ΑρχικήΟχήματαYMC Highlander 500L

YMC Highlander 500L

Είμαι παιδί του δρόμου: πέρα από περιστασιακές βόλτες με κροσσάκια και καμιά δοκιμή on off, αποφεύγω να πηγαίνω στο χώμα και, όταν το κάνω, βολτάρω στα προβλέψιμα (φλαταδούρες, φλώρικες ανηφορίτσες, άντε και κάνα αλματάκι). Παρόλο που είναι το καλύτερο σχολείο για να βγεις μετά στο δρόμο, το παράτησα σύντομα και στράφηκα στη σκληρή πραγματικότητα της ασφάλτου, ενώ για σπορ προτιμώ τα κλασικά (κολύμβηση και στίβο) που είναι και πρακτικά ανέξοδα. Μιλώντας δε για τετράτροχα ATV, δεν με θυμάμαι σε πάνω από τέσσερα συνολικά. Το Highlander της YMC ήταν το πέμπτο μου και κατά τα φαινόμενα το καλύτερο.

Στο …δρόμο

Καταρχάς μην κάνετε το σφάλμα που έκανα εγώ να πείτε «έλα μωρέ, ποιο φορτηγό, θα το πάω ως το χώμα απ’ το δρόμο· πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;». Το άγχος θα σας φάει δύο χρόνια απ’ τη ζωή και το Highlander μισό τεπόζιτο για πλάκα, θα πηγαίνετε το πολύ με 40km/h και λίγο να πιέσετε τον κινητήρα θα βγάλει τόση ζέστη και θα κάνει τόση φασαρία που θα κατεβάσετε τη ζελατίνα για τον ήλιο στο κράνος από τη ντροπή. Μπορείτε να περιεργάζεστε τα χειριστήρια, τον πίνακα οργάνων, την εργονομία και παράλληλα να σφυρίζετε αδιάφορα κολημμένοι πίσω από τα αυτοκίνητα.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ό,τι πιο όμορφο και τα χειριστήρια βρίσκονται σε σωστές θέσεις, αλλά απαιτούν λίγη παραπάνω προσπάθεια. Ο επιλογέας κίνησης όμως είναι σαφής και συνεργάσιμος και η επιλογή της τετρακίνησης είναι καλά κρυμμένη και προστατευμένη από τυχόν χάδια του δεξιού αντίχειρα. Μ’ αυτά και μ’ αυτά επιτέλους φτάνουμε στην… παιδική χαρά, φοράμε ό,τι πιο χωμάτινο έχουμε και ορμάμε για παιχνίδι!

Στο φυσικό του περιβάλλον

Η αλήθεια είναι ότι μόλις οι τροχοί του πατήσουν στο χώμα, το Highlander δείχνει (και όπως διαπιστώσαμε είναι) ικανό για δύσκολες δουλειές, καθώς μπορεί να συνοδεύσει αγρότες, κυνηγούς ή πάσης λογής εξερευνητές και να επιδοθεί σε βαριές σχετικές εργασίες. Αλλά μιας που απευθυνόμαστε σε «αστικό» κοινό, βρήκαμε ευκαιρία να παρατήσουμε τη σκληρή μελέτη, να ξανατυλίξουμε το σύρμα ρυμούλκησης και να βουτήξουμε στις πλαγιολισθήσεις, στα άλματα και στις σχετικές ανωριμότητες!

Παρά τα (πάρα) πολλά κυβικά του, το ATV της YMC είναι απολύτως προβλέψιμο αν ο δεξιός σας αντίχειρας λειτουργεί με σύνεση. Κι αν το πλυντήριό σας δεν γεμίζει κάθε Κυριακή με λάσπες, τότε το Highlander θα σας μάθει αυτά που βλέπατε να κάνουν στα περιοδικά, αλλά φοβόσαστε να κάνετε.

Αυτό συμβαίνει καθώς η ιπποδύναμή του αποδίδεται ψηλά, οπότε δεν το πιάνουν υστερίες με το παραμικρό που θα σας έκαναν να ψάχνετε τους τροχούς ούτε στο κάθε άλμα θα φοβάστε μην σας βρουν κρεμασμένο από το απέναντι δέντρο σαν ήρωα κινουμένων σχεδίων. Βέβαια κι η ροπή δεν βγαίνει πολύ χαμηλά, αλλά μιας που είναι αρκετή έχετε πάντα απόθεμα για μια επιπλέον εκρηξούλα αδρεναλίνης, όταν και όπου το επιθυμήσετε. Για όλα αυτά (όπως και για την κάπως τσιμπημένη κατανάλωση) μπορούμε να κατηγορήσουμε την παραδοσιακή τροφοδοσία με το καρμπυρατέρ.

Σε κάθε περίπτωση όμως μπορείτε να κινηθείτε ήρεμα και απλά στο χωματόδρομο για το εξοχικό σας, να φθάσετε σε εκείνη την απόμακρη παραλία στο νησί ή να κατακτήσετε με άνεση εκείνη την κορυφή που σας έπαιρνε τρεις ώρες μέσα από τους θάμνους και τα δέντρα όταν ήσαστε μικρός. Με γενναίες όμως δόσεις γκαζιού και φυσικά με την τετρακίνηση θα ευχαριστηθείτε ακόμα πιο πολύ! Παντιλίκια, endo, ανασηκώσεις των τροχών, πλαγιολισθήσεις, όλα αυτά γίνονται πανεύκολα και αναπτερώνουν το ηθικό σας, ότι τελικά δεν ήσαστε τόσο άπειρος στο χώμα όσο φαινόταν.

Στην πραγματικότητα το παραπανίσιο βάρος και οι αυξημένες αποστάσεις τροχών και αξόνων δρουν ως ασφαλιστικές δικλείδες για κάθε λογής ορέξεις του συνόλου να ακολουθήσει τις προσταγές των φυσικών δυνάμεων. Το τίμημα είναι ότι μπορεί να δυσκολεύει κάπως στις δύσκολες παγίδες, αλλά εν τέλει τα καταφέρνει με λίγη προσπάθεια παραπάνω, αφήνοντας σύννεφα σκόνης ή εκτοξεύοντας πέτρες γύρω του.

Τελικά για πού;

Κοστίζει 6690 ευρώ (και 200 ευρώ φθηνότερα η βασική έκδοση) και αν δεν είστε από τους ανθρώπους που έχουν από ένα όχημα για κάθε περίσταση (ένα για την πόλη, ένα για ταξίδια, ένα για να βγαίνετε τα βράδια κ.λπ.), το Highlander μπορεί να γίνει το όχημά σας για το χώμα. Από το να αγοράσετε ένα SUV που θα σας κοστίζει και θα μολύνει περισσότερο και θα πατάει στο χώμα λίγες φορές το χρόνο, μπορείτε να επενδύσετε σε μια «γουρούνα» με πολλά κυβικά για τις δύσκολες καταστάσεις.

Εν τέλει θα κάνετε οικονομία και επιπλέον θα διασκεδάζετε όταν το επιθυμείτε με ένα όχημα που «δεν μασάει» στα σκληρά. Αν επιλέξετε το Highlander της YMC, οποιοδήποτε άγχος σας για το αν θα τα καταφέρετε πάνω σε ΑΤV (και μάλιστα τέτοιου μεγέθους) θα εξαφανιστεί με τα πρώτα μέτρα που θα κάνετε στη σέλα του.

Προηγούμενο άρθροYMC Fashion 125
Επόμενο άρθροMalaguti Password 250
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166