ΑρχικήΟχήματαIONIQ Concept Cabin: LG και Hyundai σκέφτονται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ανέσεις...

IONIQ Concept Cabin: LG και Hyundai σκέφτονται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με ανέσεις σπιτιού

Το IONIQ Concept Cabin είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ LG και Hyundai που στοχεύει στον εμπλουτισμό του βασικού εξοπλισμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πέρα ​​από τα όρια. Η βασική ιδέα είναι να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο που προσφέρουν τα οχήματα που δεν διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης και τα μηχανικά εξαρτήματα των συμβατικών οχημάτων. Χώροι που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση συσκευών που βελτιώνουν σημαντικά την άνεση (τόσο κατά την οδήγηση, όσο και όταν το όχημα είναι στατικό). Η φουτουριστική ιδέα που εμφανίζεται σήμερα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σε συστήματα και εξοπλισμό που συνήθως βρίσκουν χώρο σε σπίτια και όχι σε αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως ένα καινοτόμο σπίτι σε τέσσερις τροχούς.

Πιο συγκεκριμένα, το IONIQ Concept Cabin θα προσφέρει συν τοις άλλοις:

  • Μηχανή καφέ για τη δημιουργία ροφημάτων
  • Ένα χώρο κάτω από το κάθισμα που στεγνώνει και αναζωογονεί τα παπούτσια
  • Μια ντουλάπα που διατηρεί τα ρούχα καθαρά, χωρίς να τσαλακωθούν ενώ ταξιδεύετε
  • Ένα μίνι ψυγείο

Το επίκεντρο της ρύθμισης είναι η ευέλικτη οθόνη OLED 77 ιντσών που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της οροφής . Οι πίσω επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν την ακτίνα καμπυλότητας. Μια τόσο μεγάλη επιφάνεια επιτρέπει επίσης στην τηλεόραση να χωρίζεται σε δύο μέρη για να επιτρέπει σε κάθε επιβάτη να βλέπει διαφορετικό περιεχόμενο ταυτόχρονα. Τα ηχεία που είναι ενσωματωμένα στα προσκέφαλα μπορούν να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ζώνη ήχου για κάθε επιβάτη για ποιοτικότερη ακρόαση του οπτικοακουστικού υλικού.

Όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο και χωρίς επιβάτες, μια συρόμενη ράβδος προεξέχει από τη βάση των καθισμάτων και φροντίζει τον καθαρισμό του δαπέδου, τη συλλογή από τυχόν ψίχουλα και και μικρό ακαθαρσίες. Ταυτόχρονα, ανάβουν τα φώτα UV LED και απολυμαίνουν το χώρο επιβατών.

Το IONIQ Concept Cabin είναι μια ιδέα που μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να μετατραπεί σε εμπορικό προϊόν. Στο μέλλον, ωστόσο, ολοένα και πιο πλούσιες εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να βρουν χώρο σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ίσως σε αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό. Η LG ανανέωσε το ενδιαφέρον της στον τομέα των συνδεδεμένων αυτοκινήτων στο CES 2020, αλλά με το έργο που πραγματοποιήθηκε μαζί με τη Hyundai παραδέχεται ότι θέλει να στοχεύσει σε πιο σπουδαία πράγματα, και μάλλον αποδεικνύεται ότι θα τα καταφέρει λόγω των εξαιρετικών συνεργασιών που επισυναπτεί κατά καιρούς.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166