Ηλεκτρονικό Διαζύγιο μέσω e-mail

Ηλεκτρονικό Διαζύγιο μέσω e-mail

Είπαμε ότι η τεχνολογία μάς λύνει τα χέρια, αλλά ένας Ινδός το παράκανε! Ο Ραχάτ Ιγκμπάλ, που κατοικεί στις ΗΠΑ, φαίνεται ότι διαθέτει, τρόπον τινά, πολύ πρακτικό μυαλό, αφού σκέφτηκε να χωρίσει με τη σύζυγο του, που ονομάζεται Ρουμπάμπ, μέσω … e-mail!

Δυστυχώς για εκείνον, όμως, η γυναίκα του αμφισβητεί τη νομιμότητα του “ηλεκτρονικού” διαζυγίου, ενώ η υπόθεση έχει διχάσει τη μουσουλμανική κληρική κοινότητα της Βόρειας Ινδίας.

«Ο σύζυγος έπρεπε να είχε τηλεφωνήσει στη γυναίκα του για να επιβεβαιώσει ότι το επίμαχο email ήταν πράγματι δικό του”, δήλωσε ο κληρικός Μαλάνα Καλίντ Ρασίντ στους “Hindustan Times”. Άλλος κληρικός, ο Ακτάρ Ράζα Καν, επεσήμανε, ότι «το διαζύγιο έπρεπε να είναι χειρόγραφο, προκειμένου η σύζυγος να αναγνωρίσει τον γραφικό χαρακτήρα».

«Είχε μήνυμα στον υπολογιστή της». Τα …όργανα είχαν αρχίσει, από νωρίς, για την ανυποψίαστη γυναίκα. Μόλις ένα μήνα πρόλαβε να χαρεί τον άνδρα της, πριν εκείνος αποχωρίσει για τις ΗΠΑ, με την υπόσχεση, ότι σε 20 ημέρες θα μετέβαινε και η ίδια εκεί.

Έξι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε, ώσπου τελικά η Ρουμπάμπ έλαβε νέα από τον …άσωτο σύζυγο. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, θα σκέφτηκε ο Ραχάτ και έτσι, φρόντισε να είναι περιεκτικός στο e-mail. Το μήνυμα έγραφε μόνο «ταλάκ», που στα αραβικά σημαίνει «χώρισα για τρίτη φορά»

Ισλαμιστές κληρικοί εξετάζουν την υπόθεση, καθώς πρέπει να εξακριβωθεί η αυθεντικότητα του διαζυγίου, πριν προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες. Επίσης δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως οι θρησκευτικοί νόμοι του Ισλάμ είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, και ομολογουμένως αυτές τις συμπεριφορές παραπέμπουν σε ασέβεια προς τη θρησκεία.

Την επόμενη φορά, που θα τσακωθείτε με το έτερον σας ήμισυ, κοιτάξτε, καλού κακού, μήπως έχετε και εσείς κάποιο μήνυμα στην ηλεκτρονική σας αλληλογραφία. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, το ηλεκτρονικό διαζύγιο ενδεχομένως να γίνει μόδα κατά τις επόμενες δεκαετίες, αν όχι στο κοντινό μέλλον. Και αυτό δεν πρόκειται περί προφητείας, αλλά κοινής λογικής, διότι τα πάντα διεξάγονται μέσα από το διαδίκτυο.

Προηγούμενο άρθροΤι θα έτρωγαν οι γκουρού της γαστρονομίας
Επόμενο άρθροΟι σχέσεις και οι ανάγκες των άλλων
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας