Η Nissan παραδέχτηκε ότι παραποίησε στοιχεία για τις εκπομπές καυσαερίων στα αυτοκίνητα της

Η Nissan παραδέχτηκε ότι παραποίησε στοιχεία για τις εκπομπές καυσαερίων στα αυτοκίνητά της

Η Nissan παραδέχτηκε ότι παραποίησε στοιχεία για τις εκπομπές καυσαερίων στα αυτοκίνητα της που κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία.

Η Nissan παραδέχθηκε σήμερα (9 Ιουλίου 2018) ότι τα δεδομένα σχετικά με τις εκπομπές καυσαερίων και την οικονομία καυσίμου στα αυτοκίνητα που κατασκευάζει είχαν «αλλοιωθεί» σκόπιμα, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της εταιρείας που προφανώς δεν θα περάσει απαρατήρητο, και το χειρότερο όλων είναι πως θα χάσει την εμπιστοσύνη των πελατών που την εμπιστεύτηκαν τόσα χρόνια.

Η εταιρεία δεν δήλωσε πόσα αυτοκίνητα επηρεάστηκαν από την πλαστογράφηση των στοιχείων, τα οποία αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια εθελοντικών δοκιμών και πραγματοποιήθηκαν μετά από το σκάνδαλο του περασμένου έτους.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι δοκιμές που σχετίζονται με τις εκπομπές καυσαερίων και την οικονομία καυσίμου στα οχήματά της αποκλίνουν από την αληθινή πραγματικότητα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι επίσημες εκθέσεις επιθεώρησης αναφορικά με τα επηρεασμένα οχήματα είχαν συνταχθεί με βάση τις τροποποιημένες (εικονικές) τιμές μέτρησης.

Η τιμή της μετοχής της Nissan υποχώρησε κατά 4,56% στα 1.003,5 γιέν, αφού δήλωσε ότι ότι θα προέβαινε στην αποκάλυψη αυτής της απαράδεκτης κατάστασης για τις παραποιημένες μετρήσεις των καυσαερίων.

Ωστόσο το χειρότερο όλων είναι για την Nissan πώς διαφαίνεται να έρχεται στον ορίζοντα μία τεράστια οικονομική ζημιά που πολύ πιθανόν θα είναι ένα άνευ προηγουμένου χτύπημα για τα συμφέροντά της.

Η εταιρεία υποσχέθηκε πώς θα διεξάγει “πλήρη και εκτενή έρευνα” για τα παραποιημένα στοιχεία και πως θα τα δημοσιεύσει όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος, χωρίς όμως να προσδιορίζεται κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η Nissan είπε ότι έχει επανελέξει τα δεδομένα και επιβεβαίωσε ότι όλα τα οχήματα, εκτός από το GT-R, συμμορφώνονται με τα ιαπωνικά πρότυπα ασφαλείας.

Δεν προσέφερε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το GT-R, το οποίο η εταιρία περιγράφει στην ιστοσελίδα της ως σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Nissan αναγκάστηκε να ανακαλέσει περίπου 1,2 εκατομμύρια οχήματα μετά την αποδοχή πώς το προσωπικό της δεν διενέργησε τους καθορισμένους τελικούς ελέγχους σε ορισμένα οχήματα που προορίζονταν για την εγχώρια αγορά προτού αποσταλούν στους αντιπροσώπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας