KTM Off-Road μηχανές Enduro

KTM Off-Road μηχανές Enduro

Ριζικές αλλαγές

Σχεδιασμένες χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία από τις πίστες του παγκοσμίου και την άφιξη του νέου “αέρινου” πιρουνιού της WP, οι νέες μοτοσικλέτες της ΚΤΜ κερδίζουν τις εντυπώσεις και ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στον ανταγωνισμό.

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση των νέων χωμάτινων ελαστικών της Michelin είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα της Πεντέλης, τη νέα γκάμα μοτοσικλετών ΜΧ και Enduro της Αυστριακής εταιρείας. Έχοντας ήδη αναφερθεί στο παρελθόν στις τεχνολογικές πτυχές και αναβαθμίσεις των κυριοτέρων μοντέλων της ΚΤΜ για το 2016 εστιάζουμε την προσοχή μας στο οδική συμπεριφορά των νέων μοτοσικλετών.

KTM 250 SX 2T

Ανέπαφο μένει εδώ και αρκετά χρόνια το δίχρονο όπλο της Αυστριακής εταιρείας για να μας θυμίζει πως ήταν οι “αντρικές” καθαρόαιμες μοτοσικλέτες τον παλιό καλό καιρό πριν τις high tech τετράχρονες αφίξεις. Μία μοτοσικλέτα που δεν χρειάζεται συστάσεις απλά πείρα για να την οδηγήσεις και να ανακαλύψεις τα όριά σου πριν τα όριά της.

Δύναμη έχει παντού σε όλη την γκάμα των στροφών και την ξεδιπλώνει με εκρηκτικό τρόπο από το… ρελαντί. Κάτω από τα πόδια σου την αισθάνεσαι σαν πούπουλο μιας και ο συμπαγής σε διστάσεις κινητήρας έχει μικρό βάρος. Πλασάρεται στην στροφή με τη σκέψη και στο άνοιγμα του γκαζιού θα οργώσει για να βρει πρόσφυση και να ελαφρύνει τον εμπρός τροχό στην έξοδο φέρνοντας το μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό σου.

Πραγματικά το διασκεδάζεις γατί αν και σημαντικά πιο εκρηκτική από τις τετράχρονες μπορείς να την απολαύσεις με περισσότερη αγωνία. Ο δε μεταλλικός ήχος του θαλάμου διαστολής κάνει την καρδιά σου να χτυπάει σε άλλο ρυθμό. Οι αξίες της θα εκτιμηθούν περισσότερο από τους παλιούς και λιγότερο από τους νέους αναβάτες ωστόσο παραμένει μία μοτοσικλέτα με διαχρονική αξία και μοναδικές επιδόσεις.

KTM 250 EXC 2T

Στα χνάρια του 250 SX βαδίζει και το EXC ωστόσο, είναι πιο ομαλό και στρωτό στην κλιμάκωση της ισχύος γεγονός που το καθιστά πιο κατάλληλο για χρήση Enduro. Ο κινητήρας του είναι μεν δυνατός αλλά στο άνοιγμα του γκαζιού δεν σου… ξεκολλάει τα χέρια. Πλαίσιο, αναρτήσεις και κινητήρας συνεργάζονται αρμονικά και ο οδηγός δεν κοιτάει πως θα προσαρμοστεί σε αυτό, απλά το οδηγεί σχετικά εύκολα σε γρήγορο ρυθμό αναζητώντας τα όριά του.

KTM 250 EXC-8

Η συμπεριφορά του στον τρόπο που το οδηγείς είναι προβλέψιμη κι αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν τόσο δημοφιλές. Στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης υπακούει πειθήνια στις εντολές του αναβάτη και η γεωμετρία του σε βοηθάει να το πλασάρεις κατάλληλα και με όποια γωνία κλίσης επιθυμείς στην στροφή ανάλογα με το τερέν που κινείσαι. Καλοζυγισμένο το νιώθεις πραγματικά να είναι εναρμονισμένο, ένα με το σώμα σου καθώς προσπαθείς να ανεβάσεις κι άλλο το ρυθμό σου. Το σύνολο το 250 EXC αποτελεί ένα καλοστημένο όπλο για τους οπαδούς του Enduro είτε είναι χομπίστες είτε έμπειροι αθλητές που κυνηγούν την νίκη σε κάθε αγώνα που συμμετέχουν.

KTM 350 EXC-F

Οι συστάσεις είναι περιττές μιας αποτελεί μία ξεχωριστή μοτοσικλέτα στην δική της κατηγορία που έχει κερδίσει τα εύσημα εδώ και μερικά χρόνια. Ο συνδυασμός των συμπαγών διαστάσεων του μοτέρ με την καλύτερη ροπή και ιπποδύναμη (σε σχέση με το KTM 250 EXC, με το οποίο μοιράζονται τα περισσότερα μηχανικά μέρη) χαρίζουν ότι ακριβώς χρειάζεται στον αναβάτη που θα το χρησιμοποιήσει είτε στη βόλτα του Σαββατοκύριακου ή σε κάποιο αγώνα. Ακόμη και στα πιο απαιτητικά κομμάτια επωφελείσαι τη ροπή του μοτέρ και δεν περιμένεις να ανέβουν οι στροφές για να επιταχύνεις.

Η ρύθμιση των αναρτήσεων δένει άψογα με τις επιδόσεις του συνόλου και μόνο ο πολύ έμπειρος αναβάτης θα χρειαστεί να βάλει χέρι σε αυτές. Ακόμη κι από τις πιο κακοτράχαλες διαδρομές περνάει απλώνοντας μαγικό χαλί, γεγονός που όχι μόνο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του αναβάτη, αλλά επιπλέον διατηρεί περισσότερο την αντοχή του χωρίς να τον φθείρει. Μια μοτοσικλέτα με μοναδικές αρετές και ατού που θα εκτιμήσει κάθε αναβάτης.

KTM 250 SX-F

Η αλήθεια είναι ότι η Αυστριακή εταιρεία έκανε πολύ δουλειά πάνω στην συγκεκριμένη μοτοσικλέτα. Το πρώτο στοιχείο που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το πόσο καλό ζύγισμά έχει. Αισθάνεσαι την μοτοσικλέτα τόσο ανάλαφρη και εύκολη στις αλλαγές κλίσεις που πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι 250άρι. Αναρτήσεις και πλαίσιο είναι δεμένα μεταξύ τους σε ένα ομοιογενές σύνολο και στόχος τους είναι να δίνουν την καλύτερη και πιο σαφή πληροφόρηση στον αναβάτη σε σχέση με την πρόσφυση των ελαστικών.

Και αυτό το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό η Αυστριακή εταιρεία. Η μοτοσικλέτα δίνει πολύ καλή αίσθηση στην είσοδο της στροφής εκεί που αρχίζεις να την θέτεις σε κλίση για να πάρεις την καλύτερη δυνατή γραμμή εισόδου. Η σαφήνειά της κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι μοναδική αφού τονίζει την σιγουριά, με την καλή πρόσφυση του μπροστινού ελαστικού και γενικά την καλή πληροφόρηση από το πλαίσιο και τις αναρτήσεις.

Το μοτέρ του είναι δυνατό και έχει δύναμη παντού. Βέβαια δεν είναι σχεδιασμένο για τον χομπίστα αναβάτη αλλά γι’αυτόν που θέλει να κυνηγήσει τίτλο στην αντίστοιχη κατηγορία σε κάθε εθνικό πρωτάθλημα. Κι αυτό άμεσα σημαίνει ότι πρέπει να το οδηγείς στο ωφέλιμο όριο των στροφών για να πας ακόμη πιο γρήγορα. Από τις μεσαίες σ.α.λ. και άνω η μοτοσικλέτα μετατρέπεται σε πύραυλο και τότε όλα γίνονται σε fast forward mode.

Αναμφισβήτητα θέλει ορμή περισσότερο απ’όσο αρχικά νομίζεις για να πιάσεις ένα καλό ρυθμό. Η ενασχόληση με το κιβώτιο είναι συχνή και απαραίτητη για να είσαι αυτό το ρυθμό και μόνο που ακούς το μοτέρ να ανεβάζει σαν streetάδικο μοτοκύλινδρο μπαίνεις περισσότερο στην πρίζα να το πιέσεις περισσότερο. Το νέο KTM 250 SX-F έχει όλη την τεχνογνωσία της ΚΤΜ από το χώρο του ΑΜΑ SX και της Moto 3 και σίγουρα αποτελεί μία καλοστημένη από κάθε πλευρά ΜΧ μοτοσικλέτα.

KTM 450 SX-F

Το βασικότερο ατού του 450 SX-F είναι ο υπερ-ροπάτος κινητήρας του. Η κτηνώδης ροπή σε συνδυασμό με το τετρατάχυτο κιβώτιο κάνουν θαύματα μιας και δεν χρειάζεται να ασχολείσαι μονίμως με το λεβιέ ταχυτήτων. Κλείνεις το γκάζι; Κανένα πρόβλημα το ανοίγεις ξανά και πολλές φορές χωρίς να συμπλεκτάρεις κι έχεις άμεσα την κινητήριο δύναμη στον πίσω τροχό. Αναμφισβήτητα αποτελεί ίσως το πιο ισχυρό αλλά συνάμα ομαλό στην απόδοση της ισχύος 450άρι.

Ακόμη κι αν δεν είσαι κορυφαίος αναβάτης του ΜΧ μπορείς να το απολαύσεις και να διασκεδάσεις πάνω στη σέλα του. Από την άλλη πλευρά στα χέρια ενός έμπειρου αναβάτη αγώνων (όπως για παράδειγμα στα χέρια του πρώην πρωταθλητή Ελλάδος, Σταύρου Γεωργακόπουλου που ήταν στην παρουσίαση της ΚΤΜ) μετατρέπεται με όπλο ακριβείας κάνοντάς του εύκολα και γρήγορα να βρει τον γρήγορο ρυθμό του.

Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα ήταν ίσως και η πρώτη που έδωσε την αφορμή για να ψαχθούν οι κορυφαίοι οδηγοί κάπως περισσότερο με το νέο πιρούνι, που χρησιμοποιεί αέρα αντί για συμβατικό ελατήριο, της ΚΤΜ. Στα δύο μεγαλύτερα άλματα το αισθανόσουν πιο σφιχτό στην προσγείωση γεγονός που έφερε ένα μικρό κραδασμό οπότε σταδιακά το επιτελείο της ΚΤΜ το κατέβασε αρχικά από τα 10.8bar στα 10.0 bar και στη συνέχεια στα 9,8 bar. Τότε το αισθανόσουν πιο προοδευτικό και λιγότερο κουραστικό στο σκληρό άνω σημείο της πίστας με αποτέλεσμα να ανακουφίζει τον πόνο στα χέρια

KTM Freeride E-SX

Ηλεκτρική μαγεία, μία μοτοσικλέτα μοναδική σε κάθε τομέα που την απολαμβάνει κανείς περισσότερο απ’ όσο αρχικά θα περίμενε. Ο τρόπος λειτουργίας και η απόδοση του ηλεκτρικού μοτέρ είναι αυτό που απαιτείται να συνηθίσει κανείς πριν χουφτώσει πλήρως ο γκάζι. Ιδίως όταν βρίσκεται πριν από κάποιο άλμα ή εμπόδιο, διότι δεν έχει το κιβώτιο συμβατής μοτοσικλέτας και τον συμπλέκτη για να δράσει αντίστοιχα. Δύναμη έχει από χαμηλά αλλά λίγο πριν το μέσο της διαδρομής του γκαζιού εμφανίζει τις πραγματικές του δυνατότητες. Ζυγίζει μόλις 110 κιλά πράγμα που το καθιστά προσιτό για την βόλτα ακόμη και στα πιο απαιτητικά τερέν.

Η χρήση φρένου (πίσω φρένο) στην αριστερή μανέτα σε κάνει νιώθεις ότι οδηγείς ένα καλοστημένο και ακριβό Mountain Bike. Κι ένας λόγος παραπάνω γι’αυτό είναι ότι το οδηγείς κι ακούς το θρόισμα των φίλων και τα πουλάκια να κελαηδούν. Αίσθηση μοναδική και ξεχωριστή από οποιαδήποτε άλλη μοτοσικλέτα. Στο μικρό χωμάτινο τερέν της Πεντέλης το Freeride ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστικό.

Στις στροφές είχες πλήρες έλεγχο στην είσοδο και ομαλή συμπεριφορά όσο κι αν προσπαθούσες να λυσσάξεις. Η ομαλή απόκριση του μοτέρ ενίσχυε την πρόσφυση των μαλακών ελαστικών της Michelin και η μοτοσικλέτα επιτάχυνε σωστά χωρίς περίσσια ντριφταρίσματα. Σίγουρα αποτελεί μία ενδιαφέρουσα πρόταση που θα βρει οπωσδήποτε οπαδούς μιας και αποτελεί μία άριστα στημένη μοτοσικλέτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε χώρες της Ευρώπης έχουν στηθεί κατάλληλα διαμορφωμένες πίστες που οι αναβάτες μπορούν να νοικιάσουν για προπόνηση KTM Freeride E-SX.

Εν συνόλω

Στο σύνολο οι νέα γκάμα των μοτοσικλετών της ΚΤΜ κερδίζει τις εντυπώσεις με την αναβαθμισμένη εργονομία, την προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια της κατασκευής και φυσικά στο ανανεωμένο set up των αναρτήσεων. Το νέο πιρούνι WP Air Fork AER48 σε πρώτη εντύπωση άφησε θετικές κρητικές. Βέβαια μεταπηδώντας από την μία μοτοσικλέτα στην άλλη δεν ήταν εύκολο να κάνουμε μία ολοκληρωμένη εκτίμηση και σίγουρα θα θέλαμε περισσότερη ώρα πάνω σε μία μοτοσικλέτα με αυτό κι αυτό για να δούμε με την αλλαγή στην πίεσή του πως αλλάζει η συμπεριφορά του.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • KTM
Προηγούμενο άρθροΗ γκόμενα «ανακριτής» βρίσκεται παντού
Επόμενο άρθροΟ εφιάλτης του πανελίστα στα ελληνική τηλεόραση
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας