Keeway Hacker 125

Keeway Hacker 125

Για τους ανθρώπους που δεν κατέχουν πολλά από υπολογιστές και απ’ τις λειτουργίες τους, όταν ξέρεις δυο τρία πράγματα παραπάνω για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη, αυτομάτως σε αποκαλούν hacker. Συναντάται σε ανθρώπους μέσης και άνω ηλικίας, αν και δεν είναι σπάνιο και στους νέους. Γι’ αυτούς, αφού μπορείς να διορθώσεις εκείνο το πρόβλημα με το χαμένο αρχείο DLL και να «ξαναπεράσεις με φορμάτ τα windows», ακόμα κι αν έχεις mac, μπορείς αυτομάτως και να σπάσεις τα sites των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας!

Πολλές φορές απολαμβάνεις αυτήν την άγνοια και χαίρεσαι, αλλά είναι και φορές που σου δίνει στα νεύρα να σε καλούν να καθαρίσεις το ποντίκι γιατί «είσαι χάκερ εσύ». Το νέο scooter της Keeway αντιθέτως δεν νιώθει καθόλου άσχημα να τραβάει πάνω του τα βλέμματα και να θυμίζει με την κάθε ευκαιρία τον προσανατολισμό του!

Εικόνα που ξεχωρίζει

Η κατασκευάστρια εταιρεία φρόντισε ώστε το πρώτο που θα προσέξεις πάνω του να είναι ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του. Όχι βέβαια ιδιαίτερος σαν τα φρικιά με τα γυαλιά μυωπίας που μένουν άπλυτα για μέρες μπροστά σε μια οθόνη, αλλά ιδιαίτερος σαν ένα ξεχωριστό μοντέλο που δεν ακολουθεί την πεπατημένη και καταλαβαίνεις πως οι σχεδιαστές του έμειναν για λίγη ώρα παραπάνω στο ατελιέ.

Πολλές ακμές και ελάχιστες καμπύλες όπου χρειάζονται για να συμβάλλουν σε μια σφηνοειδή και επιθετική εικόνα. Το Hacker μοιάζει σαν να θέλει να μπει σφήνα σε όλα τα αυτοκίνητα, σε όλες τις μοτοσυκλέττες, στο μποτιλιάρισμα, στο γκαράζ σας, παντού. Έχει αυτήν τη χαρακτηριστική εικόνα που το κάνει να φαίνεται πως κινείται, ακόμη κι αν είναι σταματημένο.

Στο μπροστινό μέρος οι σχήματος τραπεζίου προβολείς ενώνονται με τα φλας, ενώ όλες οι ακμές είναι σχεδόν παράλληλες με το σχήμα της μάσκας. Από πάνω βρίσκεται ένα επίσης τριγωνικό μασκάκι με ενσωματωμένους τους καθρέπτες και τα όργανα στο τιμόνι, ενώ από κάτω το βαμμένο μέρος του fairing ολοκληρώνουν δύο αεραγωγοί που συνήθως τοποθετούνται στις ισχυρές μοτοσυκλέτες για να διώχνουν το ζεστό αέρα από το τμήμα του κινητήρα. Εδώ φυσικά αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία και, όχι, δεν στέλνουν στα πόδια σας το νερό από τις λακούβες του δρόμου (το σημειώνω, γιατί ήταν και για μένα το πρώτο που σκέφτηκα).

Στη συνέχεια το ρεζερβουάρ κρύβεται ανάμεσα στα πόδια σας (και -βασικό- γεμίζει χωρίς να σηκωθείτε καν από το μηχανάκι) ανάμεσα σε δύο πολύ καλοσχεδιασμένες αψιδωτές απομιμήσεις πλαισίου, η σέλα είναι μεγάλη και παρότι επίπεδη είναι αρκετά βολική, ενώ το πίσω μέρος είναι απρόσμενο και αναπάντεχο, χωρίς φυσικά σε καμία περίπτωση να δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις. Σκέφτεσαι απλά πως δεν περίμενες το scooter να τελειώνει έτσι!

Η εξάτμιση μάλιστα είναι μικρή, τετραγωνισμένη και με προστατευτικό με… βράγχια, συμβάλλοντας κι αυτή με τη σειρά της στην ιδιαίτερη εικόνα του μικρού Keeway. Γενικότερα πρόκειται για ένα μοντέλο που χαίρεσαι να περιεργάζεσαι και γυρνάς γύρω του για να ανακαλύψεις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες.

Απροβλημάτιστο στο δρόμο

Κι ενώ όσο είναι σταματημένο τραβά την προσοχή σου (είτε είναι δικό σου είτε όχι), κατά τη διάρκεια της οδήγησης καταφέρνει να μην την αποσπά καθόλου από εκεί που πρέπει να είναι στραμμένη, δηλαδή στο δρόμο. Σε αυτό συμβάλλει και ο απλού (ή και απλοϊκού) σχεδιασμού μικρός πίνακας οργάνων που προσφέρει τις βασικές λειτουργίες και φωτίζεται χωρίς εξάρσεις και υπερβολές.

Ενώ περνάτε μέσα από τα σταματημένα αυτοκίνητα στην κίνηση, θα εκτιμήσετε το μικρό τιμόνι που κόβει πολύ και τους μεγάλους καθρέπτες που δείχνουν ποιος σας ακολουθεί και ποιες είναι οι διαθέσεις του.

Παρόλα αυτά καλό είναι να τους έχετε ρυθμίσει από πριν, καθώς, για χάρη της σταθερότητας, είναι κάπως σκληροί και απρόθυμοι στις μικρές μεταβολές της θέσης τους, τις οποίες πολλές φορές κάνουμε εν κινήσει. Ακόμη, οι διακόπτες είναι σε σωστή απόσταση από τα δάχτυλα και με καλή λειτουργία, ενώ τα φώτα και η κόρνα είναι αρκούντως δυνατά για να κάνετε αισθητή την παρουσία σας.

Ο κινητήρας από τη μεριά του είναι τυπικός στην απόκριση και τη λειτουργία του για τα κυβικά του. Παίρνει μπροστά με μίζα αλλά διαθέτει και μανιβέλα (καθώς και διακόπτη για το σβήσιμο των φώτων) για εκείνες τις κρύες, δύσκολες και μοναχικές μέρες. Η απόδοσή του δεν τρομάζει, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως είναι αδύναμος ή ασθενικός: αντιθέτως ακολουθεί πειθήνια τις εντολές του δεξιού σας χεριού κι αν αυτό είναι πολύ απαιτητικό, δεν θα φανεί αλλά θα ακουστεί κυρίως.

Θα σας συνοδεύσει λοιπόν απροβλημάτιστα, αν και λίγο φασαριόζικα, μόλις συνηθίσετε το γεγονός ότι ο συμπλέκτης πιάνει λίγο πιο ήρεμα (αλλά σε καμία περίπτωση νωχελικά ή απρόθυμα) από ό,τι έχετε μάθει από άλλα μοντέλα. Αυτό δεν είναι βέβαια κακό, καθώς βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο της επιτάχυνσης και μάλιστα θα βολέψει πολύ άτομα λιγότερο πεπειραμένα πάνω σε δύο τροχούς. Το τιμόνι του από την άλλη πλευρά μοιάζει ελαφρύ και ίσως ξενίσει τον αναβάτη, κάνοντάς τον να πιστεύει ότι χάνει σε πληροφορία και αίσθηση.

Μετά όμως από λίγη ώρα στη σέλα του Hacker, θα διαπιστώσει πως στις λακούβες και στις ανωμαλίες προσφέρει ικανοποιητική πληροφόρηση για να είναι ασφαλές, ενώ ταυτόχρονα κόβει πολύ για να περνάτε από τα δύσκολα σημεία και δεν βυθίζεται στο φρενάρισμα. Παρά το ότι οι τροχοί είναι μικροί, ξέρεις πάντα πού πατούν και… τι διαθέσεις έχουν χάρη στις αναρτήσεις που προσφέρουν καλή πληροφόρηση και κράτημα.

Τα φρένα του Keeway είναι εξαιρετικά αποδοτικά, σταματώντας το Hacker, ακόμα και με δύο αναβάτες, με ασφάλεια εκεί ακριβώς που θέλει ο οδηγός. Είναι μάλιστα πολύ πιο αποδοτικά και άμεσα απ’ ό,τι τα περίμενες, δίνοντας έτσι ένα σημαντικό σημείο ασφάλειας στις περιπτώσεις όπου κάποιος οδηγός αυτοκινήτου θα αλλάξει λωρίδα την τελευταία στιγμή και χωρίς σινιάλο.

Στα απότομα φρεναρίσματα δε, ο συνεπιβάτης μπορεί με σιγουριά να κρατιέται από τις δύο μεγάλες χειρολαβές στο πίσω μέρος, ενώ σε γενικές γραμμές αισθάνεται καλά στη θέση που του αναλογεί και δεν… γκρινιάζει για τα μαρσπιέ όπως συμβαίνει συνήθως, όταν στη στάση για βενζίνη θέλει να κατέβει για να ξεπιαστεί. Αλλά κι αυτή η στάση έρχεται καθυστερημένα και διαρκεί λίγο, καθώς το Hacker καταναλώνει πολύ λίγο καύσιμο όσο και αν το πιέσετε.

Συμπερασματικά

Το Hacker είναι ένα scooter που ξεχωρίζει από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του. Χάρη σε αυτόν μπορεί το μοντέλο της Keeway να ταιριάξει σε άτομα νεαρής ηλικίας που θέλουν να ξεχωρίζουν από τους συνομηλίκους τους χωρίς να αναγκάσουν το οικογενειακό πορτοφόλι να αδειάσει, αλλά και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν θέλουν η δίτροχη εικόνα τους να είναι κάτι το συνηθισμένο.

Κατά τα άλλα πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και απροβλημάτιστο σύνολο που ζητά ελάχιστα από εσάς και θα σας ανταμείψει με την ευκολία της συμβίωσης μαζί του και φυσικά με πολλά βλέμματα που θα σας περιεργάζονται. Και δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως αυτός είναι ένας συνδυασμός που προτιμά μεγάλο μέρος των μοτοσυκλετιστών της πόλης μας.

Προηγούμενο άρθροNissan 370Z
Επόμενο άρθροΠιθανό σημάδι Αλτσχάιμερ η αδύναμη όσφρηση
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας