Μιλάνο, άλλα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας

Μιλάνο, άλλα 100 ηλεκτρικά λεωφορεία στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας

Το ATM (Azienda Trasporti Milanesi) προσανατολίζεται όλο και προς την ηλεκτρική κινητικότητα του στόλου λεωφορείων που κυκλοφορεί στο Μιλάνο, δηλαδή την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Μόλις ανακοίνωσε ότι είχε παραγγείλει μια νέα παρτίδα 100 ηλεκτρικών λεωφορείων τύπου Urbino 12, η οποία θα προστεθεί στα ήδη 40 διαθέσιμα που δραστηριοποιούνται στην πόλη του Μιλάνου.

Αυτή η τεράστια στροφή προς τα ηλεκτρικά λεωφορεία, οφείλεται στο γεγονός πως ο συγκεκριμένος ιταλικός δήμος έχει σχεδιάσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα πριν από αρκετούς μήνες, και υποστηρίζεται από επενδύσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας ATM.

Νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στο Μιλάνο

Η σύμβαση μεταξύ του δήμου και της Solaris, πολωνός παραγωγός οχημάτων δημόσιας μεταφοράς που κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία με την επωνυμία Urbino, προβλέπει ότι θα προμηθεύσει την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας με 250 λεωφορεία στους δρόμους της που θα έχουν μηδενικές εκπομπές βλαβερών αερίων.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία που έφτασαν στο Μιλάνο είναι εξοπλισμένα με νέες τεχνολογικές λύσεις, όπως το Mobileye Shield +, ένα σύστημα που ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία εμποδίων σε τυφλά σημεία, υποδεικνύοντας πότε ένα όχημα πρέπει να αλλάζει λωρίδα κυκλοφορίας, και ποια είναι η κατάλληλη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα για αποφυγή συγκρούσεων, και κατ’ επέκταση την ασφάλεια των επιβατών και των πεζών που κοιμούνται στο δρόμο.

Από την άλλη πλευρά, το σύστημα MirrorEye είναι ένας τεχνολογικός εξοπλισμός, ο οποίος αρχικά θα είναι διαθέσιμος μόνο στη δοκιμαστική έκδοση. Αυτή η λύση συνίσταται στην αντικατάσταση των πλαϊνών καθρεπτών με κάμερες που εξασφαλίζουν πολύ καλύτερη ορατότητα, ειδικά τη νύχτα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο Δήμος του Μιλάνου είχε προηγουμένως γνωστοποιήσει ότι σκοπεύει να ξεφορτωθεί τα λεωφορεία ντίζελ μέχρι το τέλος του 2030. Αυτός ο στόχος θα υλοποιηθεί σε στενή συνεργασία με τη Solaris, και μάλιστα, η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ήδη παραδώσει συνολικά 200 οχήματα, εκ των οποίων τα 25 είναι ηλεκτροκίνητα.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο ATM, είναι λεωφορεία μήκους 12 μέτρων, εξοπλισμένα με λύσεις παρακολούθησης βίντεο και συστήματα κλιματισμού. Τροφοδοτούνται από μπαταρίες με τεχνολογία λιθίου-σιδήρου-φωσφόρου με συνολική χωρητικότητα 240 kWh που εγγυώνται αυτονομία περίπου 180 km, οι οποίες επαναφορτίζονται μέσω έξυπνου συστήματος με ισχύ 80 kW σε περίπου 5 ώρες. Αυτά τα λεωφορεία παράγουν μηδενικές εκπομπές αερίων, όπως μηδενικά σωματίδια, μηδενικά οξείδια του αζώτου, μηδέν μονοξείδιο του άνθρακα, μηδενικοί άκαυστοι υδρογονάνθρακες.

Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο με μπαταρίες της Urbino παρουσιάστηκε το 2011. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Solaris έχουν ήδη παραγγελθεί από σχεδόν 100 πελάτες σε 18 διαφορετικές χώρες, και το 2017 το Solaris Urbino Electric ψηφίστηκε ως το καλύτερο αστικό λεωφορείο στην Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας