Η Ουκρανική κυβέρνηση παρέχει διαδικτυακά σεμινάρια για blockchain και ψηφιακά νομίσματα

Η Ουκρανική κυβέρνηση παρέχει διαδικτυακά σεμινάρια για blockchain και ψηφιακά νομίσματα

Το ουκρανικό Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού κυκλοφόρησε μια σειρά εκπαιδευτικών διαδικτυακών σεμιναρίων για να εκπαιδεύσει τους πολίτες σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, το blockchain και το Bitcoin (BTC).

Η πρώτη εκπομπή έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους Binance, Hacken και Crystal Blockchain ως μέρος του προγράμματος «Diia.Digital Education» της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η εκπομπή αποτελείται από οκτώ επεισόδια από 6 έως 12 λεπτών το καθένα που εξηγεί τις βασικές έννοιες των κρυπτονομισμάτων και του blockchain. Η εκπομπή έχει ως κεντρικό παρουσιαστή τον Andriy Onistrat, έναν επιχειρηματία και πρώην τραπεζίτη, ο οποίος παίρνει συνέντευξη από επισκέπτες που εργάζονται στη βιομηχανία του blockchain.

Το πρώτο επεισόδιο, που είναι διαθέσιμο στο YouTube, εξηγεί στον κόσμο τις βασικές έννοιες που περικλείουν τα κρυπτονομίσματα και πως πρέπει να γίνονται οι συναλλαγές, με ορθό τρόπο. Επιπλέον, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε ορισμένους παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για την αυξομείωση των τιμών στα ψηφιακά νομίσματα, και πως επιβάλλεται να δρουν οι καταναλωτές πριν τα αγοράσουν και τα πουλήσουν, ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενες παγίδες με συνέπεια να χάσουν τα χρήματά τους.

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Andriy Onistrat είχε καλεσμένο τον Ivan Paskar, διευθυντής μάρκετινγκ στην Binance. Το ντουέτο μίλησε επίσης για πιο περίπλοκες ιδέες, αναφέροντας το Ethereum, τις έξυπνες συμβάσεις και τις ανταλλαγές νομισμάτων μεταξύ των χρηστών ώστε να αποφεύγουν τους μεσάζοντες και τα υψηλά τέλη. Παρά την φιλική προς τους αρχάριους μορφή αυτού του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, ο Onistrat έθεσε στον Paskar μερικές πιο δύσκολες ερωτήσεις, για παράδειγμα, πως είναι δυνατόν να συνδυαστεί η ελευθερία που παρέχει το blockchain με τον εντοπισμό των ύποπτων συναλλαγών που παρατηρούνται σε πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι θεατές λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό ολοκλήρωσης αυτών των σύντομων εκπαιδευτικών σεμιναρίων όταν ολοκληρώσουν την παρακολούθηση όλων των επεισοδίων. Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της ουκρανικής κυβέρνησης να πατάξει τον ψηφιακό αναλφαβητισμό στη χώρα. Άλλες εκπομπές που προσφέρονται από το συγκεκριμένο υπουργείο, περιλαμβάνουν προχωρημένα «ψηφιακά μαθήματα για εκπαιδευτικούς», όπως και σεμινάρια για τους απλούς πολίτες, π.χ. «πώς να γίνουν blogger με το δικό τους ιστολόγιο, όπως και Vlogger στο YouTube».

Το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας είχε προηγουμένως αναφέρει πως κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον θα θεσμοθετήσει κανόνες για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, γεγονός που οδήγησε ορισμένους στο συμπέρασμα ότι με αυτό τον τρόπο η χώρα θα προσελκύσει αρκετές επενδύσεις και επιχειρηματικές οντότητες που επιθυμούν να λειτουργούν νόμιμα. Η Binance συνεργάζεται με το υπουργείο από πέρυσι όταν υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεννόησης για να βοηθήσει στον σχεδιασμό του κανονισμού για τα ψηφιακά νομίσματα στη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας