Η Samsung ανοίγει στην Ινδία τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής smartphones στον κόσμο

Η Samsung ανοίγει στην Ινδία τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής smartphones στον κόσμο

Η Samsung ανοίγει στην Ινδία τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής smartphones στον κόσμο.

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τη Δευτέρα (9 Ιουλίου 2018) πώς θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής έξυπνων τηλεφώνων, επιδιώκοντας να επεκτείνει περαιτέρω την παραγωγή των συγκεκριμένων συσκευών στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο που είναι η Ινδία.

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στη βιομηχανική περιοχή Noida, στα προάστια του Νέου Δελχί, και θα επιτρέψει στη Samsung να κατασκευάσει smartphone με χαμηλότερο κόστος από ότι τα προηγούμενα έτη, αφού ως γνωστόν τα εργοστάσια στην Κίνα γίνονται όλο και πιο κοστοβόρα, ανέφεραν οικονομικοί αναλυτές που παρακολουθούν στενά το ζήτημα.

Το εργοστάσιο, που εγκαινιάστηκε από κοινού με τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, τον Narendra Modi και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, θα βοηθήσει επίσης τη Samsung να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις δυνατούς αντιπάλους όπως η Xiaomi της Κίνας, όπου τη φετινή χρονιά έγινε το μεγαλύτερο εμπορικό σήμα σε πωλήσεις smartphones στην Ινδία, ένα σπουδαίο επίτευγμα, αφού αν αναλογιστούμε τον πληθυσμό της χώρας θα καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

Η Samsung, η οποία συναρμολογεί τηλέφωνα στην Ινδία από το 2007, σχεδιάζει πλέον να εξάγει τα ηλέφωνα που κατασκευάζονται από την Ινδία στον υπόλοιπο κόσμο, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi επέβαλε σκληρούς φόρους στις εισαγωγές βασικών εξαρτημάτων smartphone ως μέρος ενός σχεδίου για την ενθάρρυνση της κατασκευής ηλεκτρονικών στην Ινδία, το οποίο θα ενίσχυε την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και θα δημιουργούσε εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Ενώ η εκστρατεία «Make in India» που εμπνεύστηκε ο Modi απέχει πολύ από την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων, ωστόσο οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το πρόγραμμα είχε κάποια επιτυχία με τη σταδιακή κατασκευή κινητών συσκευών και εξαρτημάτων, δίνοντας δουλειά σε πολύ κόσμο. Περισσότερα από 120 τοπικά εργοστάσια συναρμολογούν επί του παρόντος κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ, όπως φορτιστές, μπαταρίες, τροφοδοτικά και ακουστικά στην Ινδία, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Counterpoint.

Η Samsung δήλωσε πέρσι ότι θα δαπανήσει 49,2 δισεκατομμύρια ρουπίες (716,57 εκατομμύρια δολάρια) σε διάστημα τριών ετών για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας στο εργοστάσιο της Noida.

Η νέα εγκατάσταση θα βοηθήσει τη Samsung να διπλασιάσει τη σημερινή ετήσια παραγωγή smartphones στη Noida σε 120 εκατομμύρια μονάδες μετά την ολοκλήρωση του σταδιακού σχεδίου επέκτασης, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.