KTM 690 Duke

KTM 690 Duke

To πρώτο KTM Duke κυκλοφόρησε το 1994 κι από τότε πολλά άλλαξαν στον τρόπο που καταλαβαίνουμε τις μονοκύλινδρες σπορ μοτοσικλέτες. Καθώς τα χρόνια περνούσαν το Duke γινόταν όλο και καλύτερο (απέκτησε περισσότερα κυβικά, μίζα, περισσότερη δύναμη) αλλά πάντα ήταν μια σπορ μοτοσικλέτα με απόλυτο χαρακτήρα, που απευθυνόταν σε ένα νεανικό κοινό. Το 2008 παρουσιάστηκε το KTM Duke 690, μια καταπληκτική μοτοσικλέτα με πάνω από 60hp στον τροχό και κορυφαία περιφερειακά που το κατέτασσαν στην elite των μονοκύλινδρων μοτοσικλετών δρόμου. Αντίστοιχα υψηλό ήταν και το κόστος του.

Το KTM Duke 690 του 2012 είναι πολύ διαφορετικό, αν και το όνομά του δεν έχει καμία διαφορά από αυτό του προκατόχου του. Το εκπληκτικό μ’ αυτή τη μοτοσικλέτα είναι ότι έχει διατηρήσει τον εξαιρετικά δυναμικό του χαρακτήρα καθώς έχει ακόμη δυνατότερο κινητήρα (σύμφωνα με την KTM αποδίδει 70hp) αλλά έχει διαφορετική εργονομία, νέες αναρτήσεις και ABS που του προσδίδουν ένα πολύ φιλικότερο πρόσωπο. Ο κινητήρας του άλλωστε είναι πράγματι 690cc αντί των 654cc του προηγούμενου.

Ταυτόχρονα το εργοστάσιο κατάφερε να διατηρήσει την τιμή σε ένα πολύ προσιτό επίπεδο, αλλάζοντας έτσι την οπτική γωνία που είχαμε για τα Duke τελείως. Τώρα πια δεν είναι οι παντοδύναμες σπορ και απόλυτες μοτοσικλέτες με την περιορισμένη άνεση, αλλά οι παντοδύναμες (αυτό δεν αλλάζει) allround με το φιλικό χαρακτήρα ενός commuter.

Design

O σχεδιασμός εξακολουθεί να είναι αιχμηρός αλλά ο προβολέας είναι νέος, το ρεζερβουάρ και τα πλαστικά του είναι καινούργια και το πλαίσιο χωροδικτύωμα είναι τώρα καλύτερα ορατό. Γι’ αυτό οι Αυστριακοί του έδωσαν κι αυτό το ωραίο χτυπητό πορτοκαλί χρώμα. Δεν μπορεί να μην προσέξει κανείς το υποπλαίσιο που είναι τώρα αλουμινένιο και παίζει και ρόλο βάσης των πίσω μαρσπιέ. Η καρίνα δεν είναι πια στον στάνταρντ εξοπλισμό, διατίθεται όμως στα αξεσουάρ της μοτοσικλέτας.

Ο πορτοκαλί και μαύρος πίνακας οργάνων έχει κόμπακτ διαστάσεις και αποτελείται από αναλογικό στροφόμετρο στην πλάκα του οποίου είναι μαζεμένες και όλες οι ενδεικτικές λυχνίες και μια ψηφιακή οθόνη με ενδείξεις ολικού και μερικού χιλιομετρητή, ρολογιού, σχέσης στο κιβώτιο και θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού, αλλά δεν έχει ένδειξη στάθμης καυσίμου, εκτός από το γνωστό μας λαμπάκι.

Κινητήρας

Ο κινητήρας έφτασε τα 690cc χάρη στη μεγαλύτερη διαδρομή του εμβόλου (διάμετρος x διαδρομή 104,5 x 80mm), ένα χαρακτηριστικό που είχαμε δει και στο KTM 690R αν και ο νέος κινητήρας δεν έφτασε την απόδοση εκείνης της μοτοσικλέτας. Κατά τα άλλα ο νέος κινητήρας έχει δύο μπουζί με δική του χαρτογράφηση το καθένα για πιο αποτελεσματική καύση, ενώ η τροφοδοσία ελέγχεται από σύστημα ride-by-wire που μάλιστα είναι αρκετά καλά μελετημένο ώστε να μην δίνει υπερβολικά ελαφριά αίσθηση στο χέρι. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν ξανασχεδιασμένο αντικραδασμικό άξονα και αναβαθμισμένο σύστημα λίπανσης και νέα ρουλεμάν στον κινητήρα. Σημαντικό νέο χαρακτηριστικό του κινητήρα είναι ότι έχει μεγαλύτερα διαστήματα service στα 10.000km κι αυτό σημαίνει απλά περισσότερη οικονομία.

Αναρτήσεις – φρένα

Η ανάρτηση είναι κι αυτή καινούργια, το 43άρι πιρούνι της WP όμως δεν είναι πια ρυθμιζόμενο και στο αμορτισέρ μπορεί να ρυθμιστεί μόνο η προφόρτιση του ελατηρίου, ενώ το παλιότερο μοντέλο είχε πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Οι απλούστερες αναρτήσεις είναι άλλωστε και ένα από τα χαρακτηριστικά που κατάφεραν να επιτύχουν την χαμηλότερη τιμή και να κάνουν τη μοτοσικλέτα πιο προσιτή. Σημαντικό στοιχεία είναι η μαλακή τους ρύθμιση, πράγμα που κάνει τα δρομολόγια στο νέο KTM 690 Duke πιο άνετα, σε καμία περίπτωση κουραστικά κι όλα αυτά χωρίς να μειώνεται η αίσθηση της αυτοπεποίθησης, αφού τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αποσβέσεων έχουν παραμείνει σε υψηλό επίπεδο.

Τα φρένα αποτελούνται από μονό δίσκο Brembo εμπρός και πίσω και ελέγχονται από ABS που μπορεί να απενεργοποιηθεί εύκολα. Ο εμπρός δίσκος έχει διάμετρο 320mm με τετραέμβολη δαγκάνα και ο πίσω 240mm με δαγκάνα δύο εμβόλων. Οι τροχοί έχουν πέντε ακτίνες και προέρχονται από την Marchesini.

Εργονομία

Βασική διαφορά του παλιότερου KTM 690 Duke σε σχέση με το μοντέλο του 2012 είναι η εργονομία του. Η θέση οδήγησης εξακολουθεί να είναι επιθετική και φέρνει τον αναβάτη αρκετά μπροστά στη μοτοσικλέτα ώστε κρατώντας το ίσιο και φαρδύ τιμόνι να φορτίζει τον εμπρός τροχό. Η σέλα όμως τώρα είναι κατά 30mm χαμηλότερα στα 835mm κι αυτό επιτρέπει στον αναβάτη να πατά με ευκολία στο έδαφος. Καθώς η σέλα στο σημείο που ακουμπά με το ρεζερβουάρ είναι εξαιρετικά λεπτή, θα μπορέσουν οι περισσότεροι αναβάτες να πατήσουν με ασφάλεια και τα δύο τους πόδια στο έδαφος.

Η σέλα είναι κατασκευασμένη σε δύο κομμάτια με το συνεπιβάτη να είναι κερδισμένος στο νέο μοντέλο σημαντικά. Διαθέτει περισσότερο χώρο (αλλά όχι αρκετό για να μείνει ξεκούραστος σε ταξίδι), επαρκές αφρώδες υλικό, αναδιπλούμενα μαρσπιέ σε φυσιολογικό ύψος και χειρολαβές για να κρατιέται.

KTM 690 Duke Οn board

H αίσθηση που δίνει το νέο KTM 690 Duke στον αναβάτη με το που θα κάτσει επάνω της είναι αυτή της κόμπακτ, σπορ αλλά και άνετης μοτοσικλέτας. Η θέση οδήγησης δεν φέρνει σε δυσκολίες σε κανένα μέλος του σώματος κι έτσι ο αναβάτης μπορεί να συγκεντρωθεί στον τρόπο οδήγησης για τον οποίο τον προδιαθέτει.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ο αναβάτης ρίχνει αρκετό βάρος στο εμπρός μέρος, χωρίς όμως να φορτίζει τους καρπούς του όπως θα περίμενε κανείς από μια σπορ κατασκευή. Το φαρδύ και ίσιο τιμόνι προσφέρει πολύ καλό μοχλό για οποιαδήποτε μανούβρα μέσα στην πόλη, ενώ η μοτοσικλέτα χάρη στη λεπτή της σιλουέτα χωράει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία. Το μικρό της βάρος (148kg χωρίς καύσιμα) σε συνδυασμό με τη χαμηλή σέλα, τις άνετες αναρτήσεις και τον πολύ δυνατό κινητήρα, χαρίζουν στο KTM 690 Duke μοναδικές (πραγματικά) αρετές για την καθημερινή μετακίνηση μέσα στην πόλη που γίνεται ταχύτατα αλλά και διασκεδαστικά.

Το σύστημα ride-by-wire λειτουργεί καθαρά και άμεσα προσφέροντας άμεση απόκριση και ομοιόμορφη απόκριση στο γκάζι. Κάτω από τις 2.500rpm ο κινητήρας σκορτσάρει όπως και παλιά και όπως άλλωστε σε κάθε μεγάλο μονοκύλινδρο, η μεγάλη διαφορά όμως παρατηρείται στις 3.000rpm όπου η μοτοσικλέτα ακούει πολύ πιο ζωηρά στο γκάζι και μπορεί να επιταχύνει ευκολότερα και χωρίς κατέβασμα στην κίνηση μέσα στην πόλη. Ταυτόχρονα ο κινητήρας είναι εύστροφος και ανεβάζει μέχρι το κόφτη γρήγορα και με λιγότερους κραδασμούς.

Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τριών χαρτών. Standard, Sport και Comfort. Στη standard θέση ο κινητήρας δίνει αμέσως την αίσθηση της ομαλής αλλά και άμεσης απόκρισης. Ο χάρτης Comfort έχει ακόμη πιο φιλική απόκριση στο γκάζι. Αντίθετα ο χάρτης Sport δίνει πιο άμεση απόκριση αλλά λίγο τραχιά αίσθηση όταν το γκάζι κλείνει. Επειδή η αλλαγή του χάρτη προϋποθέτει την αφαίρεση της σέλας ο στάνταρντ χάρτης θα καλύψει τις απαιτήσεις των περισσότερων αναβατών χάριν ευκολίας.

Το νέο KTM 690 Duke επιταχύνει πολύ γρήγορα όπως θα περίμενε κανείς από μια μοτοσικλέτα με δύναμη 70 ίππων και βάρος κάτω από 150 κιλά. Οι επιδόσεις του είναι σημαντικά καλύτερες από όλων των μεσαίου κυβισμού on-off (τα ανταγωνιστικά του all round σε όμοιο επίπεδο τιμής) και συγκρίσιμες με τουριστικών μοτοσικλετών 1000cc (on-off και street).

Το χαμηλό βάρος είναι πλεονέκτημα και στο νέο Duke 690 συνδυάζεται με στιβαρό πλαίσιο, σωστή γεωμετρία και καλή ανάρτηση. Αν και οι αναρτήσεις του όπως είπαμε δεν ρυθμίζονται (πράγμα που δεν θα λείψει από κανένα στην καθημερινή μετακίνηση) και τα δύο άκρα της μοτοσικλέτας είναι καλά ελεγχόμενα ώστε η οδήγηση να είναι διασκεδαστική. Αλλάζει κατεύθυνση αστραπιαία και με εξαίρετο έλεγχο και τα ελαστικά του προσφέρουν πολύ καλά επίπεδα πρόσφυσης. Ακόμη κι αν ο αναβάτης συναντήσει περίεργες εκπλήξεις στο κατάστρωμα του δρόμου, θα μπορέσει να κάνει όποιο ελιγμό αποφυγής επιλέξει.

Οι αναρτήσεις όπως είπαμε ήδη είναι μαλακά σεταρισμένες κι αυτό σημαίνει ότι η μοτοσικλέτα οδηγιέται πιο ξεκούραστα. Μόνο σε επίμονα επιθετική οδήγηση θα δείξουν οι αναρτήσεις ότι εξαντλούνται τα αποθέματα αποσβέσεων με μια ασάφεια που ξεκινά από την ουρά, ωστόσο αυτό μόνο στην απόλυτη χρήση γιατί στην καθημερινή μετακίνηση, όσο γρήγορη κι αν είναι οι αναρτήσεις λειτουργούν εξαιρετικά.

Ο δίσκος της Brembo εμπρός είναι πολύ αποτελεσματικός και με το ABS η μοτοσικλέτα σταματά πολύ γρήγορα ακόμη κι αν ο δρόμος είναι γλιστερός.

Ένα Duke για κάθε μέρα

Το ΚΤΜ 690 Duke είναι πλέον μια ώριμη μοτοσικλέτα που μπορεί να είναι το ίδιο διασκεδαστική όσο και πρακτική. Ενώ το εργοστάσιο του έδωσε χαρακτηριστικά που θα φανούν χρήσιμα στην καθημερινή μετακίνηση και το έκανε πιο φιλικό, δεν έπεσε στην παγίδα να του στερήσει τον δυναμικό του χαρακτήρα. Αντίθετα το εξόπλισε με περισσότερη τεχνολογία όπως το γκάζι ride-by-wire, τους τρεις χάρτες απόδοσης και το ΑΒS.

To ΚΤΜ 690 Duke στη σημερινή του μορφή αποτελεί μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση που μπορεί να σταθεί απέναντι σε όλα τα on-off και τα street ίδιου κυβισμού, εφόσον ο αναβάτης του γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει ταξίδια μεσαίων αποστάσεων και άνω. Η προσθήκη του ABS είναι ίσως η καλύτερη ένδειξη για το πόσο πιο πολιτισμένο είναι το Duke νέας γενιάς σε σχέση με τα παλιότερα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ίσως η νέα τιμολογιακή πολιτική του εργοστασίου που έχει χαμηλώσει την τιμή της μοτοσικλέτας σε πολύ πιο προσιτό επίπεδο και μάλιστα χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και το φινίρισμα. Το νέο ΚΤΜ 690 Duke εξακολουθεί να είναι μια πολύ διασκεδαστική μοτοσικλέτα (ναι, είναι παιχνίδι για μεγάλους), που όμως με τον νέο του πιο πρακτικό και φιλικό χαρακτήρα θα μπορέσει να κάνει ακόμη περισσότερους φίλους.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • KTM
Προηγούμενο άρθροHotel Chelsea (New York City)
Επόμενο άρθροThe Vegetarian Myth: Κρέας ή κουτόχορτο;
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας