Kawasaki ZX-6R

Kawasaki ZX-6R

Το Kawasaki ZX-6R όχι μόνο σχεδιάστηκε για να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πίστα, αλλά παράλληλα στοχεύει στην κατάκτηση της υψηλότερης θέσης στο βάθρο. Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις και τον κινητήρα υπόσχονται μοναδική οδική συμπεριφορά και ακαριαία απόκριση στις εντολές του αναβάτη. Φέτος, η μοτοσικλέτα διαθέτει νέο μοτέρ και πλαίσιο, έπειτα από 10 χρόνια.

Η σχεδίαση του δυναμικού πλαισίου αποσκοπεί στο να αλλάξει το χαρακτήρα της μοτοσικλέτας, επιτρέποντας στον αναβάτη να έχει μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου, αλλά και καλύτερη έξοδο στη στροφή. Σε αυτό συντελεί θετικά και ο νέος συμπλέκτης ολίσθησης, που φροντίζει για την ηρεμία του συνόλου κατά το πλασάρισμα της μοτοσικλέτας στη στροφή.

Κινητήρας με λιγότερες τριβές

Το επιτελείο του Akashi, στοχεύοντας στην αύξηση των επιδόσεων του κινητήρα, έδωσε ιδιαίτερη επιμέλεια στη μείωση των εσωτερικών τριβών. Ως αποτέλεσμα, σχεδιάστηκαν κάποια τμήματα του μοτέρ κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αυξηθεί η ανθεκτικότατα τους και να μειωθούν οι συνολικές διαστάσεις του μοτέρ. Ο νέος κινητήρας είναι πιο στενός από τον προηγούμενο κατά 40 χλστ.

Τα μπεκ του ψεκασμού διαθέτουν μικρότερες οπές, στοιχείο που αυξάνει τις στροφές στο άνω φάσμα του στροφόμετρου, ενώ παράλληλα ενισχύει τη ροπή στις μεσαίες σ.α.λ (στροφές ανά λεπτό). Επιπλέον, διαφοροποιήθηκε η σχεδίαση της εξάτμισης, όπου ένας προ-σιγαστήρας τοποθετήθηκε κάτω από την ουρά, που συντελεί στην καλύτερη συγκέντρωση των μαζών προς το κέντρο βάρους της μοτοσικλέτας. Το κιβώτιο των 6 σχέσεων είναι τύπου κασέτας κι επιτρέπει την εύκολη αλλαγή των σχέσεων στους αγωνιζόμενους.

Εξαιρετικό πλαίσιο

Το καταπληκτικό πλαίσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην κατανομή των μαζών, ώστε να επιτευχθεί η καλή συμπεριφορά της μοτοσικλέτας κατά την οριακή οδήγησή της στην πίστα. Έχει μειωθεί η μεταφορά φορτίου στην ανάρτηση και τα ελαστικά, διευκολύνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το σετάρισμα των αναρτήσεων. Νέο είναι το ανάποδο πιρούνι των 41 χιλιοστά, το οποίο φέρει το βασικό ελατήριο στο κάτω μέρος του, μέσα στο λιπαντικό, περιορίζοντας το φαινόμενο της σπηλαίωσης. Αναβαθμισμένο είναι το πίσω αμορτισέρ, το οποίο είναι τοποθετημένο σε νέο μοχλικό σύστημα.

Σχεδίαση με στόχο το απόλυτο

Με στόχο τις απόλυτες επιδόσεις στην πίστα, το νέο Kawasaki έχει δεχθεί έντονες αλλαγές στα πλαστικά, προς όφελος περισσότερο της αεροδυναμικής, παρά της αισθητικής. Επανασχεδιασμένη είναι επιπλέον η εισαγωγή του Ram-air. Πιο συμπαγείς είναι οι διαστάσεις του ρεζερβουάρ, επιτρέποντας στον αναβάτη να θέσει σε καλύτερη θέση τα κάτω άκρα του. Στο ταμπλό των οργάνων τοποθετήθηκε δείκτης των σχέσεων του κιβωτίου, ο οποίος είναι συμβατός και με συστήματα shifter. Το νέο Kawasaki ZX-6R θα διατίθεται σε τρεις χρωματικούς τόνους (Lime Green, Ebony Pearl, Wildfire Orange) και σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες της Teomoto A.E. θα βρίσκεται στις εκθέσεις των dealer το Μάρτιο, ωστόσο η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν.

Προηγούμενο άρθροΗ αγαπημένη καλοκαιρινή τσάντα κουρελού
Επόμενο άρθροΤα λάθη που κάνουν οι γυναίκες στις σχέσεις
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας