Η Microsoft ισχυρίζεται ότι βελτίωσε δραματικά την εμπειρία του Windows Update

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι βελτίωσε δραματικά την εμπειρία του Windows Update

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι βελτίωσε δραματικά την εμπειρία του Windows Update.

Οι ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος Windows αδιαμφισβήτητα θεωρούνται μία ενοχλητική διαδικασία για τον περισσότερο κόσμο, και μάλιστα υπάρχουν αναφορές πώς μερικές φορές αυτές οι ενημερώσεις λογισμικού εγκαθίστανται στη συσκευή χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη.

Η Microsoft πλέον πήρε στα σοβαρά αυτές τις καταγγελίες, και τώρα προσπαθεί να διορθώσει αυτό το αμφιλεγόμενο ζήτημα που σχετίζεται με τη διαδικασία ενημέρωσης.

Χθες, η Microsoft κυκλοφόρησε δύο νέες προεπισκοπήσεις στα Windows 10 για Insiders, ούτως ώστε να βελτιωθεί δραματικά η εμπειρία των χρηστών στο Windows Update. Συγκεκριμένα η Microsoft λέει ότι αυτή η νέα μεθοδολογία ενημέρωσης χρησιμοποιεί την μηχανική μάθηση για να καθορίσει εάν ένα σύστημα βρίσκεται εκείνη τη στιγμή σε χρήση. Επομένως ο υπολογιστής δεν θα ενημερώνεται πλέον όταν εργάζεστε ή κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα.

Η Dona Sarkar από τη Microsoft έγραψε σε μία ανάρτηση στο ιστολόγιό της εταιρείας πώς: «Aκούσαμε τους προβληματισμούς σας και πλέον έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το θέμα για να εξαλειφθεί οποιοδήποτε ενοχλητικό σημείο που μπορεί να ταλαιπωρεί το χρήστη. Δημιουργήσαμε και εκπαιδεύσαμε ένα προηγμένο σύστημα που μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να επανεκκινήστε τη συσκευή σας, όταν έχει εγκατασταθεί η απαιτούμενη ενημέρωση στο λειτουργικό σας σύστημα.

Η προαναφερόμενη πρόσθεσε: Η Microsoft έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να προβλέψει την κατάλληλη στιγμή που θα πρέπει να εγκατασταθεί η ενημέρωση στα windows 10. Ετούτη η ιδιομορφία είναι μία χρήσιμη λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίζουν να εργάζονται, χωρίς να προβαίνει ξαφνικά ο υπολογιστής σε επανεκκινήσεις, επειδή πρέπει αναγκαστικά να εγκατασταθεί μία ενημέρωση.

Η νέα λογική της επανεκκίνησης βασίζεται σε ένα μοντέλο πρόβλεψης που μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για επανεκκίνηση της συσκευής.

Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί, οφείλουμε να σημειώσουμε, το κατά πόσο έχει εξαλειφθεί αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο με την καινούργια μεθοδολογία που εφάρμοσε η Microsoft θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός ούτως ώστε να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας