ΑρχικήΟχήματαΗ Uber απέκτησε την ανταγωνίστρια εταιρεία Careem για 3,1 δισ. δολ.

Η Uber απέκτησε την ανταγωνίστρια εταιρεία Careem για 3,1 δισ. δολ.

Η Uber ανακοίνωσε επίσημα πως απέκτησε την ανταγωνίστρια εταιρεία Careem με έδρα το Ντουμπάι για 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, και πλέον θα της δοθεί η δυνατότητα να επεκτείνει την παρουσία της επιχειρηματικά στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία.

Σε ένα μήνυμα που έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber προς τους υπαλλήλους, ο Dara Khosrowshahi, δήλωσε ό,τι ενώ η Careem παρόλο που σε πρακτικό επίπεδο θα είναι θυγατρική εταιρεία της Uber, θα λειτουργεί ανεξάρτητα, έχοντας διαφορετικό διοικητικό συμβούλιο και θα παίρνει αποφάσεις χωρίς να εμπλέκεται η μητρική της εταιρεία.

Η απόφαση να παραμείνουν τα εμπορικά σήματα ανεξάρτητα μεταξύ τους και να λειτουργούν ξεχωριστά, είναι ενδεικτικό στοιχείο της ισχύος που έχει η επωνυμίας της Careem στις τρέχουσες αγορές της σε σύγκριση με την Uber.

Ο Dara Khosrowshahi ανέφερε στην επιστολή: «Σίγουρα πολλοί από εσάς θα αναρωτηθείτε γιατί επιλέξαμε να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη δομή, επιτρέποντας στην Careem να διατηρήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της ως μια ανεξάρτητη μάρκα. Μετά από προσεκτική εξέταση, αποφασίσαμε ό,τι ετούτη η συγκεκριμένη στρατηγική θα μας παρέχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην αγορά που δραστηριοποιούμαστε, παρόλο που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, και παράλληλα θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε καινούργιες δυναμικές υπηρεσίες και να δοκιμάσουμε νέες ιδέες για να επιτύχουμε γρηγορότερα το στόχο μας, ούτως ώστε να παραμείνουμε ηγέτες στον τομέα των μεταφορών».

Παρόλο που η Uber έχει αντικειμενικά μεγαλύτερο παγκόσμιο επιχειρηματικό αποτύπωμα από τις υπόλοιπες ανταγωνίστριες εταιρείες στον ίδιο τομέα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως εάν δεν παρουσιάσει καινούργιες καινοτομίες και δυναμικές λύσεις στο χώρο των μεταφορών, δύσκολα θα παραμείνει για πάντα στην κορυφή, αφού ως γνωστόν η αγορά εξελίσσεται διαρκώς, και οι ανταγωνίστριες εταιρείες κάνουν κι αυτές φιλότιμες προσπάθειες για να διαπρέψουν και να αναρριχηθούν κάποια μέρα στην κορυφή.

Από την άλλη πλευρά, η Careem ιδρύθηκε το 2012 στο Ντουμπάι, και ισχυρίζεται πως σήμερα έχει περισσότερους από 30 εκατομμύρια πελάτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τις υπηρεσίες της, και 1 εκατομμύριο οδηγούς σε 14 χώρες, όπως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Λίβανο, Πακιστάν, Κουβέιτ, Αίγυπτος, Μαρόκο, Ιορδανία , Τουρκία, Παλαιστίνη, Ιράκ και Σουδάν. Η εταιρεία κατάφερε μέσα από διάφορους δήμους χρηματοδότησης να συγκεντρώσει περίπου 770 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή της, ένα πραγματικά δυσθεώρητο ποσό που της έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ταχέως, και να πρωταγωνιστήσει στις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικές θερμαινόμενες κουβέρτες, προφυλάξεις και οδηγίες

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166