Μέλος της Mensa ετών… δύο!

Ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών από τη Βρετανία, έγινε το νεότερο σε ηλικία μέλος της Mensa (κοινότητα ανθρώπων με υψηλό δείκτη ευφυΐας).

Η μικρή Georgia Brown, με IQ 152, ανήκει στο 2% των πιο έξυπνων ανθρώπων στον πλανήτη. Περπάτησε όταν ήταν μόλις 9 μηνών, στην ηλικία των 18 μηνών μπορούσε να κάνει κανονικές συζητήσεις, ξέρει να μετράει μέχρι το δέκα, μπορεί να ζωγραφίσει με ελεύθερο χέρι ένα σχεδόν τέλειο κύκλο και γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ ενός τετραγώνου και ενός παραλληλόγραμμου.

O καθηγητής Joan Freeman, ο οποίος υπέβαλλε τη μικρή στο IQ τεστ δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mirror ότι «ήταν εκπληκτικό το πόσο γρήγορα πήγαινε από τη μια ερώτηση στην επόμενη. Θα μπορούσε να είχε πιάσει ακόμα μεγαλύτερο σκορ, αλλά μετά τα 45 λεπτά κουράστηκε. Είναι εκλπληκτικό. Είναι μόλις δύο ετών και όμως μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις για παιδιά έξι ετών και άνω».

Η μητέρα της Georgia, Lucy Brown, απέδωσε την εξυπνάδα της μικρής στο γεγονός ότι ανήκει σε μεγάλη οικογένεια. «Τα τέσσερα μεγαλύτερα αδέρφια της αποτελούν συνεχή πηγή ερεθισμάτων για τη μικρή. Μαθαίνει συνεχώς καινούρια πράγματα από αυτά», δήλωσε στην εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα μέλη της Mensa, συγκαταλέγονται και πολλοί διάσημοι, μεταξύ των οποίων η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Geena Davis, ο πρώην πρόεδρος της Ford, Donald Petersen, η ηθοποιός Jodie Foster,ο σκακιστής Garry Kasparov και ο ιδρυτής της Micorsoft, Bill Gates.

Προηγούμενο άρθροGigabyte, νέο BIOS για μητρικές κάρτες της σειράς AMD 500 με υποστήριξη SAM
Επόμενο άρθροWeb 3.0: Κοινότητες ή φυλακές;
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας