ΑρχικήGadgetΟ Βοηθός Google πλέον χρησιμοποιεί τη φωνή σας για να ελέγξει 5.000...

Ο Βοηθός Google πλέον χρησιμοποιεί τη φωνή σας για να ελέγξει 5.000 συσκευές

Ο Βοηθός Google πλέον χρησιμοποιεί τη φωνή σας για να ελέγξει 5.000 συσκευές.

Ο Βοηθός Google (αγγλικά: Google Assistant) μπορεί πλέον να ελέγξει περισσότερες από 5.000 έξυπνες συσκευές από 1.500 κατασκευαστές, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκριτικά, ο βασικός ανταγωνιστής της, η Alexa του Amazon, είναι σε θέση να ελέγξει 12.000 συσκευές από 2.000 κατασκευαστές, δήλωσε εκπρόσωπος του Amazon, ρίχνοντας έτσι λάδι στη φωτιά.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε σήμερα πριν στο γνωστό ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google (I/O 2018) που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 8-10 Μαΐου στο Amphitheatre Shoreline του Mountain View, στην Καλιφόρνια.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ της Google και του Amazon στις έξυπνες οικιακές συσκευές υπήρξε κατά καιρούς αρκετά σκληρός.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Google διέκοψε την πρόσβαση των χρηστών στο YouTube από την υπηρεσία Echo Show της Amazon και το Fire TV, υποστηρίζοντας ότι η Amazon δεν πουλούσε σκόπιμα τα έξυπνα οικιακά προϊόντα Nest στο ηλεκτρονικό κατάστημα της.

Περίπου τρεις μήνες αργότερα, το Amazon εξαγόρασε την εταιρεία Ring για το τεράστιο ποσό που αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ωστόσο αυτός ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ της Google και του Amazon μπορεί εν μέρει να δικαιολογηθεί, καθώς οι αγορά των έξυπνων οικιακών συσκευών συνδέεται άμεσα με τον Βοηθό της Google και την Alexa του Amazon, που σημαίνει επιπλέον πωλήσεις των έξυπνων ηχείων (όπως το Google Home) για τον φωνητικό έλεγχο των παραπάνω συσκευών.

Ο φωνητικός έλεγχος των έξυπνων οικιακών συσκευών είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιπτώσεις χρήσης των έξυπνων ηχείων (αγγλικά: smart speakers), επιπλέον μπορεί να χρησιμεύσει για ακρόαση μουσικής ή και εκφώνηση των ειδήσεων από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Ο φωνητικός έλεγχος συσχετίστηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό με την πώληση έξυπνων οικιακών συσκευών. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της PricewaterhouseCoopers που συμμετείχαν 1.000 Αμερικάνοι καταναλωτές, περίπου 9 στους 10 ερωτηθέντες που αγόρασαν έξυπνες οικιακές συσκευές δήλωσαν ότι επηρεάστηκαν άμεσα από τη συμβατότητα της συσκευής με τον έξυπνο ομιλητή τους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166