Kawasaki ZX-6R

Το Kawasaki ZX-6R όχι μόνο σχεδιάστηκε για να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πίστα, αλλά παράλληλα στοχεύει στην κατάκτηση της υψηλότερης θέσης στο βάθρο. Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις και τον κινητήρα υπόσχονται μοναδική οδική συμπεριφορά και ακαριαία απόκριση στις εντολές του αναβάτη. Φέτος, η μοτοσικλέτα διαθέτει νέο μοτέρ και πλαίσιο, έπειτα από 10 χρόνια.

Η σχεδίαση του δυναμικού πλαισίου αποσκοπεί στο να αλλάξει το χαρακτήρα της μοτοσικλέτας, επιτρέποντας στον αναβάτη να έχει μεγαλύτερη ταχύτητα εισόδου, αλλά και καλύτερη έξοδο στη στροφή. Σε αυτό συντελεί θετικά και ο νέος συμπλέκτης ολίσθησης, που φροντίζει για την ηρεμία του συνόλου κατά το πλασάρισμα της μοτοσικλέτας στη στροφή.

Κινητήρας με λιγότερες τριβές

Το επιτελείο του Akashi, στοχεύοντας στην αύξηση των επιδόσεων του κινητήρα, έδωσε ιδιαίτερη επιμέλεια στη μείωση των εσωτερικών τριβών. Ως αποτέλεσμα, σχεδιάστηκαν κάποια τμήματα του μοτέρ κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αυξηθεί η ανθεκτικότατα τους και να μειωθούν οι συνολικές διαστάσεις του μοτέρ. Ο νέος κινητήρας είναι πιο στενός από τον προηγούμενο κατά 40 χλστ.

Τα μπεκ του ψεκασμού διαθέτουν μικρότερες οπές, στοιχείο που αυξάνει τις στροφές στο άνω φάσμα του στροφόμετρου, ενώ παράλληλα ενισχύει τη ροπή στις μεσαίες σ.α.λ (στροφές ανά λεπτό). Επιπλέον, διαφοροποιήθηκε η σχεδίαση της εξάτμισης, όπου ένας προ-σιγαστήρας τοποθετήθηκε κάτω από την ουρά, που συντελεί στην καλύτερη συγκέντρωση των μαζών προς το κέντρο βάρους της μοτοσικλέτας. Το κιβώτιο των 6 σχέσεων είναι τύπου κασέτας κι επιτρέπει την εύκολη αλλαγή των σχέσεων στους αγωνιζόμενους.

Εξαιρετικό πλαίσιο

Το καταπληκτικό πλαίσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην κατανομή των μαζών, ώστε να επιτευχθεί η καλή συμπεριφορά της μοτοσικλέτας κατά την οριακή οδήγησή της στην πίστα. Έχει μειωθεί η μεταφορά φορτίου στην ανάρτηση και τα ελαστικά, διευκολύνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το σετάρισμα των αναρτήσεων. Νέο είναι το ανάποδο πιρούνι των 41 χιλιοστά, το οποίο φέρει το βασικό ελατήριο στο κάτω μέρος του, μέσα στο λιπαντικό, περιορίζοντας το φαινόμενο της σπηλαίωσης. Αναβαθμισμένο είναι το πίσω αμορτισέρ, το οποίο είναι τοποθετημένο σε νέο μοχλικό σύστημα.

Σχεδίαση με στόχο το απόλυτο

Με στόχο τις απόλυτες επιδόσεις στην πίστα, το νέο Kawasaki έχει δεχθεί έντονες αλλαγές στα πλαστικά, προς όφελος περισσότερο της αεροδυναμικής, παρά της αισθητικής. Επανασχεδιασμένη είναι επιπλέον η εισαγωγή του Ram-air. Πιο συμπαγείς είναι οι διαστάσεις του ρεζερβουάρ, επιτρέποντας στον αναβάτη να θέσει σε καλύτερη θέση τα κάτω άκρα του. Στο ταμπλό των οργάνων τοποθετήθηκε δείκτης των σχέσεων του κιβωτίου, ο οποίος είναι συμβατός και με συστήματα shifter. Το νέο Kawasaki ZX-6R θα διατίθεται σε τρεις χρωματικούς τόνους (Lime Green, Ebony Pearl, Wildfire Orange) και σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες της Teomoto A.E. θα βρίσκεται στις εκθέσεις των dealer το Μάρτιο, ωστόσο η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166