ΑρχικήΟχήματαMalaguti Password 250

Malaguti Password 250

Το Password 250 είναι ο πρέσβης της Malaguti στην κατηγορία των scooter 250cc με μεγάλους τροχούς που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους αγοραστές στις μέρες μας, κυρίως λόγω της άσχημης κατάστασης των δρόμων που απαιτεί όσο το δυνατόν καλύτερες αποσβέσεις των κραδασμών από τις ανωμαλίες. Η ιταλική εταιρεία από το San Lazzaro di Savena προίκισε το μοντέλο αυτό με όλην την εμπειρία που διαθέτει στην κατασκευή scooter από το 1930 και το κατέστησε έτσι το «συνθηματικό» της που ανοίγει την πρόσβαση στην άνεση και την καθημερινή απρόσκοπτη οδήγηση.

Το κοστούμι του πρέσβη

Η Malaguti (αδίκως) δεν έχει αξιοσημείωτο ποσοστό πωλήσεων στη χώρα μας σε σχέση με τις γνωστές εταιρείες από την Ιαπωνία. Ως εκ τούτου αλλά και εξαιτίας του ιδιαίτερου σχεδιασμού του με προβάλλοντα μέρη τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, το Password 250 τραβά τα βλέμματα και χαρίζει το απαραίτητο πρεστίζ στον οδηγό του. Το τελευταίο αυξάνεται ακόμη περισσότερο από το πολύ καλό φινίρισμα των πλαστικών του, τη φιμέ ζελατίνα και τη σέλα σε καφετί χρώμα, που τοποθετεί το σώμα σε αρχοντική στάση στηρίζοντας παράλληλα πολύ καλά τη μέση.

Ο πίνακας οργάνων προσθέτει με τη σειρά του στην αίσθηση της πληθωρικότητας, διαθέτοντας ένα μεγάλο ταχύμετρο σε σχήμα τόξου που διατρέχει την πάνω μεριά του, προειδοποιητικές λυχνίες για …οτιδήποτε εκατέρωθεν αυτού και μια οθόνη με όλες τις απαραίτητες ενδείξεις καθώς και κάποιες που έχετε μάθει να μην χρειάζεστε ποτέ (π.χ. την ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας). Στην ίδια αίσθηση προσθέτουν αφ’ ενός οι διακόπτες με αποκλειστικά καμπύλα σχήματα, με σωστή όμως τοποθέτηση και ανατροφοδότηση, και αφ’ ετέρου οι καθρέπτες που λόγω σχήματος περισσότερο κι όχι μεγέθους προσφέρουν πολύ καλό οπτικό πεδίο, πάντα από τη θέση που εσείς τους ορίζετε.

Η βόλτα του πρέσβη

Από τα πρώτα κιόλας μέτρα στη σέλα του, φαίνεται πως το Password είναι προσανατολισμένο στην άνεση. Ο κινητήρας που προέρχεται από τη Yamaha είναι ραφιναρισμένος και σε συνδυασμό με τη μακριά κλιμάκωση του φυγοκεντρικού συμπλέκτη αρέσκεται να πηγαίνει με την άνεσή του, χωρίς ξεσπάσματα και εξάρσεις αλλά διαθέτοντας φυσικά παράλληλα επαρκές νεύρο για να ξεφύγετε από μια δύσκολη στιγμή.

Είναι ήσυχος και πολιτισμένος, παρόλο που δεν καταφέρνει ούτε αυτός να ξεφύγει από την κατάρα των κραδασμών που διαθέτουν οι μονοκύλινδροι σε συγκεκριμένο (μικρό όμως) φάσμα στροφών. Παρόλο που το γκριπ του γκαζιού έχει αρκετά μικρή διαδρομή, μπορείτε χωρίς κόπο να οδηγείτε (και να στρίβετε) με σταθερή ταχύτητα.

Οι αναρτήσεις του Password δεν θα μπορούσαν να αποτελούν σε καμία περίπτωση παραφωνία. Είναι μαλακές με εξαιρετική απόσβεση και δίνουν το ποσοστό της πληροφορίας που απαιτεί ο οδηγός για να οδηγήσει με ασφάλεια και χωρίς άγχος, ενώ κρατούν το μπροστινό σίγουρο στη θέση που ο ίδιος απαιτεί και το πίσω μέρος εκεί που πρέπει να βρίσκεται.

Η εν λόγω σταθερότητα βοηθά πολύ και στη διήθηση ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, η οποία γίνεται απρόσκοπτα. Παρόλα αυτά τα φρένα θα χρειαστούν κάποια περίοδο προσαρμογής, καθώς οι μανέτες έχουν σπογγώδη αίσθηση, ενώ παράλληλα το αρχικό δάγκωμα είναι ισχυρό, κάπως αταίριαστα με την υπόλοιπη large προσωπικότητα του συνόλου. Η απόδοσή τους πάντως δεν επιδέχεται κριτικής, ενώ το πίσω θα μπλοκάρει τόσο σπάνια που δεν θα το θυμάσαι.

Λόγω του χαρακτήρα του, δεν διστάζεις ποτέ να βγάλεις το Password εκτός των αστικών ορίων. Δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα στους αυτοκινητόδρομους, στους οποίους εμφανίζει σταθερότητα και προσφέρει άνεση ακόμα και κοντά στην τελική του ταχύτητα· τα 130km/h μας φάνηκαν 100km/h, αφού ακόμα κι εκεί δεν ανησυχεί και δεν προβληματίζει. Δεν μπορεί φυσικά να ταξιδέψει, λόγω και του μειωμένου χώρου αποσκευών, αλλά θα συνοδέψει χωρίς κόπο σε μια κοντινή βόλτα χαλάρωσης ή στο καθημερινό πέρασμα από την Αττική Οδό.

Οι εντυπώσεις μας από τον πρέσβη

Το Malaguti Password 250 μας κακόμαθε, όπως ο πρέσβης στην τηλεοπτική διαφήμιση με τα σοκολατάκια. Ακόμη αναζητούμε την άνεσή που προσφέρει, ενώ όσο βρίσκεσαι στη σέλα του είσαι απρόσβλητος από το άγχος και από λοιπά αρνητικά συναισθήματα. Είναι ακόμη άνετο και σχεδιαστικά ασυνήθιστο. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166