ΑρχικήΕφαρμογέςΗ Starbucks λέει ότι σχεδόν το 1/4 των παραγγελιών στις ΗΠΑ πραγματοποιείται...

Η Starbucks λέει ότι σχεδόν το 1/4 των παραγγελιών στις ΗΠΑ πραγματοποιείται μέσω εφαρμογής

Σχεδόν το ένα τέταρτο όλων των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στα καταστήματα Starbucks στις ΗΠΑ διεξάγονται με παραγγελίες μέσω της εφαρμογής της εταιρείας, κάτι που προφανώς διευκολύνει τους πελάτες να αποφεύγουν το συνωστισμό στα φυσικά μαγαζιά, συμπεριλαμβανομένης της ταλαιπωρίας στην αναμονή για να λάβουν την παραγγελία τους.

Η παραγγελία μέσω της εφαρμογής Starbucks είναι ο προτεινόμενος τρόπος της εταιρείας προς το ευρύ καταναλωτικό κοινό που επιθυμεί να ψωνίσει από τα μαγαζιά της, αφού έτσι ελπίζει ότι θα διευκολύνει τη διατήρηση των αποστάσεων για την μείωση εξάπλωσης του ιού, για να προστατευτεί ο κόσμος από αυτήν την ύπουλη Πανδημία που μαστίζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Starbucks κυκλοφόρησε το 2015 την εφαρμογή «Mobile Order & Pay», συνδυάζοντας την με το υπάρχον σύστημα πληρωμών της εταιρείας που φέρει νέες δυνατότητες ηλεκτρονικής παραγγελίας που σας επιτρέπουν να παραγγείλετε εκ των προτέρων τον καφέ σας, με απώτερο σκοπό να το παραλάβετε γρήγορα, δίχως να περιμένετε στην ουρά. Τα νέα στατιστικά αυτής της εβδομάδας δείχνουν πόσο δημοφιλές έχει γίνει αυτό το χαρακτηριστικό. Να σημειωθεί πως αρχικά δεν γνώρισε τεράστια αποδοχή, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου ξαφνικά έγινε αγαπητό στον κόσμο, ιδίως κατά τη διάρκεια του 2020. Δηλαδή από 17% που ήταν τον προηγούμενο χρόνο εκτοξεύτηκε στο 24% για τις παραγγελίες που αφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι πληρωμές μέσω smartphone στο Starbucks κατέστη μία εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή, αφού ξεπέρασαν τα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών για κινητά γενικής χρήσης. Η έρευνα που διεξήχθη από το eMarketer το 2018 έδειξε ότι η εφαρμογή Starbucks ήταν η πιο δημοφιλής μέθοδος πληρωμής για κινητά συνολικά, με 23 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ να πραγματοποιούν αγορές τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες. Αυτό ξεπέρασε τις επιλογές πληρωμής για κινητά μέσω του Google pay και της Apple pay τη δεδομένη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η αύξηση της παράδοσης και της παραγγελίας μέσω κινητού φαίνεται να συνδέεται με την Πανδημία. Το Pew Research Center τον Απρίλιο διαπίστωσε ότι «Περίπου το ένα τρίτο των Αμερικανών που ζουν σε αστικές (35%) και προαστιακές περιοχές (36%) δηλώνουν ότι έχουν παραγγείλει από ένα τοπικό εστιατόριο μέσα από το διαδίκτυο ή μέσω της εφαρμογής»

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166