Η Toyota κατασκευάζει τεράστια εγκατάσταση δοκιμής των αυτόνομων οχημάτων της

Η Toyota κατασκευάζει τεράστια εγκατάσταση δοκιμής των αυτόνομων οχημάτων της
Image Credit: Toyota

Η Toyota κατασκευάζει τεράστια εγκατάσταση δοκιμής των αυτόνομων οχημάτων της.

Η Toyota ανακοίνωσε εχθές την Πέμπτη την οικοδόμηση μιας κλειστής πειραματικής εγκατάστασης στην Πολιτεία του Μίτσιγκαν για την δοκιμή των νέων τεχνολογιών που διαθέτει στα αυτόνομα οχήματα της.

Ο λόγος που η εταιρεία προέβη σε αυτό το κοστοβόρο εγχείρημα οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αρκετά επικίνδυνο να δοκιμάζονται τα αυτόνομα οχήματα στους δημόσιους δρόμους για τη διεξαγωγή πειραμάτων. Μνην ξεχνάτε πως πριν λίγο καιρό ένα τέτοιο όχημα που ανήκε στην εταιρεία της Uber σκότωσε ένα πεζό άνθρωπο και ταυτόχρονα προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μετά το ατύχημα αυτό, η Toyota ανέστειλε όλες τις δοκιμές των αυτόνομων οχημάτων της στους δημόσιους δρόμους των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια και στο Μίτσιγκαν. Η Toyota συνέχισε τις δοκιμές σε ιδιωτικούς δρόμους που δεν είχε πρόσβαση ο υπόλοιπος κόσμος.

Ένας εκπρόσωπος του Toyota Research Institute δήλωσε ότι η αναστολή των δοκιμών στους δημόσιους δρόμους τελικά επέτρεψε στη αυτοκινητοβιομηχανία να βελτιώσει και να αναβαθμίσει το στόλο των δοκιμαστικών οχημάτων της με λιγότερο άγχος και καλύτερη μεθοδολογία.

Συγκεκριμένα η εγκατάσταση θα δημιουργηθεί στη λίμνης της Οττάβας (Ottawa Lake), η οποία κατασκευάζεται από το Ινστιτούτο Έρευνας της Toyota και θα τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο.

Ο Ryan Eustice, πρόεδρος της αυτοματοποιημένης οδήγησης στην Toyota, δήλωσε: «Αυτή η νέα τοποθεσία θα μας δώσει την ευελιξία να προσαρμόσουμε τα σενάρια οδήγησης για να δοκιμάσουμε τα όρια της τεχνολογίας μας και κατά συνέπεια να μας φέρει πιο κοντά σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα που ετοιμάζουμε εδώ και πολύ καιρό».

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες (συμπεριλαμβανομένου όλων των γνωστών εμπορικών σημάτων) προσπαθούν να αναπτύξουν τέτοιου είδους αυτοκίνητα, ωστόσο για να είμαστε αντικειμενικοί το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτά θα είναι εμπορικά βιώσιμα για να πωληθούν στην αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας