Καταρρίπτεται ο μύθος της γυναικείας φλυαρίας

Καταρρίπτεται ο μύθος της γυναικείας φλυαρίας

Άλλον ένα μύθο έρχονται να καταρρίψουν Αμερικανοί επιστήμονες, καταλήγοντας, ύστερα από έρευνες, στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες δεν είναι πιο φλύαρες από τους άνδρες.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο τεύχος αυτής της εβδομάδας του περιοδικού Science, και τα δύο φύλα εκφέρουν σε καθημερινή βάση περίπου τον ίδιο αριθμό λέξεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες εκφέρουν περίπου 16.200 λέξεις ημερησίως, ενώ οι άνδρες 15.700. Και παρόλο που αυτά τα νούμερα δείχνουν πως οι γυναίκες μιλάνε λίγο παραπάνω, από στατιστικής άποψης η διαφορά είναι σχεδόν αμελητέα. Επιπλέον, ακόμα και έτσι, απορρίπτεται το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να εκφέρουν 20.000 λέξεις ενώ οι άνδρες μόλις 7.000.

Η ομάδα ερευνητών των πανεπιστημίων του Τέξας και της Αριζόνα, χρησιμοποίησε για την έρευνα της μικροσκοπικές ψηφιακές συσκευές, οι οποίες καταγράφουν την καθημερινή χρήση του λόγου και με αυτές έκανε μετρήσεις σε έξι ομάδες 400 εθελοντών για περίπου δέκα ημέρες. Οι εθελοντές είχαν επάνω τους επί 17 ώρες την ημέρα τις ψηφιακές συσκευές, που κατέγραφαν διακριτικά τις συνομιλίες τους.

Ωστόσο ο Αστικός Μύθος που θέλει τις γυναίκες να μιλάνε πάρα πολύ σε αντίθεση με τους άντρες είναι αρκετά συχνό στη χώρα μας, και ιδιαίτερα κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, δηλαδή πριν 40-50 χρόνια που δεν υπήρχε το διαδίκτυο και ο κόσμος αναγκαστικά συναναστρεφόταν μέσω φυσικής παρουσίας και συζητούσαν για ώρες.

Ωστόσο, ακόμη και στην Ελλάδα μπορείς κάλλιστα αμφισβητήσεις αυτόν τον ισχυρισμό, προφανώς γιατί οι άντρες στα καφενεία, μη έχοντας τι να κάνουν, προέβαιναν σε ακατάσχετη πολυλογία για να περάσει η ώρα, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς δείχνει πως άδικα έχουν κολλήσει στις γυναίκες αυτή την ρετσινιά, και είναι μία ακόμη ρατσιστική συμπεριφορά που την προσάπτουν άδικα στις γυναίκες κάποιοι οι εξυπνάκηδες για να φανούν πιο ανώτεροι.

Επομένως, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας για το γυναικείο φύλο και να παραμερίσουμε στην άκρη αυτές τις απαράδεκτες κοσμοθεωρίες που υποτιμούν τους συνανθρώπους μας.

Διαβάστε επίσης:

Προηγούμενο άρθροAwkward moment: Αμήχανες, ντροπιαστικές στιγμές
Επόμενο άρθροΕρωτευμένοι σαν την πρώτη μέρα γνωριμίας
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας