ΑρχικήΟχήματαΗ πολυτελής λιμουζίνα Yangwang U7 φτάνει στους εκθεσιακούς χώρους

Η πολυτελής λιμουζίνα Yangwang U7 φτάνει στους εκθεσιακούς χώρους

Η BYD παρουσιάζει πλέον τον Yangwang U7 σε εκθεσιακούς χώρους σε όλη την Κίνα, γεγονός που υποδηλώνει την επικείμενη κυκλοφορία του στην αγορά.

Το Yangwang U7, του οποίου η τιμή εκτιμάται περίπου στα 1 εκατομμύριο γιουάν (περίπου 128.000 ευρώ), αποτελεί την προσπάθεια της BYD να εισέλθει στην κατηγορία πολυτελών οχημάτων. Από την άλλη πλευρά η θυγατρική της μάρκα πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Yangwang, κυκλοφόρησε ήδη το εκτός δρόμου όχημα U8, όπως και το σπορ υπεραυτοκίνητο U9 που δοκιμάστηκε πρόσφατα στην πίστα του Nürburgring.

Εντυπωσιακά χαρακτηριστικά

Βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα e4 με το σπορ αυτοκίνητο U9, η λιμουζίνα U7 διαθέτει 4 κινητήρες με συνολική άνω των 745 kW. Σύμφωνα με το Carnewschina, το αυτοκίνητο φέρει μια μπαταρία Blade 135,5 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία έως και 800 km σύμφωνα με το κινεζικό πρότυπο CLTC.

Σχεδιασμός και αεροδυναμική

Το design του U7 είναι εμπνευσμένο από το σπορ U9, με παρόμοιες διαμορφώσεις προβολέων και ένα σύστημα lidar στην οροφή. Η BYD αναφέρει ότι το U7 έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,195, γεγονός που ενδεχομένως του προσφέρει πλεονέκτημα σε σχέση με ανταγωνιστές όπως το Tesla Model S, το οποίο έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,208.

Μεγαλύτερο σε μέγεθος από το Porsche Taycan και το Tesla Model S

Το Yangwang U7 ξεπερνά σε διαστάσεις το Porsche Taycan και το Tesla Model S. Με μήκος 5.265 χλστ., πλάτος 1.998 χλστ. και ύψος 1.517 χλστ., το Yangwang είναι μακρύτερο και ψηλότερο από τον Taycan (4.963 χλστ. μήκος, 1.966 χλστ. πλάτος και 1.381 χλστ. ύψος) όπως και από το Model S (4.980 χλστ. μήκος, 1.964 χλστ. πλάτος και 1.440 χλστ. ύψος). Με το σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς, δηλαδή χάρη στην τετρακίνηση, ο κύκλος στροφής του Yangwang U7 αγγίζει τις 4,85 μέτρα.

Ωστόσο, ακόμη δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμες οι πληροφορίες για το εσωτερικό του οχήματος. Από τις εικόνες του Carnewschina, φαίνεται ότι το εσωτερικό είναι κυρίως σε κόκκινες και μαύρες αποχρώσεις. Το αυτοκίνητο διαθέτει πλήρως ψηφιακό ταμπλό, μεγάλη κεντρική οθόνη και δεύτερη οθόνη για τους επιβάτες. Επιπλέον, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με πανοραμική οροφή και προαιρετικό ηλεκτρονικό καθρέφτη οπισθοπορείας.

Παραμένει ασαφές αν το όχημα προορίζεται και για εξαγωγές εκτός της Κίνας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166