Η Qualcomm προτρέπει τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να απαγορεύσουν ορισμένα iPhones

Η Qualcomm προτρέπει τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να απαγορεύσουν ορισμένα iPhones

Η Qualcomm παροτρύνει τις Αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να αντιστρέψουν την απόφαση ενός δικαστηρίου που αποφάνθηκε πως ο γίγαντας των smartphones δεν έχει προβεί σε κάποια παράνομη ενέργεια εναντίον της Qualcomm, και να απαγορεύσουν την εισαγωγή ορισμένων iPhones της Apple στις ΗΠΑ, σε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η Qualcomm εδώ και αρκετό καιρό ασκεί αφόρητη πίεση μέσω της νομικής οδού στην Apple και μάλιστα κατάφερε να απαγορεύσει τις πωλήσεις κάποιων iPhone στην Κίνα και τη Γερμανία, αναγκάζοντας έτσι την κατασκευάστρια εταιρεία έξυπνων τηλεφώνων να πωλεί σε συγκεκριμένες αγορές και όχι παντού τα τηλέφωνα της που υποτίθεται πως έχουν αντιγράψει την τεχνολογία της Qualcomm.

Οποιαδήποτε πιθανή απαγόρευση εισαγωγών των iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα μπορούσε να είναι βραχύβια, διότι η Apple την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε για πρώτη φορά ό,τι έχει βρει μια λύση στο λογισμικό της για να αποφευχθεί η προσβολή ενός από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm. Η Apple ζήτησε από τους ρυθμιστικούς φορείς να της δώσουν έξι μήνες περιθώριο για να αποδείξει ό,τι η αντικατάσταση της τεχνολογίας λειτουργεί.

Η Qualcomm άσκησε προσφυγή εναντίον της Apple στην Αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου το 2017, υποστηρίζοντας ό,τι ορισμένα iPhones παραβίασαν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Qualcomm με σκοπό να βοηθήσει τα έξυπνα τηλέφωνα να τρέξουν ομαλά, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στις μπαταρίες, όπως για παράδειγμα επειδή η μπαταρία αποφορτίζεται πολύ σύντομα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Thomas Pender, δικαστής στο ITC, διαπίστωσε ό,τι η Apple παραβίασε ένα από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, αλλά για ένα ανεξήγητο λόγο αρνήθηκε να εκδώσει απαγόρευση. Ο Pender ισχυρίστηκε ό,τι η επιβολή απαγόρευσης των iPhones που φέρουν την τεχνολογία της καταγγέλλουσας εταιρείας, θα έδινε στην Qualcomm το αποκλειστικό μονοπώλιο στην αγορά των ΗΠΑ, κάτι που φυσικά θα σήμαινε αυτόματα παραβίαση της αντιμονοπωλιακής αρχής.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως οι περιπτώσεις στις οποίες το ITC διαπιστώνει παραβιάσεις σε ζητήματα ευρεσιτεχνιών, αλλά δεν απαγορεύει την εισαγωγή προϊόντων είναι σπάνιες, επομένως καταλαβαίνουμε πως εδώ υπάρχει κατά κάποιο τρόπο μία είδους εύνοια υπέρ της Apple.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας