Η ZTE βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές για καταπάτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ

Η ZTE βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές για καταπάτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ

Η ZTE βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές για καταπάτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα οι συσκευές της απαγορεύτηκαν στην Αμερική, μεταξύ άλλων η κινεζική εταιρία κατασκευής smartphone ZTE αντιμετωπίζει τώρα αγωγές παράβασης ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ.

Ένας δικαστής του αμερικανικού περιφερειακού δικαστηρίου στο Βόρειο Τέξας αρνήθηκε πρόσφατα την πρόταση της εταιρείας να απορρίψει μια υπόθεση παραβίασης διπλώματος ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε από έναν κατασκευαστή λογισμικού κινητής τηλεφωνίας στο Τέξας

Συγκεκριμένα η εταιρεία κατηγορείται πώς αντέγραψε από τον καταγγέλλοντα επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που χρησιμοποιούνται στο υλικολογισμικό της ZTE και μάλιστα μπόρεσε και τα κατοχύρωσε με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σαν δικά της. Αυτές οι πατέντες περιλαμβάνουν λειτουργίες σχετικά με τη διαχείριση μπαταριών, τις μεταφορές δεδομένων και τις ειδοποιήσεις.

Η καταγγελία του προγραμματιστή λογισμικού υποστηρίζει ότι το έξυπνο τηλέφωνο ZTE Blade, καθώς και οι άλλες συσκευές της χρησιμοποιούν τμήματα από τα επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για να διαχειριστούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, και να χειριστούν τις ειδοποιήσεις και τις μεταφορές δεδομένων.

Αυτές οι σοβαρές καταγγελίες πλέον διευθετηθούν στο δικαστήριο για να διαπιστωθεί κατά πόσο ισχύουν οι κατηγορίες ή αν πρόκειται για συκοφαντία. Η ZTE από την πλευρά της προέβη σε μία περίεργη κίνηση προκάλεσε εντύπωση στο ευρύ κοινό συγκεκριμένο, υποστήριξε ότι από τότε που η αμερικανική η έδρα της εταιρείας έχει συσταθεί στο Νιου Τζέρσεϊ, το Επαρχιακό Δικαστήριο του Βόρειου Τέξας δεν έχει καμία δικαιοδοσία να επιμεληθεί της υπόθεσης αναφορικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Ωστόσο, η δικαστής Barbara Lynn που αρνήθηκε την πρόταση της ZTE, αποφάνθηκε ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί στο συγκεκριμένο δικαστήριο της Πολιτείας, επισημαίνοντας ότι ο ομοσπονδιακός νόμος απαιτεί από μια επιχείρηση απλώς να ασκεί κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκάστοτε περιοχή για να αναλάβει την υπόθεση.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στη φόρα μία περίεργη χρονική στιγμή για την ZTE, δεδομένου ότι θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει μια βαρύτατη δίκη σε μια χώρα όπου έχει ήδη αποκλειστεί στην άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας