Η Μαδρίτη διέταξε την απόσυρση των ηλεκτρικών σκούτερ

Η Μαδρίτη διέταξε την απόσυρση των ηλεκτρικών σκούτερ

Το Δημαρχείο της Μαδρίτης δήλωσε εχθές (4 Δεκεμβρίου 2018) ότι αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια σε τρεις εταιρείες ηλεκτρικών σκούτερ, και μάλιστα τους έδωσε 72 ώρες προθεσμία για να τα αφαιρέσουν από τους δρόμους της Ισπανικής πρωτεύουσας, μία πραγματικά ασυνήθιστη ενέργεια που προκαλεί εντύπωση.

Η διοίκηση της πόλης δικαιολόγησε την παρούσα κίνηση με το σκεπτικό ότι η Lime, Wind και VOI δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για να ενημερώσουν τους ανθρώπους για τους κανόνες χρήσης τους.

Η Lime, η οποία ανήκει εν μέρει στην Uber και την Alphabet (μητρικής εταιρεία της Google), όπως και οι δύο άλλες εταιρείες διένειμαν ηλεκτρικά σκούτερ στην πρωτεύουσα της Ισπανίας στις αρχές αυτού του έτους, χωρίς επίσημη εξουσιοδότηση από κάποιο δημόσιο φορέα.

Η άφιξη τους έχει αναγκάσει τη Μαδρίτη, όπως και άλλες Ισπανικές πόλεις να ρυθμίσουν αυτή τη νέα τάση.

Στην πρωτεύουσα, τα ηλεκτρικά σκούτερ απαγορεύονται τόσο στα πεζοδρόμια, όσο και στις πεζοδρομημένες ζώνες αλλά επιτρέπονται σε όλους τους δρόμους όπου το μέγιστο όριο ταχύτητας είναι τα 30 χιλιόμετρα την ώρα – ένα όριο που εφαρμόστηκε πρόσφατα στο 80% των δρόμων της πόλης.

Οι τρεις εταιρείες μπορούν να υποβάλουν “ανά πάσα στιγμή” νέα αίτηση για άδεια, ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμος της Μαδρίτης, προσθέτοντας ότι συνολικά 18 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η Lime που έχει ως έδρα την Καλιφόρνια, έχει διανείμει τα περισσότερα ηλεκτρικά σκούτερ στη Μαδρίτη, ωστόσο δεν αντέδρασε άμεσα στην απόφαση της πόλης, εν τούτοις μπορεί να το πράξει κατά τις επόμενες ημέρες.

Η Βαρκελώνη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας που είναι ο κύριος τουριστικός προορισμός για εκατομμύρια τουρίστες παγκοσμίως, ήδη έχει απαγορεύσει τη χρήση των ηλεκτρικών σκούτερ, και μάλιστα σύμφωνα με τους κανόνες που έχει θεσπίσει του, για να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα ηλεκτρικό σκούτερ θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από έναν εξειδικευμένο άτομο που έχει δίπλωμα χρήσης αυτού του οχήματος.

Να επισημάνουμε δε, πως τα ηλεκτρικά σκούτερ γνωρίζουν τεράστια δημοφιλία σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στο Παρίσι, την Βιέννη και την Ζυρίχη.

Επίσης ένα άλλο ζήτημα που εγείρει αρκετές ανησυχίες αναφορικά με τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι ότι μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες μέχρι και 50 χιλιόμετρα την ώρα (ανάλογα φυσικά το μοντέλο), και προφανώς στα χέρια ενός ατόμου που δεν ξέρει να χειρίζεται αυτό το όχημα μπορεί να καταστεί θανατηφόρο μέσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας