας σε κάθε μεγέθους επιχείρηση μπορεί να ενσωματωθεί με πλατφόρμες EMM τρίτων κατασκευαστών, όπως τα VMware AirWatch και το MobileIron, για την παροχή ακόμα μεγαλύτερης προστασίας.

Ο κύριος ερευνητής ασφάλειας στην Kaspersky Lab, ο David Emm, εξήγησε πως οι αυξανόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο δυσκολεύουν τους οργανισμούς να διαχειρίζονται τις συσκευές των εργαζομένων λέγοντας:

«Η αυξανόμενη χρήση του BYOD στο εργασιακό περιβάλλον συμβάλλει στην αύξηση της αποδοτικότητας και της ευελιξίας των υπαλλήλων, ιδίως όταν πρόκειται για απομακρυσμένη εργασία – αλλά παρουσιάζει επίσης ένα σωρό ευαίσθητα σημεία που μπορούν κάλλιστα να τα εκμεταλλευτούν οι έμπειροι κυβερνοεγκληματίες. Η αυξανόμενη ποσότητα κακόβουλης κίνησης πού προέρχεται από εξωτερικούς φορείς, όπως μη πιστοποιημένες εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και οι ευπάθειες στο λογισμικό, σε συνδυασμό με τον ανθρώπινο παράγοντα, καθιστά τη διαχείριση και την προστασία των κινητών τηλεφώνων μια ολοένα και πιο δύσκολη πρόκληση για τις επιχειρήσεις. Κάθε εταιρεία πρέπει να έχει τη δική της στρατηγική προστασίας, και να θεσπίσει μία πολιτική που θα είναι αποτελεσματική απέναντι σε οποιοδήποτε φορέα απειλής που στοχεύει στα Smartphones και κατ’ επεκταση στις κινητές συσκευές. Αυτό θα επιτρέψει στην εκάστοτε επιχείρηση να διαχειρίζεται αποδοτικά την ασφάλεια σε κάθε συσκευή, προφυλάσσοντας τον εργασιακό χώρο από οποιοδήποτε διαδικτυακό κίνδυνο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας