ΑρχικήSmartphonesΚινεζικές εταιρείες προσφέρουν επιδοτήσεις για αγορά τηλεφώνων από την Huawei

Κινεζικές εταιρείες προσφέρουν επιδοτήσεις για αγορά τηλεφώνων από την Huawei

Αρκετές Κινεζικές εταιρίες και επιχειρήσεις ενθαρρύνουν το προσωπικό τους να αγοράσουν smartphones από την Huawei μετά τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei από τον Καναδά, και μάλιστα υπάρχει ένταλμα έκδοσης στις ΗΠΑ, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε έκρηξη εθνικιστικής υποστήριξης σε ολόκληρη την Κίνα.

Πολλές εταιρείες προσφέρουν επιδοτήσεις στους εργαζόμενους τους για την αγορά κινητών τηλεφώνων από την Huawei, ενώ άλλοι έχουν προειδοποιήσει τους υπαλλήλους τους πώς θα δεχτούν γερό πρόστιμο εάν αγοράσουν προϊόντα από την Apple, ένα πραγματικά εθνικιστικό παραλήρημα που εγείρει αρκετές ανησυχίες στους φιλήσυχους ανθρώπους που αγαπούν την ειρήνη.

Στην ανατολική Κίνα, η Fuchun Technology δήλωσε ότι σχεδόν 60 από τους 200 υπαλλήλους της εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την προσφορά που ανέρχεται στα 100 έως 500 γιουάν (15 έως 29 δολάρια) για να αγοράσουν τηλέφωνα και άλλου είδους ηλεκτρονικές συσκευές από την Huawei μέσω αυτών των επιδοτήσεων.

Μια άλλη τεχνολογική εταιρεία, η Chengdu RYD Information Technology, προσέφερε 15% επιδοτήση επί της αξίας της συσκευής, αν και αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσοι υπάλληλοι έχουν πραγματικά επωφεληθεί από αυτήν την πρωτόγνωρη ενέργεια για τα δεδομένα της Κίνας.

«Υποστηρίζουμε τα τοπικά εμπορικά σήματα που έχουν δημιουργηθεί και ανήκουν σε Κινεζικά συμφέροντα» δήλωσε εκπρόσωπος της AFP, προσθέτοντας ότι οι επιδοτήσεις είναι μέρος των παροχών προς τους εργαζομένους μας και σε καμία περίπτωση δεν είναι καθοδηγούμενες από την κυβέρνηση.

Μία άλλη εταιρεία απείλησε ευθέως ακόμη και με πρόστιμο τους εργαζόμενους της εάν αγοράσουν iPhones, και μάλιστα σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τότε το αντίτιμο της χρηματικής ποινής θα είναι 100% της αγοράς του smartphone, δηλαδή μέχρι και 1.700 ευρώ εάν αναλογιστούμε πως κοστίζει το ακριβότερο iPhone.

Μάλιστα αρκετά ανώτατα στελέχη μεγάλων Κινεζικών εταιρειών ανέφεραν προς τις υπόλοιπες επιχειρήσεις το εξής ανήκουστο: «Σταματήστε να αγοράζετε εξοπλισμό για τις επιχειρήσεις σας από εμπορικά σήματα των ΗΠΑ».

Η άνοδος του πατριωτισμού στην Κίνα άρχισε όταν η Meng Wanzhou, η οποία είναι επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της Huawei, (και κόρη του ιδρυτή της εταιρείας) συνελήφθη στον Καναδά την 1η Δεκεμβρίου 2018, και μάλιστα εκκρεμεί αίτημα έκδοσης στις ΗΠΑ, και αυτό προέκυψε επειδή η Huawei έσπασε το εμπάργκο και συνέχισε να πουλάει συσκευές προς το Ιράν, σπάζοντας έτσι το εμπάργκο που έθεσε η Αμερική.

Έκτοτε, η Meng Wanzhou απελευθερώθηκε μεν με εγγύηση εν αναμονή της ακρόασης της από το καναδικό δικαστήριο (έως ότου φυσικά εκδοθεί στις ΗΠΑ) και τώρα ζει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση σε πολυτελές σπίτι στο Βανκούβερ.

Ο Καναδάς έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η σύλληψη της Meng δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο, αλλά είναι μέρος μιας δικαστικής διαδικασίας, κάτι που φυσικά αρκετοί πολιτικοί αναλυτές αμφισβητούν αυτά τα λεγόμενα.

Αλλά κάποιοι στην Κίνα πιστεύουν ακράδαντα πως η σύλληψη της Meng είναι μέρος μιας ευρύτερης συνωμοσίας για να ζημιωθούν οι Κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες. Επίσης αρκετά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από άλλες χώρες που είναι ουδέτερα αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα επισημαίνουν πως η Αμερική προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες επειδή δεν μπορεί να σταματήσει την πρόοδο της Huawei στην αγορά του 5G, και άλλα παρόμοια επιχειρήματα που όντως ίσως να ευσταθούν κατά κάποιο τρόπο.

Ορισμένοι Κινέζοι πολίτες τάχθηκαν υπέρ αυτών των επιδοτήσεων για την αγορά τηλεφώνων από την Huawei στο όνομα του πατριωτισμού, ενώ κάποιοι άλλοι εξέφρασαν αμφιβολίες πως οι κινεζικές επιχειρήσεις απλά αξιοποίησαν την περίπτωση της Huawei ως μια στρατηγική μάρκετινγκ για να διαφημίσουν το όνομα της εταιρείας τους στο ευρύ κοινό της χώρας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166