Το Musical.ly μετονομάστηκε σε TikTok, αλλάζοντας σελίδα

Το Musical.ly μετονομάστηκε σε TikTok, αλλάζοντας σελίδα

Το Musical.ly μετονομάστηκε σε TikTok, αλλάζοντας σελίδα.

Όσοι χρήστες επιχείρησαν να μπουν στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή του Musical.ly διαπίστωσαν με μεγάλη έκπληξη πως πλέον το συγκεκριμένο περιβόητο όνομα που άφησε εποχή δεν υφίσταται και έχει καταργηθεί, αφού μετονομάστηκε σε TikTok.

Η εφαρμογή εξαγοράστηκε από την κινεζική εταιρεία ByteDance το Νοέμβριο του 2017, η οποία αποφάσισε πριν λίγες μέρες πώς πρέπει να συγχωνεύσει το Musical.ly στη δική της εφαρμογή, και κατά συνέπεια από δω και στο εξής θα ονομάζεται TikTok.

Οι υπάρχοντες χρήστες του Musical.ly μεταφέρθηκαν αυτόματα στους νέους λογαριασμούς τους στο TikTok, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί με μια νέα διεπαφή, αλλά διατηρούν το βασικό χαρακτηριστικό και των δύο εφαρμογών, δηλαδή το βίντεο μικρής διάρκειας.

Η εφαρμογή Musical.ly κατάφερε να φτάσει τους 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, ένα πραγματικά αξιόλογο νούμερο, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 από τον Luyu Yang και τον Alex Zhu.

Εντούτοις, πλέον το Musical.ly αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της ByteDance που θέλει να κυριαρχήσει στην αμερικανική αγορά, κάτι που μάλλον θα επιτευχθεί πολύ σύντομα, εξαιτίας της δημοφιλίας που γνωρίζει η συγκεκριμένη εφαρμογή στο νεανικό κοινό.

Το πρώτο τρίμηνο του 2018, το TikTok ήταν η ηεφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στο παγκοσμίως στο iOS, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής ερευνητικής εταιρείας Sensor Tower.

Η TikTok θα παραμείνει ως μια αυτόνομη εφαρμογή στην Κίνα, αλλά θα δραστηριοποιείται με διαφορετικό όνομα, όπου θα λειτουργεί ως Douyin και ήδη διαθέτει πάνω από 300 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Τον τελευταίο χρόνο το Musical.ly έχει δεχθεί δριμεία κριτική από αρκετούς γονείς ανά την υφήλιο, διότι αρκετοί ενήλικες σχολίαζαν με αγενή τρόπο κάτω από τα βίντεο των ανήλικων κοριτσιών. Μάλιστα στις ΗΠΑ, οι γονείς προειδοποίησαν την αστυνομία ότι η εφαρμογή δεν είναι τόσο ακίνδυνη όσο φαίνεται. Ωστόσο η εταιρεία ανέλαβε δράση και μέσω της τεχνητής νοημοσύνης προσπαθεί να εξαλείψει τέτοιου είδους απαράδεκτα σχόλια, επειδή ετούτες οι καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν τεράστιο πλήγμα στη φήμη της εφαρμογής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας