Κάνε χρήσιμο το Google Desktop

Κάνε χρήσιμο το Google Desktop

Υπάρχουν πολλές μικρές εφαρμογές, γνωστές ως gadgets, που μπορεί κανείς να προσθέσει στο Google Desktop για να το προσαρμόσει κατά τις προτιμήσεις του. Ποιες αξίζει πραγματικά να προσθέσετε σε αυτό για να μετατραπεί από εμφανίσιμο… αξεσουάρ γενικής φύσης σε πραγματικά χρήσιμο βοήθημα;

Το Google Desktop είναι μια πολυεφαρμογή που ως βασική λειτουργία έχει την εκτέλεση αναζητήσεων στον υπολογιστή. Παρέχει, όμως, και υποστήριξη για gadgets, μικρές εφαρμογές που μπορούν να “επιπλέουν” στο desktop ή να “κατοικούν” σε μια μπάρα στο πλάι της οθόνης (όπως η αντίστοιχη των Vista) – με το δεύτερο να είναι και η προτιμώμενη περίπτωση. Ανάμεσα σε αυτές συναντώνται από πολλά και διαφορετικά ρολόγια και χρονόμετρα έως σχετικά απλά παιχνίδια – όπως το “φιδάκι” που συνηθίσαμε κυρίως από τα κινητά μας, κάποια εκδοχή του Pacman κ.λπ. Ανάμεσα σε όλες αυτές, κάποιες καταφέρνουν να ξεχωρίσουν ως πραγματικά χρήσιμες. Τουλάχιστον σύμφωνα με εμάς, αξίζει να έχει κανείς στο Google Desktop τα εξής gadgets:

Digital Retro Clock

Ένα απλό “ψηφιακό” ρολόι (χωρίς δείκτες) με… retro εμφάνιση, στο οποίο ταυτόχρονα παρουσιάζεται και η ημερομηνία. Απλό, καλαίσθητο και απολύτως λειτουργικό.

Google Desktop Weather gadget

Ένα από τα γνωστότερα gadgets, επικοινωνεί με server μέσω δικτύου και παρουσιάζει ανά πάσα στιγμή μια έγκυρη και ανανεωμένη πρόβλεψη καιρού για την τρέχουσα ημέρα.

Simple Timer

Ίσως το πιο απλό, στη χρήση, χρονόμετρο, αφού δεν απαιτεί να μπείτε σε επιλογές ή να εισάγετε καν αριθμούς: απλά “τραβάτε” ένα slider προς τα δεξιά και αυτό αρχίζει αμέσως να μετρά αντίστροφα από το χρόνο που ορίσθηκε.

Google Desktop gadget To Do

Το To Do gadget παρέχει μια από τις απλούστερες λύσεις καταγραφής υποχρεώσεων. Δεν υποστηρίζει κατηγορίες, συγχρονισμό με άλλες εφαρμογές, κινητά ή δικτυακούς server. Επιτρέπει μονάχα την καταγραφή υποχρεώσεων και, όταν αυτές αντιμετωπιστούν, την αφαίρεση τους από τη λίστα.

Google Desktop Scratch Pad gadget

Σημειωματάριο και μόνο… σημειωματάριο, το Scratch Pad gadget παρέχει μια κίτρινη κόλα εικονικού χαρτιού στο οποίο ο χρήστης μπορεί να καταγράψει ότι επιθυμεί.

Google Desktop News gadget

“Έξυπνος” RSS aggregator που αναγνωρίζει τη θεματολογία που ενδιαφέρουν το χρήστη βάσει των κινήσεων αυτού και σπεύδει να συγκεντρώσει σχετικές ειδήσεις και άρθρα και να παρουσιάσει τους τίτλους τους στο μικρό του χώρο.

Διάβασε επίσης: 10 τρόποι να βελτιώσετε το ασύρματο σήμα Wi-Fi

Προηγούμενο άρθροΚάνε το με ένα shortcut
Επόμενο άρθροΥφίσταται το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου στον Άρη;
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας