ΑρχικήΥπολογιστέςΚάνε χρήσιμο το Google Desktop

Κάνε χρήσιμο το Google Desktop

Υπάρχουν πολλές μικρές εφαρμογές, γνωστές ως gadgets, που μπορεί κανείς να προσθέσει στο Google Desktop για να το προσαρμόσει κατά τις προτιμήσεις του. Ποιες αξίζει πραγματικά να προσθέσετε σε αυτό για να μετατραπεί από εμφανίσιμο… αξεσουάρ γενικής φύσης σε πραγματικά χρήσιμο βοήθημα;

Το Google Desktop είναι μια πολυεφαρμογή που ως βασική λειτουργία έχει την εκτέλεση αναζητήσεων στον υπολογιστή. Παρέχει, όμως, και υποστήριξη για gadgets, μικρές εφαρμογές που μπορούν να “επιπλέουν” στο desktop ή να “κατοικούν” σε μια μπάρα στο πλάι της οθόνης (όπως η αντίστοιχη των Vista) – με το δεύτερο να είναι και η προτιμώμενη περίπτωση. Ανάμεσα σε αυτές συναντώνται από πολλά και διαφορετικά ρολόγια και χρονόμετρα έως σχετικά απλά παιχνίδια – όπως το “φιδάκι” που συνηθίσαμε κυρίως από τα κινητά μας, κάποια εκδοχή του Pacman κ.λπ. Ανάμεσα σε όλες αυτές, κάποιες καταφέρνουν να ξεχωρίσουν ως πραγματικά χρήσιμες. Τουλάχιστον σύμφωνα με εμάς, αξίζει να έχει κανείς στο Google Desktop τα εξής gadgets:

Digital Retro Clock

Ένα απλό “ψηφιακό” ρολόι (χωρίς δείκτες) με… retro εμφάνιση, στο οποίο ταυτόχρονα παρουσιάζεται και η ημερομηνία. Απλό, καλαίσθητο και απολύτως λειτουργικό.

Google Desktop Weather gadget

Ένα από τα γνωστότερα gadgets, επικοινωνεί με server μέσω δικτύου και παρουσιάζει ανά πάσα στιγμή μια έγκυρη και ανανεωμένη πρόβλεψη καιρού για την τρέχουσα ημέρα.

Simple Timer

Ίσως το πιο απλό, στη χρήση, χρονόμετρο, αφού δεν απαιτεί να μπείτε σε επιλογές ή να εισάγετε καν αριθμούς: απλά “τραβάτε” ένα slider προς τα δεξιά και αυτό αρχίζει αμέσως να μετρά αντίστροφα από το χρόνο που ορίσθηκε.

Google Desktop gadget To Do

Το To Do gadget παρέχει μια από τις απλούστερες λύσεις καταγραφής υποχρεώσεων. Δεν υποστηρίζει κατηγορίες, συγχρονισμό με άλλες εφαρμογές, κινητά ή δικτυακούς server. Επιτρέπει μονάχα την καταγραφή υποχρεώσεων και, όταν αυτές αντιμετωπιστούν, την αφαίρεση τους από τη λίστα.

Google Desktop Scratch Pad gadget

Σημειωματάριο και μόνο… σημειωματάριο, το Scratch Pad gadget παρέχει μια κίτρινη κόλα εικονικού χαρτιού στο οποίο ο χρήστης μπορεί να καταγράψει ότι επιθυμεί.

Google Desktop News gadget

“Έξυπνος” RSS aggregator που αναγνωρίζει τη θεματολογία που ενδιαφέρουν το χρήστη βάσει των κινήσεων αυτού και σπεύδει να συγκεντρώσει σχετικές ειδήσεις και άρθρα και να παρουσιάσει τους τίτλους τους στο μικρό του χώρο.

Διάβασε επίσης: 10 τρόποι να βελτιώσετε το ασύρματο σήμα Wi-Fi

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166