Η Σαουδική Αραβία άνοιξε τον σιδηροδρομικό σταθμό για τρένα υψηλής ταχύτητας

Η Σαουδική Αραβία άνοιξε τον σιδηροδρομικό σταθμό για τρένα υψηλής ταχύτητας

Ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός της Σαουδικής Αραβίας που θα εξυπηρετεί τα τρένα που κινούνται με υψηλές ταχύτητες, άνοιξε για το κοινό σήμερα (11 Οκτωβρίου 2018), ούτως ώστε να μεταφέρει τους μουσουλμάνους προσκυνητές και άλλους ταξιδιώτες μεταξύ της Μέκκας και της Μεδίνας, και των άλλων ιερών πόλεων του Ισλάμ.

Το σύστημα Haramain High Speed ​​Rail θα μεταφέρει επιβάτες σε απόσταση 450 χιλιομέτρων (280 μίλια) μέσω της Τζέντα που βρίσκεται δίπλα στην Ερυθρά Θάλασσα με ταχύτητες έως και 300 χιλιόμετρα την ώρα.

Δύο τρένα, έκαστος των οποίων μετέφεραν 417 επιβάτες, αναχώρησαν ταυτόχρονα από τη Μέκκα και τη Μεδίνα στις 8 π.μ. τοπική ώρα (05:00 GMT), σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, ο Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ θα εγκαινιάσει αυτό το μεγαλεπήβολο έργο στις 25 Οκτωβρίου, τον οποίο οι τοπικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν ως το μεγαλύτερο έργο μεταφοράς στην περιοχή.

Ο νέος σύνδεσμος που θα ενώνει τις σημαντικές πόλεις της χώρας, θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού από τη Μέκκα στη Μεδίνα από αρκετές ώρες σε 120 λεπτά, σύμφωνα με αξιωματούχους των μεταφορών.

Το σιδηροδρομικό έργο, το οποίο δημιουργήθηκε τελικά με πολλές χρονικές καθυστερήσεις, κατασκευάστηκε με κόστος πάνω από 16 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας.

Το 2011, η Σαουδική Αραβία υπέγραψε συμφωνία με μια ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής, την προμήθεια 35 τρένων μεγάλης ταχύτητας και τη διεξαγωγή 12ετούς συμβολαίου συντήρησης.

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ενισχύει τις δαπάνες για τις υποδομές και επεκτείνει τους σιδηρόδρομους του, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος μετρό αξίας 22,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκεται στην παρούσα φάση υπό κατασκευή στην πρωτεύουσα Ριάντ, καθώς επιδιώκει να τονώσει την πετρελαϊκά εξαρτώμενη οικονομία του.

Το ετήσιο Ισλαμικό προσκύνημα στην Μέκκα που ονομάζεται Χατζ, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο προσελκύει περισσότερους από δύο εκατομμύρια μουσουλμάνους στην περιοχή, οπότε αυτό το σπουδαίο έργο πρόκειται να δώσει μεγάλη βοήθεια για τη μεταφορά επιβατών για τέτοιου είδους μεγάλα θρησκευτικά γεγονότα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας