Η Mozilla θα παρέχει συνδρομές VPN στο Firefox μέσω ProtonVPN

Η Mozilla θα παρέχει συνδρομές VPN στο Firefox μέσω ProtonVPN

Η Mozilla ισχυρίζεται πως πασχίζει αδιάκοπα για να κρατά τους χρήστες της ασφαλείς κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο, κάτι που μέχρι στιγμής δείχνει να επιτυγχάνεται. Ωστόσο για να μεγιστοποιήσει τις προσπάθειες της πάνω σε τούτο το ζήτημα, σύναψε μία νέα συνεργασία με τον κορυφαίο πάροχο VPN, την εταιρεία ProtonVPN.

Το Firefox, που αναμφισβήτητα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα περιήγησης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο, συνεργάζεται πλέον με την ProtonVPN με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών στο διαδίκτυο.

Το αργότερο, μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας, ο Firefox θα αρχίσει να εμφανίζει σε μερικούς από τους Αμερικανικούς χρήστες ένα μήνυμα σχετικά με το ProtonVPN στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, δηλαδή όταν θα συνδέονται σε ένα μη ασφαλές δημόσιο WiFi δίκτυο (όπου έκει αλωνίζουν οι χάκερς και γίνεται η σφαγή των αμνών).

Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα ενημερώνονται ότι περιηγούνται σε ένα μη ασφαλές δίκτυο WiFi και πως υπάρχει η συγκεκριμένη λύση για να προστατευτούν. Εάν το πειραματικό στάδιο πάει καλά και αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για την υπηρεσία VPN, τότε το Mozilla σχεδιάζει να το καταστήσει διαθέσιμο παγκοσμίως.

Η εταιρεία δήλωσε ότι επέλεξε την ProtonVPN, αφού διεξήγαγε μια λεπτομερή ανάλυση όλων των κορυφαίων παρόχων VPN. Ανέλυσε πράγματα όπως η καταγραφή δεδομένων και οι πολιτικές απορρήτου που θεωρούνται καυτή πατάτα ιδιαίτερα στην Ευρώπη, επίσης εξέτασε και ορισμένα άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό του browser και πώς δεν θα παρουσιαστούν δυσλειτουργίες κατά τις επόμενες εκδόσεις του προγράμματος.

Όσον αφορά την τιμολόγηση, εκείνα τα άτομα που θα επιλέξουν να αγοράσουν τις υπηρεσίες VPN από το ProtonVPN μέσω του Firefox θα πρέπει να πληρώσουν μία μηνιαία συνδρομή της τάξεως των 10 δολαρίων. Ακόμη και αν επιλέξετε να πάτε κατευθείαν στον ιστότοπο ProtonVPN, παρακάμπτοντας το Firefox, θα πληρώσετε πάλι τα ίδια χρήματα.

Ενώ ένα μέρος των κερδών θα πάει στο ProtonVPN, τα υπόλοιπα θα παραμείνουν στην κατοχή του Mozilla.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας