ΑρχικήΟχήματαNIO, νέα μπαταρία 100 kWh: τα παλιά αυτοκίνητα μπορούν να αναβαθμιστούν

NIO, νέα μπαταρία 100 kWh: τα παλιά αυτοκίνητα μπορούν να αναβαθμιστούν

Ο κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων NIO ανακοίνωσε μια νέα μπαταρία με αρκετά υψηλή χωρητικότητα σε αποθηκευμένη ενέργειας (CTP) χωρητικότητας 100 kWh συμβατή με τα ES8, ES6 και EC6. Τα μοντέλα NIO με μπαταρία 100 kWh διατίθεται ήδη για προπαραγγελία. Η ενδιαφέρουσα πτυχή, ωστόσο, είναι η δυνατότητα που δίνεται στους ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων να είναι σε θέση να αναβαθμίσουν τον παλαιό συσσωρευτή σε αυτήν την καινούργια έκδοση μπαταρίας Αυτή είναι μια πολύ σπάνια δυνατότητα στην βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μέχρι τώρα, η NIO προσέφερε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες 70 ή 84 kWh ικανές να παρέχουν αυτονομία έως και 410 και 510 Km (κύκλος NEDC) αντίστοιχα. Ο νέος συσσωρευτής, από την άλλη πλευρά, ανεβάζει το επίπεδο αυτονομίας σε χιλιόμετρα, δηλαδή με μία μόνο πλήρη φόρτιση μπορεί να διανύσει έως 615 Km (NEDC) . Ωστόσο, το κόστος της αντικατάστασης δεν αποκαλύφθηκε. Επιπλέον, η αναβάθμιση μπορεί επίσης να ζητηθεί από πελάτες της NIO που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Battery as a Service (BaaS).

Ως εκ τούτου, η μπαταρία προορίζεται ως «υπηρεσία» και δεν χρειάζεται ο πελάτης να πληρώσει κάποιο χρηματικό αντίτιμο για να το αγοράσει, γεγονός που μειώνει το συνολικό κόστος του αυτοκινήτου. Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να πληρώσουν ένα τέλος για τον συσσωρευτή που ποικίλλει ανάλογα με τη χωρητικότητα του. Επιπρόσθετα, μπορούν να το αντικαταστήσουν σε περίπτωση που εμφανιστούν δυσλειτουργίες και προβλήματα. Μια περίπλοκη διαδικασία που η NIO έχει λύσει με μια νέα διαδικασία που σας επιτρέπει να την αποσυνδέετε γρήγορα, να αντικαταστήσετε, να επανασυνδέετε τις καινούργιες μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συγκεκριμένα συνεργεία σταθμούς (σήμερα υπάρχουν 158 στην Κίνα).

Επομένως, όταν καθίσταται απαραίτητο, οι οδηγοί θα μπορούν να αντικαταστήσουν τον εξαντλημένο συσσωρευτή του αυτοκινήτου τους με έναν ήδη φορτισμένο σε λίγα λεπτά (έχουν ήδη γίνει πάνω από 1,18 εκατομμύρια αντικαταστάσεις μπαταρίας). Οι πελάτες που έχουν επιλέξει αυτήν την επιλογή θα μπορούν να αντικαθιστούν την μπαταρία των 100 kWh πληρώνοντας 880 γιουάν (112 ευρώ) το μήνα ή 7.980 γιουάν (1.013 ευρώ) ετησίως.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166