ΑρχικήΕιδήσειςΝέα λειτουργία στο YouTube θα αποκρύπτει κανάλια από τα προτεινόμενα που εκπέμπουν...

Νέα λειτουργία στο YouTube θα αποκρύπτει κανάλια από τα προτεινόμενα που εκπέμπουν μίσος

Το YouTube ανακοίνωσε σήμερα νέα χαρακτηριστικά που αποσκοπούν στη μεγαλύτερη διαφάνεια και έλεγχο στις συστάσεις, δηλαδή ποια προτεινόμενα κανάλια και βίντεο θα εμφανίζονται προς τους χρήστες και ποια θα αποκρύπτονται, δίνοντας έτσι στο χρήστη μεγαλύτερο έλεγχο εν αντιθέσει με το παρελθόν.

Ο διαχειριστής προϊόντων του YouTube, ο Essam El-Dardir ανέφερε: «Επειδή όπως πάντα συνηθίζουμε να ακούμε την γνώμη των χρηστών μας, όπου πρακτικά μας ζητούν να έχουν περισσότερο έλεγχο στα βίντεο που εμφανίζονται στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας, όπως και για τα συνιστώμενα βίντεο και κανάλια. Επομένως αναγκαστήκαμε να προβούμε σε ορισμένες τροποποιήσεις, φέρνοντας καινούργιες λειτουργίες και χαρακτηριστικά στο YouTube. Ελπίζουμε να διαπιστώσετε ό,τι αυτές οι νέες λειτουργίες θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στην πλατφόρμα, ανακαλύπτοντας καινούργιο περιεχόμενο που προηγουμένως δεν ήταν τόσο εύκολο να γίνει, για πολλούς και διάφορους λόγους».

Ξεκινώντας σήμερα από το λειτουργικό σύστημα iOS και τις επόμενες ημέρες στο Android και τους υπολογιστές, θα εμφανίζεται ένα κουτάκι κάτω από τα συνιστώμενα βίντεο, εξηγώντας σας γιατί εμφανίστηκαν συγκεκριμένα βίντεο. Συχνά θα εμφανίζεται σε συνδυασμό με περιεχόμενο από κανάλια που δεν έχετε ξαναδεί, κι όλα αυτά βάσει των άλλων θεατών που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα με εσάς. Εν ολίγοις τι υλικό έχουν παρακολουθήσει κατά το παρελθόν και ενδέχεται να ταιριάζει με τις προτιμήσεις σας.

Οι σημερινές αλλαγές έρχονται υπό το πρίσμα των κατηγοριών ό,τι οι αλγόριθμοι συστάσεων και προτάσεων του YouTube διαπράττουν εμφανή ατοπήματα, παρουσιάζοντας ορισμένες φορές εξτρεμιστικό περιεχόμενο που εκπέμπει ρητορική μίσους. Τον Απρίλιο, το Bloomberg ανέφερε ό,τι τα βίντεο που ανέβηκαν στην πλατφόρμα από ακραίους δημιουργούς ήταν τα πιο δημοφιλή στο YouTube. Ενώ πιο πρόσφατα, οι New York Times διαπίστωσαν ό,τι οι αλγόριθμοι του YouTube συνιστούσαν βίντεο με παιδιά που φορούσαν μαγιό σε άτομα που είχαν παρακολουθήσει στο παρελθόν σεξουαλικό περιεχόμενο. Με λίγα λόγια στην πλατφόρμα η γίνεται της ακολασίας.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών και άλλων ανησυχιών, η εταιρεία άλλαξε στις αρχές του μήνα τις κοινοτικές κατευθυντήριες γραμμές για να απαγορεύσει τα βίντεο που προωθούν την ανωτερότητα οποιουδήποτε ομίλου ως δικαιολογία για διακρίσεις σε βάρος τρίτων με βάση την ηλικία, το φύλο, τη φυλή, , ή κατάσταση βετεράνων. Το YouTube δήλωσε επίσης ότι θα διευρύνει τις προσπάθειές του για τη μείωση της εξάπλωσης επιβλαβών παραπληροφοριών και περιεχομένου που επιχειρεί να καλύψει τις πολιτικές του και δήλωσε ότι θα εμπόδιζε τα κανάλια να δημιουργούν έσοδα από το περιεχόμενό τους εάν παραβιάζουν επανειλημμένως τους κανόνες της οργάνωσης της μίσους της πλατφόρμας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166