ΑρχικήΟικονομίαΗ κεντρική τράπεζα του Κιργιστάν αναπτύσσει νομοσχέδιο για τη βιομηχανία ψηφιακών νομισμάτων

Η κεντρική τράπεζα του Κιργιστάν αναπτύσσει νομοσχέδιο για τη βιομηχανία ψηφιακών νομισμάτων

Η κεντρική τράπεζα του Κιργιστάν (χώρας της Κεντρικής Ασίας) επεξεργάζεται ένα νέο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων, κάτι που θα επιτρέψει σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τούτο τον τομέα να κινούνται με νομιμότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στις 13 Νοεμβρίου, η Εθνική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Κιργιζίας (όπως είναι το σωστό της όνομα) εκπονεί νομοσχέδιο που θα μπορεί να ελέγχει με συνοπτικές διαδικασίες τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων σε συνεννόηση με τις ενδιαφερόμενες επιχειρηματικές οντότητες του κλάδου.

Η τράπεζα δήλωσε ότι ο καινούργιος νόμος που θα θεσμοθετηθεί σύντομα θα ρυθμίζει την πώληση και την αγορά κρυπτονομισμάτων με σκοπό την αντιμετώπιση οικονομικών εγκλημάτων, καθώς και τη διαφύλαξη των νόμιμων δικαιωμάτων, τόσο των καταναλωτών, όσο και των επενδυτών.

Μεταξύ των αναμενόμενων πλεονεκτημάτων των επικείμενων κανονισμών, η τράπεζα σημειώνει τη βελτιωμένη ανάπτυξη ψηφιακών χρηματοοικονομικών προϊόντων, ευνοϊκές συνθήκες για την επιχειρηματική κοινότητα, όπως και την πιθανή εισαγωγή ενός επίσημου φορολογικού καθεστώτος για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ωστόσο, η τράπεζα αναμένει ότι η νομοθεσία για τα ψηφιακά νομίσματα θα συνοδεύεται από πολλά προβλήματα και εμπόδια, τουλάχιστον κατά το πρώτο χρονικό διάστημα, προφανώς γιατί η διασυνοριακή φύση πολλών κρυπτονομισμάτων είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, χωρίς την κατάλληλη υποδομή για την παρακολούθηση τους.

Πράγματι, η τράπεζα δηλώνει ότι λόγω της «έλλειψης ρυθμίσεων και του χαοτικού χαρακτήρα της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτό το χώρο, ιδίως αν αποφεύγουν σκόπιμα να δηλωθούν στα μητρώα της αρμόδιας αρχής στο Κιργιστάν, ή αν έχουν την έδρα τους σε κάποιο άλλο κράτος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τράπεζα αναμένει ότι οι σταθεροί κανονισμοί για τα ψηφιακά νομίσματα θα παρέχουν περισσότερη βεβαιότητα για όλες τις επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες στο ευρύ κοινό, και κάπως έτσι θα προσελκύσουν επενδύσεις χωρίς σημαντική επίδραση στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η τράπεζα θα αποδεχτεί προτάσεις από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για αυτό το νέο νομοσχέδιο έως τις 27 Νοεμβρίου, οι οποίες θα καταχωρηθούν στο επίσημο μητρώο έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Το περασμένο καλοκαίρι, το κοινοβούλιο του Κιργιστάν εξακολουθούσε να συζητά για ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, αλλά η πολιτική αναταραχή εκτροχίασε αυτές τις πολιτικές πρωτοβουλίες.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166