ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΗ Sony υπόσχεται να υποστηρίξει το VRR στο PS5 με μια μελλοντική...

Η Sony υπόσχεται να υποστηρίξει το VRR στο PS5 με μια μελλοντική ενημέρωση

Η Sony έχει επιβεβαιώσει ότι επί του παρόντος το PlayStation 5 δεν υποστηρίζει VRR (Variable Refresh Rate), σε αντίθεση με το Xbox Series X και Series S της Microsoft, ωστόσο, υπόσχεται ότι θα το πράξει με μια μελλοντική ενημέρωση στο λογισμικό που θα επιτρέπει τη λειτουργία σε συμβατές τηλεοράσεις μέσω HDMI 2.1 . Όμως για να μην υπάρχουν παρανοήσεις από τους αναγνώστες που διαβάζουν το παρόν άρθρο, να θυμάστε ότι πρέπει και τα παιχνίδια να υποστηρίζουν το VRR, οπότε εναπόκειται στους προγραμματιστές να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες της κονσόλας.

Η μεταβλητή ρυθμού ανανέωσης (Variable Refresh Rate) επιτρέπει στην τηλεόραση ή στην οθόνη στην οποία είναι συνδεδεμένη η κονσόλα να ενημερώνει την εικόνα στην οθόνη με βάση τον αριθμό των καρέ που αποδίδονται: επομένως δεν υπάρχει σταθερός ρυθμός ανανέωσης στα 60 Hz, αλλά μεταβλητός σύμφωνα με το fps που παράγεται από το SoC της κονσόλας. Αυτό αναγκάζει το παιχνίδι να φαίνεται πιο ομαλό, όπως για παράδειγμα το κάθετο σκίσιμο να εξαφανίζεται. Από την άλλη πλευρά, είναι καλό να γνωρίζετε ότι το PS5, πάλι μέσω HDMI 2.1, υποστηρίζει την ανάλυση 4K στα 120 Hz, επεκτείνοντας έτσι το ρυθμό ανανέωσης σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Επιπλέον, η Valve έχει ανακοινώσει την άφιξη της στήριξης για τον χειριστήριο DualSense στο Steam, αν και βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική φάση τύπου beta. Τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν το Steam Input API μπορούν πλέον να αναγνωρίσουν το χειριστήριο και να το χρησιμοποιήσουν σωστά. «Η πλήρης υποστήριξη για τις δυνατότητες LED, trackpad, δόνησης και γυροσκοπίου είναι πλέον διαθέσιμη για εγκατάσταση σε παιχνίδια, όπως το Death Stranding, το No Man’s Sky, το Horizon: Zero Down και πολλά άλλα”», επισημαίνει η Valve.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Valve δεν αναφέρει πουθενά για τα δυναμικά εφέ σκανδάλης του DualSense, τα οποία του επιτρέπουν να προσφέρει μια μεταβλητή αντίσταση κατά το πάτημα του πλήκτρου, προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία στο παίξιμο παιχνιδιού.

Διάβασε επίσης: Pro gamer: Πώς να γίνεις επαγγελματίας παίκτης στα βιντεοπαιχνίδια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166